حرم مطهر امامزاده احمد( شاه احمد) نگینی بر فراز کبیر کوه

حرم مطهر امامزاده احمد(ع) معرف به شاه احمد نگینی برفراز کبیرکوه از جاذبه های گردشگری معنوی در استان لرستان است که مردم این بقعه متبرکه را مراد دهنده می دانند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، کبیر کوه بین سه استان لرستان، ایلام و خوزستان و در عمق 13 کیلومتری غرب جاده خرم‌آباد به پلدختر واقع‌شده است، این حرم مطهر در  جنوبی ترین نقطه استان لرستان و شهر پلدختر قرار دارد.

 

 بقعه متبرکه شاه احمد(ع) در ضلع جنوب غربی دهستان پاعلم شهر پلدختر واقع شده است و در نوک قله کبیر کوه و ارتفاع یک هزار و ۶۱۰ متری قرار دارد.

 

این بقعه متبرکه در شرایط  بی مانند از نظر گردشگری معنوی قرار دارد و سالانه عاشقان خاندان عصمت و طهارت بویژه درمنطقه غربی و جنوب غرب کشور را به سمت خود می کشاند.

 

این بقعه متبرکه در جنوب شهر پلدختر واقع شده  و به  دلیل گرمای طاقت فرسای  فصل تابستان در منطقه پلدختر، بیشتر در فصل های بهار، پاییز و زمستان مورد استقبال زائران قرار دارد.

 

نسب این امام‌زاده شریف به امام موسی کاظم (ع) می‌رسد و مشتاقان و ارادتمندان اهل‌بیت عصمت و طهارت در ماه‌های اسفند تا خرداد از بسیاری از مناطق غرب کشور به عشق زیارت نواده رسول خدا به این مکان قدسی مشرف می‌شوند.

 

برای دسترسی به این بقعه متبرکه در گذشته های نه چندان دور مردم جاده ای کوهستانی و بسیار پر پیچ و خم را طی می کردند.

 

تا سال های قبل راه دسترسی به این امازده و زیارت تنها از طریق پیاده روی و کوهنوردی ممکن بود  و در گویش محلی به امامزاده هفت کوه معروف بود، گرچه به نظر می رسد تعداد کوهای دستری به امامزاده بیشتر باشد.

 

تا سال های قبل که راه دسترسی به این بقعه متبرکه تنها با پای پیاده امکان پذیر بود، زائران با پای پیاده مشقت ها ی زیادی برای زیارت این بقعه متبرکه  تحمل می کردند و روز ها باید پاهای تاول زده را تحمل می کردند، اما با عشق و علاقه به زیارت مشرف می شدند.

 

این بقعه متبرکه در بین مردم به مراد دهنده معروف است و عاشقان خاندان عصمت و طهارت با علاقه خاصی در زمان های مختلف خود را به این حریم الهی می رسانند.

 

عشق به زیارت با خون مردم شیعه عجین شده است و  ما مردم شیعه گاهی دلتنگ بقیع می شویم، گاهی دلتنگ حرمی در نجف می شویم و گاهی دلمان به سوی کربلا پر می کشد و گاه و بیگاه در حرم امام رضا (ع) پر می کشیم و در هر فرصتی در بقاع امامزادگان آرامش می گیریم و با پرورگار خود به راز و نیاز می پیردازیم .

  

در سایه این حریم های مطهر است که دشمنان نتوانستند ریشه های اسلام ناب را بخشکانند و امروز شیعه هرچه دارد از این بارگاه های آسمانی دارد.

 

 در سال های اخیر جاده ای با شیب بسیار تند بر فراز این کوه ها ایجاد شده است اما عبور از این جاده پرشیب تنها برای  خود روهای خاصی امکان پذیر است و مردم با پارک خودروها خود در دامنه کوه با استفاده از خودروهای مسافرکشی چون سایپا به زیارت مشرف می شوند.

 

 هنوز هم زیارت این بقعه متبرکه دارای سختی های است اما در هر روز از سال زائران این حریم الهی را چون نگینی در بر می گیرند.

 

ارتفاع قله کبیر یک هزار و 610 متری است و این بقعه متبرکه در نوک قله کبیر کوه واقع است و این را می توان وجه تماییز و منحصر بفرد این بقعه متبرکه دانست.

 

 

 ساختمان اولیه حرم بعد از انقلاب از ورق آهن ساخته ‌شده بود که سقف آن به شکل شیب‌دار و مخروطی شکل بوده و باوجود سادگی ساختمان بنا،همواره زائران با اشتیاق خاصی به زیارت می روند که این بقعه از دیر باز مورد احترام و استقبال مردم منطقه بوده است.

 

اطراف این بقعه متبرکه به دلیل صعب العبور بودن دارای طبیعی بکر و دلچسب است  و زیارت از این بقعه متبرکه را با سیاحت عجین می کند.

 

 مردم غرب کشور بویژه استان های لرستان، خوزستان، ایلام و کرمانشاه و همدان بسیار به زیارت این بقعه متبرکه مشرف می شوند و اعتقاد زیادی به حاجت گیری از این درگاه الهی دارند.

 

 

برای دسترسی به بقعه متبرکه امام‌زاده شاه احمد از مسیر خرم‌آباد به  سمت پلدختر و به دو طریق است که در روش اول از طریق جاده خرم‌آباد به پلدختر می‌توان اقدام کرد و در غرب جاده بعد از عبور از شهرستان پلدختر به عمق 13 کیلومتری غرب جاده، بعد از گذر از روستای پاعلم (پایین‌دست امام‌زاده احمد) و مسیر کوهستانی جاده به بقعه متبرکه رسید و در طریق دیگر باید در انتهای جنوبی آزادراه خرم‌آباد پل زال توقف کرده و 10 کیلومتر به سمت جاده پلدختر حرکت کرده تا تابلوهای راهنمای روستای پا علم مشخص شود و از آن طریق به این مکان مقدس رسید.

کد خبر 807165

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha