به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «احمد مروی» در مراسم افتتاحیه دهه کرامت و آیین خطبه خوانی آستان مقدس که امروز(پنجشنبه ۱۳ تیرماه) در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر برگزار شد، با اشاره به اینکه برخی شخصیت ها، مکان ها و زمان ها به دلیل انتساب به دیگری دارای عظمت و جایگاه می شوند، گفت: کاغذ هیچ ارزشی ندارد اما وقتی آیات قرآن بر روی آن نوشته می شود به عظمت و بزرگی دست یافته و به جایی می رسد که حتی بدون طهارت نمی توان به این کاغذ دست زد. این در صورتی است که اگر بر روی این کاغذ مطالب گمراه کننده نوشته شود باید از بین برود.
تولیت آستان قدس رضوی همه زمین را متعلق به خدا توصیف کرد و افزود: بعضی از مکان ها یک قداستی دارند چرا که به ذات اقدس الهی انتساب دارند. مسجد یکی از این اماکن است که به خانه خدا معروف شده است. خدا خالق همه زمان ها و مکان هاست اما برخی از زمان ها یک قداست و شرافت و عظمت و حرمت دارند مثل ماه مبارک رمضان که حتی نفس کشیدن در این ماه به منزله تسبیح خداوند است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی تصریح کرد: اشخاصی به مناسبت و نسبت هایی دارای قداست و حرمت می شوند. اهل علم و دانش، حاملان معارف اهل بیت(ع) و افراد دارای تقوا چنین ویژگی دارند و در رأس همه آنان کسانی هستند که با خاندان عصمت و طهارت نسبت دارند.
وی با تأکید بر اینکه این نسبت به هیچ وجه جسمی نیست بلکه کاملا معنوی و به دلیل ارتباط با اهل بیت(ع) است، اظهار داشت: امامزاده ها به دلیل انتساب به پیامبر بسیار ارزشمند هستند. اگر می خواهیم توجه و محبت یک شخصیت عالی مقام را جلب کنیم باید کسانی که مورد احترام و علاقه او هستند را دوست بداریم و احترام بکنیم.
تولیت آستان قدس رضوی احترام و تکریم و تجلیل امامزادگان را ضروری دانست و ادامه داد: قرب به الله در پرتو محبت و مودت و پیروی از اهل بیت عصمت و طهارت است. حضرت فاطمه معصومه(س) علاوه بر انتساب به پیامبر اکرم(ص) دارای کمالات و فضیلت های انسانی و الهی و معنوی والایی هستند.
وی دختر، خواهر و عمه امام بودن حضرت معصومه(س) را فضیلت و افتخار بزرگی عنوان کرد و گفت: زیارت حضرت معصومه به همه جهات ثواب دارد اما ایشان دارای برجستگی ها و مقامات و کمالات ارزشمندی هستند. درباره مقام حضرت معصومه(س) همین بس که پس از حضرت زهرا(س) تنها زیارت منثور برای امامزاده را ایشان دارند که توسط امام رضا(ع) انشا شده است.
حجت الاسلام والمسلمین مروی دانش علمی بالا را از ویژگی های این کریمه اهل بیت(س) خواند و افزود: حرکت در مسیر ولایت و فدا شدن در راه امام معصوم(ع) از بصیرت و معرفت حضرت معصومه(س) نشأت می گیرد.
وی حضرت معصومه(س) را فدایی امام رضا(ع) توصیف کرد و بیان داشت: ایشان از این لحاظ به حضرت قمر بنی هاشم(س) که فدایی امام حسین(ع) است، شباهت دارند. حضرت عباس(س) باب الحسین(ع) است و حضرت فاطمه معصومه(س) باب الرضا(ع) است.
تولیت آستان قدس رضوی در پایان گفت: زیارت حرم مطهر باید با معنویت و معرفت همراه بوده و فقط با طواف بدنی دور حرم نباشد، بلکه رفتار و کردر و سبک زندگی و جهت گیری اخلاقی و اجتماعی و سیاسی ما باید حول محور امامت و ولایت باشد.
نظر شما