به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، تقی رستم وندی، امروز (16تیر) در جلسه شورای اداری استان در خصوص مسائل اجتماعی و پیچیدگی های آن گفت: اهمیت مسائل اجتماعی را صرفاً نباید به ساماندهی کودکان متکدی و زنان سرپرست خانوار یا برخی از آسیب های اجتماعی محدود کرد، بلکه بحث اجتماعی کل جامعه را با همه ابعادش در بر می گیرد و زمینه ساز هر گونه اقدام سیاسی واقتصادی و فرهنگی توجه به مسائل اجتماعی است.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به تخمین هزینه های مبارزه با مواد مخدر در سال های متوالی افزود: سال 83، عددی بالغ 10 هزار میلیارد تومان در این حوزه در کشور تخمین زده شده بود که در سال 95 این عدد 173 هزار میلیارد تومان رسید و حدود 10 تا 11 درصد تولید ناخالص ملی کشور در راه مبارزه با مواد مخدر صرف می شود.
وی گفت: نکته مهم اینکه، جنبه انسانی و اخلاقی مسائل اجتماعی و آسیب های اجتماعی است و از دست دادن یک نفر در جامعه برای کشور ما که متدین هستیم مثل این است که کل جامعه بشریت از دست رفته است و روزانه 8 نفر بابت سوء مصرف مواد مخدر جان خود را از دست می دهند.
رستم وندی با تأکید بر اینکه مسائل اجتماعی را باید نگاه جامع با حساسیت ویژه داشت، افزود: به هرحال آسیب های اجتماعی خاص یک جامعه نیست، حتی در کشورهای توسعه یافته با توجه به سبک تکنولوژی ها شاهد افزایش آسیب های اجتماعی هستیم و در دنیا طی این سه دهه اخیر روند آسیب های اجتماعی رو به افزایش است و این خطر جدی برای کشورهای دنیا است و دنیا به صورت دهکده عظیم در حال اداره شدن است تحت کنترل دارد و ما هم از این روند جهانی داریم تاثیر می پذیریم.
وی با بیان اینکه جامعه ایرانی از بعد از انقلاب تحولات و تغییراتی را از سر گذرانده است و با اشاره به تغییرات و تحولات جامعه ایرانی بعد از انقلاب که می تواند جامعه ایرانی را به شکل زیربندی و بنیادین دچار تحول کند، افزود: محور اول این است جامعه ایرانی در ابتدای انقلاب تاکنون از جامعه روستایی تبدیل به شهری شده است و حدود 74 درصد جامعه ما، جامعه شهری ما است که در دنیا میانگین جامعه شهری 55 درصد است و مسلما شهری شدن پیامدهای بسیاری به دنبال دارد.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور ادامه داد: محور دوم این است که انفجار جمعیتی جامعه ایرانی در دهه 60 بوده است که 18 و نیم میلیون نفر موالید در دهه شصت متولد بوده و مبدا این انفجار جمعیتی در این دهه بوده است و جامعه ایرانی یک جامعه مطالباتی شده است.
وی محور سوم را باسواد شدن جامعه ایرانی دانست و بیان کرد: نرخ دانشجویان و تحصیلات ما رده مقطع کارشناسی 25 برابر نسبت به ابتدای انقلاب بیشتر شده است که اگر پیگیری نشود دچار چالش و تبدیل به نارضایتی و مهاجرت می شود؛ آخرین محور، بحث شبکه ای شدن جامعه ایرانیاست؛ جمعیت به شکل انفجاری بزرگ شد و تبدیل به جمعیت باسواد شد و این جمعیت فناوری اطلاعات و شبکه های اجتماعی در آن افزایش یافته است؛ در سال 2000 حدود 250 کاربر اینترنت داشتیم و در امسال 50 میلیون نفر کاربر اینترنت داریم و 73 درصد خانوار های ایرانی به اینترنت دسترسی دارند که بسیاری از تفکرات و ارزش ها و مسائل زیربنایی را تغییر داده است.
رستم وندی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری که بسیاری از این مسائل می تواند تحت الشعاع همین تهدید باشد؛ اظهار داشت: همیشه در سنجش وضعیت اجتماعی، وضعیت تعداد زندانی ها و پروندهای قضایی را داریم؛ در سال 64 تعداد پرونده قضایی 2 و نیم میلیون بوده و امروز پرونده های در حال گردش عددی بالای 16 میلیون است که نشان دهنده آشفتگی و بهم ریختگی روابط اجتماعی و درگیری مردم با هم است و در تعداد زندانی ها رتبه نهم را داریم که شایسته نظام جمهوری اسلامی نیست.
وی گفت: امروز 240 هزار زندانی در زندان های کشور داریم که بسیاری از آسیب های اجتماعی از این سر منشأ می گیرند و در استان کرمان اقدام کنند جمعیت کیفری استان کاهش یابد؛ خیرین در حوزه ازدواج ورود کنند برای اینکه مشکلات اقتصادی نتواند تاثیر بگذارد و در حوزه طلاق ظرف 3 سال اخیر توقف رشد طلاق را داشتیم؛ به طور جدی مشاوره های قبل از ازدواج و حین ازدواج مدنظر قرار دهند.
معاون وزیر و رئیس سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در خصوص بحث حاشیه نشینی گفت: به جهت کمبود اعتبارات شاهد این بودیم وزارت راه نتوانست آن برنامه طراحی شده خود را در محلات حاشیه نشین اجرایی کند لذا وزارت کشور ورود کرد و دفاتر تسهیل گری راه انداخت که موفقیت های خوبی داشتند و به طور جدی شهرداری ها و شورای شهرها با دفاتر تسهیل گری رابطه داشته باشند.
وی در بحث مواد مخدرگفت: طبق آمار از جامعه دانش اموزی و دانشجویی سال 81 نیم درصد سوء مصرف مواد در جامعه دانش اموزی داشتیم ولی سال 95 بیش از دو درصد رسیده است یعنی 4 برابر شده است و در جامعه دانشجویی به 5 درصد افزایش پیدا کرده است؛ در کشور ما یک نگرش مثبت نسبت به مصرف مواد مخدر است که وظیفه دستگاه اموزشی است که نگرش مردم ر ا نسبت به سوء مصرف مواد مخدر تغییردهد. 27درصد مردم نسبت به مصرف مواد نگاه خنثی دارند که خطر بزرگ است و حجم تهدیدی که از اسیب های اجتماعی متوجه جامعه ایرانی است بسیار بزرگ است و همه باید احساس تکلیف کنیم.
نظر شما