حجت الاسلام «علی محمد باقی» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به ابعاد شخصیتی و زندگی حضرت فاطمه معصومه(س) اظهار کرد: اگر بخواهیم شخصیت والای حضرت(س) را به خوبی درک کنیم باید به زیارت نامه آن بزرگوار و اوصافی که نسبت به کریمه اهل بیت در زیارت نامه ای که منسوب به ثامن الحجج(س) در توصیف خواهرشان است، مراجعه کنیم.
عضو هیات علمی مرکز تخصصی نماز ادامه داد: نکته قابل توجه نسبت به این زیارت نامه آن است که اولا که نسبت به یک امام زاده زیارت نامه از جانب معصوم بیان شده است و این یعنی تاکید بر زیارت آن بزرگوار، البته گرچه که مشاهد مشرفه برای زیارت سفارش شده اند اما بعضی از امام زاده ها هستند که به ویژه از سوی امام معصوم نسبت به آنها زیارت نامه نقل شده که این نشان می دهد که می خواستند تاکید ویژه نشان دهند که سراغ این افراد برویم و از آنها بهره مند شویم.
حجت الاسلام باقی اظهار کرد: نکته دیگر اینکه اگر از جانب امام به ما سفارش کردند که درِ خانه این بزرگواران برویم، نشان می دهد که آنان اهل کرم و بزرگی بودند وگرنه امام معصوم ما را به هر کسی ارجاع نمی دهد، اگر به ما سفارش شده است که به زیارت نبی مکرم(ص) یا زیارت حضرت امیر(ع) برویم نشان می دهد که آنها معدن و مخزن تمامی خوبی هستند و این خوبی هم از طریق آنان قرار است به سوی ما جاری شود. به همین جهت است که می گویند در خانه آنها برویم.
وی تصریح کرد: حال اگر کسی بزرگی بوده و اهل رحمت هم باشد اما مامور به جاری کردن آن رحمانیت و بخشش خود نباشد، سفارش نمی کنند که در خانه اش بروید، می گویند که احترام بگذارید و از او از رفتارش درس بگیرید، اما اینکه می گویند در خانه حضرت معصومه(س) بروید از آن جهت است که حضرت معدن خوبی ها و رحمت و نیز مامور عطای این خوبی به مردم بودند.
این کارشناس مذهبی تاکید کرد: نکته دوم کرامت و لطفی است که حضرت معصومه(س) نسب به ما با زیارت شان دارند، کریمه اهل بیت شفاعت می کنند، آنچنان که در زیارت نامه ایشان آمده است: «یا فَاطِمَةُ اشْفَعِي لِي فِي الْجَنَّةِ» شفاعت در بهشت بسیار مهم است، به این معنا که معمولا به ما می گویند که بروید یک امام را شفیع کنید برای آنکه وارد بهشت شوید اما در مورد حضرت معصومه(س) گفتند که ایشان شفیع ما در بهشت هستند نَه در ورود بهشت.
وی اضافه کرد: نکته بعدی که در مورد این بزرگوار مطرح و مسلم است اینکه زیارت نامه حضرت با نام بردن از خاندان ایشان آغاز و عنوان دختر پیامبر(ص) برایشان مطرح می شود، آیا همین که ذکر شده تو دختر پیامبری در بیان بزرگی ایشان کافی نبود که تک به تک اهل بیت(ع) را در زیارتنامه حضرت معصومه نام می بریم؟ در این زیارت نامه می گوییم تو ای دختر رسول خدا(ص)، ای دختر فاطمه، ای دختر خدیجه ... همه این موارد معنا دارد، بحث سر ذکر نسب حضرت نیست، بلکه سخن اینجا است که حضرت فاطمه معصومه(ع) از همه این بزرگواران از همه اهل بیت(ع) ارث برده است، وارث پیامبر و حضرت امیر(ع) است، خلق و خوی تک به تک آنان را دارد.
باقی در ادامه بیان کرد: از طرف دیگر می گوییم یا بنت ولی الله، این تعبیر هم نشان می دهد که این بزرگوار از مقام ولایت ویژه ای برخوردار است و همین مقام ولایت است که به حضرت مقام شفاعت را عنایت کرده است، به بیان دیگر یعنی شفیع باید مقام ولایت داشته باشد وگرنه بدون دستگیری و ولایت نمی تواند شفاعت را انجام دهد، پس باید ولایت داشته باشند که بتواند شفاعت انجام دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حضرت معصومه(س) ولی الهی است که از انسان را از ظلمت به سوی نور حرکت می دهد، او کسی است که به اذن الله می خواهد افراد را از مرتبه ای به مرتبه دیگر حرکت داده داده و شفاعت کند بنابراین باید از مقام ولایت کبری برخوردار باشد که مرور زیات نامه ایشان نشان می دهد چنین مقامی را دارند.
نظر شما