«گمشده در زمان»؛ تلفیق شخصیت های دوران قاجار با فضای امروزی است

یک هنرمند نقاش و گرافیست مجموعه «گمشده در زمان» را تلفیق شخصیت های دوران قاجار با فضای امروزی خواند و گفت: آثار این نمایشگاه حاصل دغدغه های ذهنی من و حضور افراد و شخصیت های مختلف خارج از زمان و مکان خودشان بوده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه «گمشده در زمان» عنوان مجموعه آثاری از «مهدی ساروخانی» هنرمند گرافیست و نقاش است که از روز جمعه 21 تیر در گالری کاما برپا می شود، برپایی این نمایشگاه بهانه ای شد تا با این هنرمند که تاکنون  نمایشگاه های انفرادی نقاشی چون «صنایع مستظرفه» و «ضیافت قاجاری» و... برپا کرده است به گفتگو بنشینیم که در زیر می آید:

 

 

چرا عنوان « گمشده در زمان» را برای نمایش مجموعه آثارتان انتخاب کردید ؟

همواره یکی از دغدغه های ذهنی ام حضور افراد و شخصیت های مختلف خارج از زمان و مکان خودشان بوده است اینکه دیگران با تفکر، پوشش، رفتارو گفتار خاص خویش چه اتفاقاتی برایشان حادث شده و چه کارهای روزمره ای را انجام می دهند، این دل مشغولی سبب پدید آوردن این مجموعه شد؛ افراد دوران قاجار دست مایه ای برای خلق آثار حاضر شدند، تلفیق تصویری این شخصیت ها در فضاهای امروزی، خارج از زمان و مکان خودشان  و در دل دنیای پر زرق و برق و پر هیاهوی حاضر شاید آنان نیز همچون ما اسیر دوران و مکانی شدند که خودشان هیچ دخالتی در انتخاب اش نداشتند این در حالی است که دنیای امروز نیز می توانست انسان های دیگری را هم تجربه کند کسانی که در تاریخ گم شدند و نامشان می توانست بواسطه تکنولوژی دنیای امروز مطرح شود.

 

با چه ایده ای از شخصیت های تاریخی دوران قاجار در خلق آثارتان استفاده کردید؟

این تفکرکه افراد مختلف در زمان های مختلف چه اتفاقاتی برایشان می افتد دلیل خلق این آثار بوده است، اینکه از افراد دوران قاجار شروع کردم، بالاخره باید از یک دورانی شروع می شد ، نمایشگاه « گمشده در زمان» متعلق به دوران قاجار است قطعا نمایشگاه های بعدی به افرادی در دوران های دیگر می پردازد .

 

در واقع آثار این نمایشگاه سفر افراد به زمان است؟

بله؛ افراد در دوران های مختلف می گردند؛ آدم ها خصوصیات دوران خودشان را دارند و ممکن است در دوره ای بیگانه باشند، این در واقع سفر در زمان است که شکل می گیرد. آدم های هر دوره با توجه به شخصیت خودشان در زمان سفر می کنند، اگر آدم های آن زمان باتکنولوژی امروز بودند یک اتفاق دیگری برایشان می افتاد ؛ در یک اثر افرادی از دوران قاجار هستند که تازه با دوربین آشنا شدند و عکاسی می کردند حالا ان افراد به دوران ما آمده اند فیلم می سازند و جایزه اسکار می گیرند، آن افرادی که در آن زمان بودند و دوربین را شناخته بودند امروز اگر بودند فیلمساز بزرگی می شدندو ما انسان های جدیدی غیر از کسانی که حالا داریم می دیدیم ، شاید استعدادهای آنها به دلیل نداشتن امکانات امروز ما از بین رفته بود.

 

به نگاهی دیگر می شود گفت که سیر تحول انسان در گذر زمان است؟

نه، اگر آن انسان تکنولوژی را می شناخت به گونه ای دیگر با مختصات زمانه ما بود.

 

با بازآفرینی شخصیت های تاریخی در قالب امروزی چه هدفی را دنبال می کردید؟ آیا این به گونه ای پرداختن به نوستالوزی تاریخی بود؟

نوستالوژی نیست، من نخواستم آن افراد را بازآفرینی کنم فقط افراد دست مایه ای شدند که من ذهنیت ام را بیان کنم، شخصیت انسان ها مهم نبود تنها چون متعلق به آن زمان بودند در آثار من آمدند.

 

در نمایشگاه « گمشده در زمان» چند اثر به نمایش در می آید و این آثار در چه بازده زمانی خلق شده اند؟

در این نمایشگاه 13 اثر که در سال های 94 تا 96 خلق شده اند به نمایش در می آید.

 

آثار مجموعه « گمشده در زمان» با چه تکنیکی خلق شده اند؟

آثار این نمایشگاه با تکنیک ترکیب مواد خلق شده اند و و از مواد مختلفی چون چاپ روی بوم و رنگ و روغن استفاده کرده ام.

 

 

کد خبر 807619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha