کاهش ۱۶ هزار تومانی هر گرم طلا/ممنوعیت واگذاری پایانه‌های فروش به افراد زیر ۱۸ سال

ممنوعیت واگذاری پایانه‌های فروش به افراد زیر ۱۸ سال، کاهش ۱۶ هزار تومانی هر گرم طلا، دلایل رشد نقدینگی، اعلام زمان عرضه اولیه سهام یک پتروشیمی، تولید عامل موثر در پیشرفت کشور برخی از اخبار اقتصادی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (۱۸ تیر ماه) به شرح زیر است:

دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه های جدید صنعت پیشرو است

شب گذشته (دوشنبه 17 تیر) برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه اختصاص داشت. در این گفتگوی خبری که با حضور مسئولانی از دانشگاه های تهران و علم و صنعت روی آنتن رفت درباره ارتباط فضای دانشگاه و حوزه صنعت مطالب عنوان شد.



همچنین مقامات مسئول در هر دو دانشگاه بر این نکته تاکید داشتند که تولید از عوامل پیشرفت کشور محسوب می شود و از این رو می توان با استفاده از ظرفیت و پتانسیل های دانشگاه ها به تولید بیشتر و به واسطه آن پیشرفت بهتر در عرصه های صنعتی دست یافت.



در بخش دیگری از این گفتگوی خبری معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی درباره تعاملات این دانشگاه یا حوزه صنعت با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی ویژگی های متفاوتی از دانشگاه های دیگر دارد، گفت: این ویژگی ها در دوران مدیریت جدید دانشگاه، مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. شعار دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان دانشگاه برآمده از مردم، «دانشگاهی در خدمت مردم» است.




«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی» با اشاره به اینکه در کشور ما از دانشگاه آزاد در مسائل منطقه ای انتظار بالایی می رود، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز با این رویکرد، ماموریت خود را بر حل مسائل منطقه ای متمرکز کرده است.


 

معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه های نسل سوم می توانند تاثیر و جریان محلی ایجاد کنند، افزود: بر همین اساس در مناطقی که این دانشگاه وجود دارد، نیازها و قابلیت ها شناسایی و در طرحی جامع، دانشجویان برای حل مسائل منطقه ای پرورش داده می شوند.




وی با بیان اینکه دهه 70 و 80 دوره توسعه صنایع بزرگ بود و پتروشیمی و نفت نیاز به تربیت محققان داشت، گفت: دانشگاه محصول ساز، تولید کننده و کارخانه نیست بلکه فضایی برای تربیت نیروی انسانی کارآمد برای موضوعی خاص است.

 

رویکرد تعدادی از شرکت‌ها، حرکت به سوی دانشگاه و استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان است

«جبارعلی ذاکری» شب گذشته (دوشنبه 17 تیر) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما به بررسی عوامل موثر در رونق تولید پرداخت و درباره اقداماتی که در این زمینه از سوی دانشگاه علم و صنعت انجام شده است، گفت: در دانشگاه علم و صنعت، همکاری‌های خوبی با صنایع خودرویی و ریلی شکل گرفته است.



رئیس دانشگاه علم و صنعت با بیان این محصول ارتباط دانشگاه با صنعت این بوده که در بومی کردن درصد بالایی از قطعات و تولیدات زیرساخت‌های ریلی به جز چند مورد خاص، موفق بوده‌ایم، گفت: شاید تا 10 سال قبل، قطعات مورد نیاز ناوگان ریلی در خارج از کشور تولید می‌شد و اکنون مهم‌ترین عنصر در صنعت ریلی، کاملا بومی‌سازی شده و در خدمت راه‌آهن و مترو ایران قرار گرفته است.


 

وی با اشاره به اینکه ارتباط صنعت با دانشگاه در یک صنعت خاص نظیر ناوگان ریلی، موثر بوده است، گفت: این ارتباط و تعامل خوب و موثر از تولید 65 درصد قطعات با جزئیات در داخل حکایت دارد.



تولید عامل موثر در پیشرفت کشور است

«محمود نیلی احمدآبادی» شب گذشته (دوشنبه 17 تیر) در برنامه تیتر امشب درباره عوامل موثر در تولید و جایگاه علم و دانش در این عرصه از تولید به عنوان عامل موثر در پیشرفت کشور یاد کرد و گفت: تولید نیازمند زیرساخت‌ها و امکاناتی است که تولید پایدار در کشور، محصولی برای ارائه می طلبد.


 

رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه شرایط تحریم ویژه است اما باید به بحث نوآوری و کیفیت نیز توجه شود، گفت: اگر می خواهیم  تولید محقق شود محصول ما باید در سه مقوله قیمت، کیفیت و رقابت پذیری پیشرو باشد و توجه به این سه مولفه محدود به شرایط تحریم و موضعی نباشد.



 
وی با اشاره به اینکه صنعت متقاضی استفاده از علم روز است که در شرایط رقابتی موثر باشد از سیستم تولید به عنوان یکی از معضلات موجود در رابطه صنعت با دانشگاه یاد کرد و گفت: ما تقریباً همه چیز در کشور داریم اما تفاوت ما با دیگران در استفاده و بهره‌وری از ظرفیت‌هاست.




رییس دانشگاه تهران با اشاره به اینکه دانشگاه‌ها از لحاظ نرم افزاری توسعه خوبی پیدا کردند یعنی مسائل را خود بررسی می‌کنند، افزود: با این وجود تبدیل یک نرم افزار به سخت افزار اصلاً مأموریت دانشگاه نیست بلکه مأموریت صنعت است‌.




نیلی احمد آبادی از دانشگاه‌های به عنوان یکی از موفق‌ترین نهادهای ملی در ارتباطات بین المللی یاد کرد و در توضیح آن گفت: مهمترین سرمایه دانشگاه ها اساتید و دانشجویان هستند.

 

اعلام زمان عرضه اولیه سهام یک پتروشیمی

بورس تهران با انتشار یک اطلاعیه اعلام کرد: عرضه اولیه سهام شرکت پتروشیمی نوری روز شنبه ۲۲ تیر ماه ۹۸ در بورس تهران انجام می‌شود.

 

در اطلاعیه بورس تهران آمده که تعداد ۳۰۰ میلیون سهم معادل ۱۰ درصد از سهام شرکت پتروشیمی نوری روز شنبه ۲۲ تیر ماه به عنوان پانصد و بیست و چهارمین شرکت پذیرفته شده برای اولین بار پس از پذیرش و درج نام شرکت در فهرست شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در بخش "محصولات شیمیایی" گروه " تولید مواد شیمیایی پایه "و طبقه" تولید مواد شیمیایی پایه به جز کود" در فهرست نرخ‌های بازار دوم و در نماد "نوری" به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه اولیه می شود.

 

واگذاری پایانه‌های فروش به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع شد

بانک مرکزی در ابلاغیه ای به بانک‌ها اعلام کرد: واگذاری دستگاه های پایانه فروش (پوز ) به افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است.

 

در این بخش نامه که شبکه بانکی ابلاغ شده آمده است، با توجه به مصوبه هیات عامل محترم این بانک مورخ ۲۳ اردیبهشت ماه ۱۳۹۸ به اطلاع می‌رساند واگذاری پایانه‌های فروش به اشخاص زیر ۱۸ سال ممنوع است. لذا مقتضی است به واحدهای ذیربط دستور فرمایید از واگذاری پایانه‌های فروش به مشتریان غیر رشید آن بانک خودداری نموده و در اسرع وقت نسبت به جمع آوری تمامی پایانه‌هایی که حساب آنان متعلق به افراد غیر رشید است اقدام و نتیجه به همراه آمار پایانه های جمع آوری شده اعلام شود.

 

کاهش ۱۶ هزار تومانی هر گرم طلا/کاهش نرخ رسمی یورو و پوند

هرگرم طلای 18 عیار امروز (18 تیر) 414 هزار و 606 تومان مبادله می شود در حالی که روز گذشته (دوشنبه 17 تیر) هر گرم طلای 18 عیار 430 هزار و 535 تومان بود و شاهد کاهش 16 هزار تومانی هر گرم طلا هستیم.

 

بنابراین گزارش امروز (سه شنبه 18 تیر) سکه بهار آزادی طرح جدید، سکه بهار آزادی طرح قدیم، نیم سکه بهار آزادی، ربع سکه بهار آزادی و سکه یک گرمی به ترتیب 4 میلیون و 580 هزار تومان، 4 میلیون و 450 هزار تومان، 2 میلیون و 620 هزار تومان، یک میلیون و 700 هزار تومان و یک میلیون و 20 هزار تومان است در حالی که روز گذشته سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 565 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 370 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 380 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 530 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون تومان ارزش گذاری شده بود.

 

این گزارش می افزاید: امروز (18 تیر) در بازار آزاد دلار 13 هزار و 180 تومان، یورو 15 هزار و 100 تومان، پوند 16 هزار و 800 تومان، درهم امارات 3593 تومان، لیر ترکیه 2260 تومان، یوان چین 1940 تومان، دلار کانادا 9900 تومان، دلار استرالیا 9400 تومان است این در حالی است که (17 تیر) دلار 13 هزار تومان، یورو 14 هزار و 850 تومان، پوند 16 هزار و 400 تومان، درهم امارات 3540 تومان، لیر ترکیه 2330 تومان، یوان چین 1895 تومان، دلار کانادا 9850 تومان، دلار استرالیا 9200 تومان قیمت گذاری شده بود.

 

افزایش پایه پولی و کاهش ضریب فزاینده پولی؛ دلایل رشد نقدینگی

روز گذشته (17 تیر) بانک مرکزی با انتشار گزیده آمارهای اقتصادی در پایان سال ۹۷، حجم نقدینگی را ۱۸ هزار و ۸۲۸ هزار میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به پایان سال ۹۶ معادل ۲۳.۱ درصد افزایش نشان می‌دهد. این در حالی است که این افزایش در دوره مشابه سال گذشته ۲۲.۱ درصد بوده است.

 

حالا مدیر اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی دلایل رشد نقدینگی را اعلام کرده و گفته است: «رشد نقدینگی در پایان سال ۱۳۹۷ ناشی از افزایش ۲۴.۲ درصدی پایه پولی و کاهش ۰.۹ درصدی ضریب فزاینده پولی بوده است.»

 

روابط عمومی بانک مرکزی به نقل از «جعفر مهدی زاده» در این باره آورده است: «بررسی اجزای نقدینگی نشان می‌دهد که رشد نقدینگی در پایان سال ۱۳۹۷ ناشی از افزایش ۲۴.۲ درصدی پایه پولی و کاهش ۰.۹ درصدی ضریب فزاینده پولی بوده است. در این میان، خالص دارایی‌های خارجی بانک مرکزی واجد سهم فزاینده در رشد پایه پولی بوده که بیانگر بهبود نسبی وضعیت ذخایر ارزی بانک مرکزی و همچنین بهبود کیفیت‌ ترازنامه بانک مرکزی است.»

 

وی با اشاره به اینکه دیگر عامل فزاینده پایه پولی در پایان سال ۱۳۹۷ افزایش خالص مطالبات بانک مرکزی از بخش دولتی بوده است، خاطرنشان کرده است: «افزایش متغیر مذکور اغلب به دلیل انتقال بخشی از بدهی بانک ها و موسسات اعتباری به بانک مرکزی به بدهی دولت به بانک مرکزی (موضوع بند "و" تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۹۷)، انتقال بدهی برخی از شرکت های دولتی به بانک مرکزی به بدهی دولت به بانک مرکزی (موضوع ماده ۶ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴) و افزایش اوراق و اسناد بهادار دولتی بابت پشتوانه و تعهدات بین‌المللی دولت بوده که در عمل فاقد آثار پولی است.»/

 

 

 

 

 

کد خبر 807439

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha