به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، « حجت الاسلام مرتضی جوادی آملی» در مراسم افتتاحیه دفتر مرجع تقلید آیت الله جوادی آملی در یزد گفت: دین یک حقیقت فوق العاده سنگین است و وقتی خداوند عالم از دین یاد می کند به پیامبر اکرم (ص) می فرمایند که این سخن سخن سنگین است و تلقی آن جز شرح صدر امکان ندارد که پیامبر اکرم(ص) اگرچه شرح صدر داشتند اما این قرآن همچنان برای آن سنگین است.
فرزند آیت الله جوادی آملی ادامه داد: ما با پوسته دین روبرو هستیم و یوم الروز ححقیقت دین آشکار می شود و ما عده ای محدود با ایمان و باوری خاص نسبت به مکتب عظیم هستیم اما این همه عقول و همه جهان را تامین نمی کند و میلیاردها نفر از اسما و اوصاف الهی خبری ندارند و بی دین هستند و نه تنها از حقوق و اخلاق الهی آشنایی ندارند از توحید نیز خبری ندارند.
وی افزود: انسان امروز که موش و گاو پرست است تا به خداپرستی برسد نیاز به کار فراوان دارد و این حکومت اسلامی رسالت بسیار عمیقی همراه است و اگر بسط اندیشه نباشد شدنی نیست.
وی ادامه داد: علمای بزرگوار استان یزد که همواره از مفاخر و پیشگامان جریان علم و دیانت از عرصه های مختلف بودند، آیت الله محقق داماد بودند که آیت الله جوادی آملی نیز در درس های ایشان شرکت می کنند و تاکنون 10 جلد تحقیقی علمی دینی از ایشان از درس آیت الله محقق داماد به جامانده است.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در این شهر به لحاظ بسط مالی، فکری و بینش های عمیق در زمینه های سیاسی و اجتماعی و خدمات والا بسیار زبانزد هستند که نمونه های آنها را بسیار زیاد در این شهر داریم.
وی گفت: کاغذ و قلم برای آیت الله جوادی آملی بسیار فرصت برای ایشان است که تاکنون 70 جلد تفسیری از ایشان منتشر شده که به 100 جلد می رسد که جمع به معارف و توحید در معارف در هماهنگی ارزشمند و علمی نیاز دارد که جامعه علمی ما آن را خوب بیاید.
فرزند آیت الله جوادی آملی ادامه داد: رسالت این دفتر ترویج اندیشه و تکفر و همچنین باز کردن و تشریح کردن آنها است که اول جامعه دانشگاهی و حوزی باید آن را مورد توجه قرار دهند.
وی افزود: دانشگاه و حوزه مفسر بیان الهی هستند که هر کدام وظایف خاص خود را دارندو هماهنگی بین این دو در تفسیر تدوین و تکوین بسیار مهم و موثر است که آیت الله جوادی آملی در تمامی صحبت های خود آن ها را در کنار هم بیان می کنند.
وی ادامه داد: یکی از نمونه های فعالیت مهم ایشان مفاتیح الحیاه است که سلوک عبادی و روش بندگی در آن مطرح شده است که این روشی است تا جامعه اسلامی و انسانی بر مبنای آن زندگی کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: همواره آیت الله جوادی آملی پوشش و نظم و آمد و شد و بهداشت خود بر اساس مفاتیح الحیاه الهام می گیرند.
حجت الاسلام جوادی آملی بیان کرد: مفاتیح الجنان برای بعد از مرگ است اما از مبدا ولادت تا مرگ مسیر و نقشه زندگی ما در مفاتیح الحیاه مطرح شده است که امروز جهان به عنوان حقوق و فلسفه اخلاق به رخ ما می کشد در حالی که ما این نقشه راه را در معارف اسلام داریم که در این کتاب مطرح شده است.
وی گفت: این کتاب منبع سرشاری است که باید از آن استفاده کنیم.
فرزند آیت الله جوادی آملی ادامه داد: آنچه لازمه این معارف است اخلاق، ادب و انسانیت است که ما همواره باید تلاش کنیم دین و نظام اسلامی که بر آمده از آن است، حمایت کنیم.
وی افزود: الان خرده فرهنگ و خرده دین نه تنها مایه کمال نیست بلکه آفت های فراوانی را ایجاد می کند که بسیاری از جهت ها که به نام دین و امام زمان و امام حسین شکل گرفته چون منقطع از دین و مرجعیت است راه به انجراف برده اند.
حجت الاسلام جوادی آملی تصریح کرد: مهدویت منهای مرجعیت و دین، آفت های مختلفی را در بر داشته است.
وی ادامه داد: هرکجا که نام امام حسین و امام زمان(عج) مطرح شد نام دین نیست بلکه همه باید بر مبنای اصیل دینی که در مرجعیت نهادینه شده است از آن جا حرکت را آغاز کنیم .
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: هیچ فضای فکری و فرهنگی در جامعه دینی ما شکل نگرفته مگر این که آیت الله جوادی آملی با عقل برهانی آن را همراهی نکرده باشد.
حجت الاسلام جوادی آملی بیان کرد: ما نباید هرچیزی که به نام دین و امام حسین بدون خواستگاه اصیل دینی باشد ان را باور کنیم بلکه حتما باید از مرجعیت استفاده کنیم.
وی گفت: ارتباط با نهاد مرجعیت اصیل اگر وجود نداشته باشد دچار انحراف می شود.
فرزند آیت الله جوادی آملی ادامه داد: همواره کسانی هستند که از دین تحریف و تاویل را نفی می کنند.
وی افزود: داعش که این طور به دین لکه ننگی زد خود را از حافظان و قاریان قرآن می دانستند که اگر نهادی نباشد که نتواند صیانت کند شاهد این انحراف ها خواهیم بود.
حجت الاسلام جوادی آملی تصریح کرد: اگر یک روز مرجعیت را از جامعه برداریم شاهد گاو پرستی و موش پرستی و ... خواهیم بود که این نشان از وظیفه و جایگاه مرجعیت در جامعه است.
وی ادامه داد: شبهاتی که مقام معظم رهبری از تهاجم و شبیخون فرهنگی مطرح می کنند تا به متن تصمیم نرسد جواب قانع کننده نخواهیم داشت.
این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر ما مکتب سیاسی داریم که در راس آن ولایت فقیه است مبتنی بر مکتب دینی و عرفانی و آیات الهی است .
حجت الاسلام جوادی آملی بیان کرد: تا حکومت و جامعه و فرهنگ ما به تفکر عمیق وحیانی متکی نباشد مقاومت و پایداری به جایی نمی رسد.
وی گفت: نهاد مرجعیت و دفاتری که در مناطق مختلف دارند هیچ غرضی جز انتشار مطالب دین ندارند.
نظر شما