فرهنگ غنی عاشورا قابلیت دفع تهاجم فرهنگی بیگانگان را دارد

شاعر آیینی و دینی اردبیل گفت: مکتب عاشورا قابلیت دفع تهاجم فرهنگی بیگانگان را دارد و ما می توانیم از این قابلیت در احیای فرهنگ و معنویت در بین جوان ها استفاده کنیم و با فرهنگ های وارداتی از غرب مقابله کنیم.

غلامرضا هادی از شعرای آیینی استان اردبیل در گفتگویی اختصاصی با خبرنگار شبستان در اردبیل در خصوص اهمیت شعر آیینی و مذهبی، گفت: شعر یکی از شاخص ترین هنرهاست به خصوص شعر آیینی در ترویج فرهنگ اهل بیت(ع) و در ایجاد روح معنوی و معنویت در مخاطبانشان تاثیر بسیار بالایی را داراست.

 

وی ادامه داد: شعر ابزاری است که به طور مستقیم با روح افراد ارتباط دارد، همان طور که جسم انسان نیاز به غذا دارد، روح انسان هم نیاز به غذا دارد، غذای روح انسان شعر است بنابراین آغازی که از روح باشد به یقین تاثیر بسیار بالایی را خواهد داشت.

 

وی با اشاره به جایگاه شعر آیینی و دینی در شکل گیری انقلاب اسلامی، گفت: در آغاز انقلاب اسلامی ما شاعر نبودیم ولی در کنار اساتیدی چون حاج انور اردبیلی و سایر شعرای دیگر شاهد اثرات خوبی از شعر، در بیداری امت حزب الله بودیم به طوری که شعرای انقلابی با روحانیت هماهنگ بودند.


هادی تصریح کرد: حاج انور اردبیلی، استاد منزوی، محمد تقایی، حاج محیر اردبیلی شعرهایی سروده بودند که با سرود های انقلابی خود جامعه را به وجد در آورده بود، بعضی از آن شعر ها جز شعارهای انقلاب بود و همه شهرها با فرهنگ عاشورایی همیشه هماهنگ بوده و از همین باب شعر عاشورایی در بیداری امت و حرکات اسلامی تاثیر خیلی خوبی داشته و دارد.


این شاعر آیینی استان اردبیل در خصوص رابطه شعر و هنر در جذب جوانان به مساجد و نشاط معنوی آنان، عنوان کرد: ما اگر شعر را از مناظر مختلف بررسی بکنیم خواهیم دید شعر در روح و روان انسان تاثیر های گوناگون دارد زیرا هم می تواند بعد معنوی و مذهبی را در جوان ها احیا کند و هم از منظر دیگر می تواند روح هنر و هنروری را در جوانان بیدار کند.

 

وی ادامه داد: انسان هنرمند و آگاه به زمان همیشه با نشاط و شاداب است و روح بیدار و آگاه هیچ وقت افسرده و مانند گل های پژمرده نیست، اگر مسئولان کشور از شعر و شاعر درست استفاده کنند ممکن است در بین جوان ها تاثیر یک شاعر از یک روحانی کمتر نباشد.

 

استاد هادی یادآور شد: پیام ما به تمام نیروهای خط انقلاب و مسجدی این است که از فرهنگ غنی عاشورا و از پیام های عاشورا و عاشوراییان در احیای فرهنگ و معنویت در بین جوان ها استفاده کنند چرا که این فرهنگ و این دانشگاه عظیم، سال های زیادی را سپری کرده است و هنوز کهنه نشده است.


وی با بیان اینکه جلوی فرهنگ های وارداتی از غرب را فقط با فرهنگ عاشورا می توان گرفت، اضافه کرد: اگر این کار صورت نگیرد، جوان ها فریب عوامل بیگانگان را خواهند خورد و فقط مکتب عاشورا و فرهنگ و روح عاشوراییست که قابلیت دفع تهاجم فرهنگی بیگانگان را دارد.


این شاعر آیینی عنوان کرد: شاعر زبان گویای جامعه و کسی است که مشکلات را قبل از بروز تشخیص می دهد و کارش با فرهنگ و روح و روان مردم است، شاعر گاه انتقاد می کند، گاه پیشنهاد می کند، گاه مورد انتقاد قرار می گیرد و هیچ وقت از هیچ چیز خسته نیست، یک شاعر واقعی رسالت قلم و عقیده خود را همواره پی می گیرد، تحت تاثیر تلقینات جنبی قرار نمی گیرد ولی متاسفانه یک شاعر واقعی همیشه مظلوم و محروم جامعه است، به خاطر داشتن عقیده مردمی و عمومی؛ بنابراین یک شاعر همیشه در میان مردم و همراه با مردم است.


گفتنی است، غلامرضا هادی شاعر اهل بیت از سال 1364 سرودن اشعار مذهبی را به طور رسمی آغاز کرده و در طی سال های گذشته به غیر از اشعار آیینی، شعر های دیگری از قبیل غزل، اجتماعی، سیاسی و انتقادی سروده است.


لازم به ذکر است، استاد هادی تاکنون 8 دیوان آماده چاپ کرده که 6 جلد از دیوان های او به نام های لاله های هادی، زمزمه های هادی، آفتاب عاشورا، ناله های هادی، ستاره های هادی و 14 معصوم هادی است و دو دیوان دیگر در مراحل حروف چینی و چاپ هستند. کتاب ها و آثار ایشان از استقبال خیلی بالایی برخوردار است به طوری که همه کتاب های این استاد گرانقدر بار ها به تجدید چاپ رسیده است.


پایان پیام/

کد خبر 80727

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha