معرفی امامزاده سلطان محمد شریف(ع) از نوادگان امام سجاد(ع)

شهر قم یکی از شهرهای زیارتی کشور است که در هر نقطه‌اش امامزاده‌ای وجود دارد و سیل عاشقان اهل بیت (ع) به زیارتشان می‌روند وآنان را واسطه حاجات خود قرار می دهند یکی از این امامزاد‌گان، امامزاده سلطان محمد شریف (ع) است که چون نگینی در شهر قم می‌درخشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، علاوه بر بارگاه قدسى حضرت معصومه(س) در قم، چهارصد و چهل و چهار (444) ستاره فروزان دیگر در این شهربر خاک خفته‏اند. پس از به ولایتعهدى رسیدن امام رضا علیه‏السلام علویان و سادات بى‏شمارى به شوق دیدار وى راهى سرزمین ایران شدند. ولى بعضی از آنان هنوز در نیمه‏هاى راه بودند که خبر شهادت امام(ع) را شنیدند ودر مناطق امن ایران بخصوص شهر قم جلاى وطن گزیدند و پس از گذراندن عمر طبیعى خویش در همین دیار به خاک آرمیدند و برکات و معنویات بسیارى را براى این دیار به بار آوردند.

از آنجا که روز (17 تیرماه) مصادف با روز پنجم دهه کرامت روز بزرگداشت امامزادگان با عنوان( امامزادگان، ذخایر معنوی جامعه) نامگذاری شده است بر آن شدیم تا به معرفی این میراث گرانبها و ارزشمند معنوی در شهر مقدس قم بپردازیم.

 

معرفی امامزاده سلطان محمد شریف

نسب شریف امامزاده سلطان محمد شریف با هشت واسطه به امام سجاد می رسد که به این ترتیب است، سید محمد الشریف بن ابی القاسم علی بن ابی جعفر محمد بن ابی القاسم حمزه الاکبر بن احمد الدخ بن محمد الاکبر بن اسماعیل بن محمد الارقط بن عبدالله الباهر بن الامام علی بن الحسین السجاد (ع).

 

ایشان سیدی الجلیل القدر ، عظیم شان و بزرگوار بوده و در خانواده ای دینی و از پدری برگزیده و نقیب به نام علی بن محمد در سال 3434 هجری قمری متولد شد که نام محمد و کنیه اش را ابوالفضل نهادند.

 

ایشان چهار ساله بود ندکه پدرشان رحلت کرد و تحت تکفل عموی خود، ابو محمد حسن به کسب علم و معرفت پرداخت تا به سن رشد وکمال و بالندگی رسیدند سپس ما ترک  پدرش را از سرپرست و عموی خود تحویل گرفته  وخود در فضل  و کیاست و ثروت، سخاوت و علو همت سرآمد زمان خود شد و منصب نقابت سادات علویه قم وآوه به وی واگذار شد.

 

پدر بزرگوار ایشان مردی هوشمند، فاضل، کامل،شجاع و با سخاوت بود که از عموی خود علی بن حمزه نقابت سادات علوی به او واگذار شد. ابشان در سال 345 هجری قمری به حج رفته و در سال 346 هجری قمری به قم بازگشت و همیشه پیشوای مومنین بود تا اینکه در سال  347 هجری قمری وفات یافته و در قبه متصل به مشهد پدرش در بابلان در جوار مرقد مطهر حضرت معصومه (س) دفن شد.

 

سلطان محمد شریف و اکثر برادرزادگان ایشان از مشاهیر خاندان حسینی قم به شمار می آمدند وی در سال 398 هجری قمری در سن 55 سالگی در شهر ری وفات یافت و پیکرمطهرش را به قم منتقل ودر محله ای واقع در خیابان  انقلاب(چهار مردان) قم که اکنون به نام آن بزرگوار است به خاک آرمیده است.

 

بنای این امامزاده ، از نمونه‌هاى خوب سبک معمارى و تزيين قرن نهم و دهم هجری قمری شايد اندکى فراتر بود که چند دهه پيش ويران شده و به جاى آن گنبد مرتفعى بنياد نهاده شده است. اکنون تنها اثر قديم اين مزار، لوح کاشى فيروزه‌اى رنگ روى مرقد است که از قرن ۷ و ۸ هجرى به يادگار مانده و يک اثر تاريخى است.

کد خبر 805766

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha