با هیچ بن بستی در قوانین حقوقی مواجه نیستیم

حسینی با بیان اینکه با هیچ بن بستی در قوانین حقوقی مواجه نیستیم، گفت: قوانین ما مبتنی بر راهکارهای فقهی و شرعی است و بر همین اساس راهکارهای خوبی را ارایه می دهیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «سید محمد حسینی» در سلسله نشست های گام دوم انقلاب با بیان اینکه تمام واژه های بیانیه گام دوم انقلاب توسط رهبر انقلاب حساب شده نگاشته شده است، گفت: رهبر انقلاب در تمامی حوادث قبل از انقلاب و پس از آن حضور داشته است و بر همین اساس احاطه کاملی بر نقاط قوت، ضعف، آرمان ها و اهداف دارند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم افزود: رهبر انقلاب قبل از انقلاب نیز بر مسایل جهان احاطه کامل داشتند و با ژرف نگری در مبانی اعتقادی به مسایل اجرایی آشنایی کامل دارند.

 

وی با بیان اینکه اسناد بالادستی و سیاست های توزیع و همچنین اسناد مهندسی فرهنگی و برنامه های پنج ساله زیادی در نظام جمهوری اسلامی نگاشته شده است، خاطرنشان کرد: به تازگی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت ارایه شد که این الگو با گذشت هشت سال هنوز نهایی نشده است و رهبر انقلاب نیز تاکید کردند که این موضوع جای کار دارد و همه باید در این میدان وارد عمل شوند.

 

وی گفت: سندنویسی و منشورنویسی کار ساده ای نیست و اینکه رهبر انقلاب به تنهایی بیانیه گام دوم انقلاب را نگاشتند، کار بزرگی است.

 

حسینی اظهار کرد: بیانیه گام دوم تحلیل جامع از نقطه شروع انقلاب و آینده آن را ترسیم کردند و در آن دستاوردها و توصیه ها بیان شده است. انتظار می رود این توصیه ها و دستاوردها توسط افراد متخصص تبیین و بسط داده شود. بیانیه گام دوم یک منظومه کامل جامعه اسلامی است.

 

وی ادامه داد: از جمله بحث های مهم در انقلاب اسلامی موضوع استقلال، آزادی، عزت، اخوت و برادری است که این ارزش ها تاریخ مصرف ندارند و با فطرت آدمی سازگار هستند و همیشه زنده می مانند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم یادآور شد: در آغاز انقلاب طاغوت و کشورهای غربی علیه ما بودند اما امام با نداشتن نیروی کافی و سربازانی که در گهواره بودند، از نقطه صفر آغاز کردند. اولین انتظار در جامعه اسلامی بیان این تحولات است، اینکه چگونه انقلاب به ثمر رسید و در عرض چند ماه قانون جمهوری اسلامی نوشته شد.

 

وی یادآور شد: این قانون با حضور شهید بهشتی نگاشته شد و یک نظام حقوقی جدید تشکیل شد. کشورهای شرقی و غربی هیچ یک در این سطح از نگاشتن قانون نیستند و همگی در دوران های مختلف تحولاتی خود قانون های قبلی خود را با اندکی تغییر و اصلاح نگاشته اند.

 

حسینی اظهار کرد: انقلاب اسلامی بر مبنای جمهوریت و اسلامیت تشکیل شد. جمهوریت بر رأی مردم تکیه دارد و اسلامیت نگاه به وحی می کند. جمهوری اسلامی نشان داد که این دو را در کنار یکدیگر می توان تجمیع کرد و این امر قابل دسترسی است.

 

وی با اشاره به اهمیت شناخت نمایندگان از موضوعات حقوقی و قضایی خاطرنشان کرد: ضروری است برای نمایندگان تازه واردی که از گروه های مختلف پزشکی و یا سایر مشاغلی مدیریتی موفق وارد مجلس می شوند و ساختار نظام اسلامی و حقوقی را نمی شناسند، دوره های آموزشی ارایه شود. در حال حاضر دوره مدرسه حکمرانی ملی در دانشگاه آزاد دفاع ملی راه اندازی شده است. این دوره ها می تواند در آشنایی نمایندگان جدیدالورود به مجلس موثر باشد.

 

وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ممکن است در زمینه حقوقی اشکالاتی داشته باشد، گفت: ما در موضوع نظام قضایی پیشرفته هستیم و این توانایی را داریم تا الگوی سایر کشورها قرار گیریم اما نقاط ضعفی نیز وجود دارد که باید در قانون اساسی اصلاح شود.

 

حسینی اظهار کرد: ما دچار جنون و تنگ نظری نیستیم، به همین جهت باید خطاهای خود را تاکید کنیم مانند تنقیح قوانین تا ببینیم چه موانعی برای اجرای قانون وجود دارد که قانون به درستی اجرا نمی شود و یا چرا از ظرفیت قانون اساسی به شکل کامل استفاده نمی کنیم.

 

وی با اشاره به کناره گیری آمریکا از برجام خاطرنشان کرد: آمریکای ها خودشان از برجام خارج شدند و بعد ادعا کردند ایران برجام را نقض کرده است. اروپا از ابتدا پایبند به برجام نبود و اکنون می گوید ما برجام را نقض کردیم.

 

حسینی با اشاره به اهمیت هیئت های حقوقی و قضایی در انعقاد قراردادهای بین المللی خاطرنشان کرد: غربی ها و آمریکایی ها برای حضور در برجام هیئت های عریض الطویل قضایی داشتند اما آن گونه که باید در موضوع قضایی کار نکردیم.

 

وی با اشاره به قراردادهای ننگین در دوران شاهان مختلف ایران یادآور شد: این قراردادها باید در موضوع حقوقی و قضایی مورد بررسی قرار بگیرد. تا در قراردادهای آتی دچار ضرر و زیان نباشیم، این موضوعات فقط شعار نیست بلکه موضوعات کارشناسی و حقوقی است.

 

وی با اشاره به جدیت نظام اسلامی در مبارزه با فساد گفت: این موضوع باید از لحاظ قضایی و قانونی بررسی شود که چرا با وجود تمامی تلاش ها در خصوص جلوگیری از تخلفات و فسادهای اقتصادی همچنان فساد همچون قارچ در حال رشد است. چگونه می توانیم با ارایه قوانین مختلف از این روند جلوگیری کنیم؟

 

وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دهم خاطرنشان کرد: با هیچ بن بستی در قوانین حقوقی مواجه نیستیم و قوانین ما مبتنی بر رفتارهای فطری و شرعی است و بر همین اساس راهکارهای خوبی را ارایه می دهیم.

 

حسینی با اشاره به تجاوز پهباد آمریکایی به مرزهای کشورمان خاطرنشان کرد: در موضوع پهباد ما شکایت کردیم و منتظر نماندیم آنها مدعی شوند، ضروری است در برخی از واکنش های دشمنان از منظر حقوقی اقدامات جدی انجام شود و جنبه های حقوقی تهاجم آمریکا گفته شود.

 

وی با اشاره به تبیین رویدادها و وقایع قبل از پیروزی انقلاب مانند تصرف سفارت آمریکا و یا تعطیلی سفارت اسراییل تصریح کرد: نسل جوان ما هیچ اطلاعی از وقایع و تاریخ قبل از انقلاب ندارد، به همین جهت ضروری است جنبه های حقوقی وقایع تاریخی انقلاب بازگو شود. امروز حضور ما در منطقه برای جوانان ما جای سوال دارد. باید بتوانیم مبانی حقوقی و اهداف خود از حضور در منطقه را برای جوانان تبیین کنیم./

 

کد خبر 807182

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha