به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «سید ابوالحسن فیروزآبادی» در جلسه شورای اداری که امروز (چهارشنبه ۱۲ تیر) در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: در عصر فضای مجازی شدت و میزان تحولات بسیار زیاد است و در همه شئون زندگی شاهد تحولات خواهیم بود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور ادامه داد: در حوزه سیاسی، شاهد ظهور و بروز قدرت هستیم و باید قدرت نرم را مدیریت کنیم، در این دوره مفهوم مرز متحول می شود به طوری که ظهور و بروز جهانی شدن، مرز و حاکمیت دولت و ملت را به چالش می کشد.
وی عنوان کرد: ما در عصر فضای مجازی شاهد خواهیم بود کالاها یا در تملک مردم نخواهد بود و یا اینکه این تملک به صورت شرطی است، ما در اقتصادی که پیش می آید مدل هایی از اقتصاد نظیر اقتصاد توجه را داریم به طوری که تعداد لایک و کامنت قیمت کانالی را افزایش داده یا پایین می آورد.
فیروزآبادی اعلام کرد: در این عصر در واقع اقتصاد، خدماتی شده، عقود شرطی مطرح می شود و اقتصاد توجه و شراکتی مطرح می شود؛ اقتصاد دیگری که مهم است اقتصاد به صورت پلت فرم است.
وی توضیح داد: در حوزه اجتماعی در عصر فضای مجازی، شاهد این هستیم همه مردم به هم متصل می شوند یعنی خود می توانند در این فضا بازیگر بوده و کنش گر باشند و پایه همه تحولات هم همین امر است و هر آنچه تاکنون در فضای مجازی رخ داده بن مایه اش اتصال افراد بوده است.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور گفت: از ۷ میلیارد نفر، ۴ میلیارد نفر در فضای مجازی به صورت دیتا اتصال دارند و بر روی این اتصال قرار است اتصال بزرگتری به همه اشیاء عالم به نحو اقتصادی با شکل پلت فرمی برقرار شود.
وی با اشاره به اهمیت شبکه های اجتماعی تصریح کرد: پیام رسان ها مقدمه ای هستند برای نظام اقتصادی جهانی پلت فرمی و مقدمه ای برای واقعیت بخشی به قدرت نرم هستند ووقتی پیام رسان ها شکل می گیرند بعد این موضوع مطرح می شود که نظام بانکی، آموزشی، بهداشتی و خدمات روی این پیام رسان ها سوار شود و در این حالت اقتصاد پلت فرمی است.
فیروزآبادی گفت: نگاه به پیام رسان نگاه به پلت فرمی است که مبنایی است و می تواند پایه تحولت بعدی باشد و باید با دقت بیشتری به آن نگاه کنیم.
وی اظهار کرد: در این فضا قانون گذاری از سوی حکومت ها صورت نمی گیرد، کنسرسیوم های پرقدرتی از نخبگان و جامعه مدنی شروع به هنجارگذاری، مقررات گذاری و در آینده نزدیک قانون گذاری می کنند.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور ادامه داد: انتهای فضای مجازی این است که جهانی شدن به طور کامل رخ می دهد و کشورها پاسبان های محلی می شوند؛ بخشی از جهانی شدن پروسه طبیعی است و سرآمد جهانی شدن هم پیامبران بودند که آمدند و پیام جهانی دادند ولی بخش بزرگی از جهانی شدنی که در این عصر به خصوص در سه تا چهار دهه اخیر با تکنولوژی های ارتباطی در حال شکل گرفتن است، پروژه است و فرایند اصلی نیست و ما باید تشخصی دهیم چه قسمتی از این جهانی شدن ذاتی بوده و چه بخشی پروژه است.
وی خاطر نشان کرد: جهانی بودن و اجتماعی بودن خصلت ذاتی این فضا است ولی اینکه پلت فرم ها چگونه و کجا باشند و در مالکیت چه کسی باشند و مقررات گذاری ها چگونه باشد اینها در مرکز ملی قابل خدشه است و اینجاست که تفاوت جمهوری اسلامی با بقیه مشخص می شود.
فیرزآبادی تأکید کرد: ما نمی توانیم بپذیریم که بازارهای ما باز باشد و گوگل، فیس بوک و تلگرام هر جور خواستند در این کشور کسب و کار کنند و این چالش در کشور ماست، برخی می گویند در جهانی شدن بپذیریم جغرافیا اهمیت ندارد و برخی می گویند جغرافیا اهمیت دارد زیرا اگر اهمیت ندارد چرا می خواهند ما در سوریه نباشیم.
وی خاطر نشان کرد: جغرافیا اهمیت دارد و نخستین گام ما در فضای مجازی ما باید این باشد حداقل مرزهای ما منطبق بر مرزهای جغرافیایی باشد ما در اقتصاد باید جهانی فکر کنیم و حداقلی که برای خود در نظر می گیریم کشوری باشد.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با تأکید بر ضرورت استفاده از نرم افزارهای ایرانی افزود: باید اپلیکشین های ما ایرانی باشد و خوشبختانه اقتصاد دیجیتال خوبی در کشور در حالی شکل گیری است و هزاران شغل ایجاد شده که پایه گذار هزاران شغل دیگر است.
وی گفت: ما در حال حاضر به دلیل تحریم و فقدان منابع نمی توانیم اشتغال سرمایه بر در کشور ایجاد کنیم، توصیه ما این است برای ایجاد اشتغال در این حوزه بیشتر شود زیرا این بخش فکر می خواهد تا سرمایه و راه اندزی اقتصاد دیجیتال برای ما قدرت نرم ایجاد می کند.
فیروزآبادی یادآور شد: نکته دیگر اینکه باید برای عامه مردم، سواد مبتنی بر آگاهی فراهم کنیم و به مردم آگاهی دهیم از اپلیکشین ها ایرانی استفاده کرده و اقتصاد این حوزه را مورد توجه قرار دهند.
نظر شما