مسایل دختران را به ازدواج گره نزنیم

سیما با بیان اینکه ازدواج نکردن هم مانند ازدواج کردن یک انتخاب است، گفت: در صورتی دختران بالنده و شایسته خواهیم داشت که به انتخاب آنها احترام بگذاریم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «ساعده سیما» امروز (چهارشنبه 12 تیر ) در نشست تخصصی دختر ایران (دیروز، امروز، فردا)؛ بررسی مسایل دختران ایران که به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) و روز دختر در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: در کارگروه دختران جوانان معاونت زنان ریاست جمهوری روز دختر را بهانه ای می دانیم برای توجه بیشتر به یک گروه جامعه که فکر می کنیم در معرض آسیب های بیشتری هستند و به آنها بی توجهی شده است.

 

دبیر کارگروه دختران و جوانان معاونت زنان ریاست جمهوری با طرح این پرسش که چه اتفاقی برای دختران ما افتاده که به چیزی رغبتی ندارند، بیان کرد: یک قطع نسل بین نسل ها اتفاق افتاده است؛ به عنوان مثال بنده که دهه شصتی هستم، حرف های دهه هشتادی ها را نمی فهم زیرا جامعه و نسل پیشرفت کرده و تعریف نسل دیگر به بازه پنج ساله بر می گردد.

 

وی تصریح کرد: باید به سمتی برویم که در نشست ها من و امثال من پشت میز به عنوان سخنران نباشیم بلکه دختران در جای ما باشند، آنها حرف بزنند، کارگزاران را مورد خطاب قرار دهند و ما بشنویم؛ در این صورت سالن های جلسات ما پر می شود از جمعیت. نسل امروز نمی خواهد که بشنود بلکه می خواهد که حرفش را بزند.

 

سیما با بیان اینکه گفت و گوی نسلی را در معاونت ریاست جمهوری دنبال می کنیم، عنوان کرد: در سال قبل در مدارس حدود هزار کلاس درسی را در این زمینه پایلوت قرار دادیم. همچنین در سال قبل در مورد گفت و گوی متفاوت با افراد متفاوت برنامه ای با همکاری شهرداری برگزار کردیم. همان طور که نمی توانیم بگوییم مسئله اول جامعه ما چیست، نمی توانیم بگوییم که مسئله اول دختران ما چیست. در سیستان و بلوچستان کودک همسری، در نقاطی از تهران ازدواج سفید، در برخی از نقاط کشور سلامت و ورزش دختران، در جای دیگری از کشور کارآفرینی دختران مسئله است؛ بنابراین نمی توانیم یک مسئله را وسط بگذاریم و آن را به عنوان مسئله اصلی دختران ارایه دهیم.

 

دبیر کارگروه دختران و جوانان معاونت زنان ریاست جمهوری با بیان اینکه باید به انتخاب هم احترام بگذاریم، خاطرنشان کرد: وقتی می گوییم دختر امروز زن فرداست منظور از فردا چه وقت است، وقتی دختر 18 ساله شد یا وقتی دختر وارد دانشگاه شد یا وقتی که دختر ازدواج کرد. ما از هشت سالگی پسر را یک مرد خطاب می کنیم. وقتی او گریه می کند، می گوییم که مرد که گریه نمی کند. اینکه بیاییم مسایل دختران را به ازدواج گره بزنیم، صحیح نمی دانم. ازدواج کردن یک انتخاب است، ازدواج نکردن هم یک انتخاب است. باید به انتخاب های هم احترام بگذاریم. زمانی دختران بالنده و شایسته خواهیم داشت که به انتخاب آنها احترام بگذاریم.

 

وی اظهار داشت: وقتی از کودک همسری صحبت می کنیم و با آن مخالفت می کنیم، منظورمان فروش کودک است. حرف ما این نیست که دختری که در 13 سالگی تصمیم به ازدواج می گیرد، چرا ازدواج می کند؟ ما با این مسئله مخالف نیستیم چون خودش تصمیم گرفته است. متاسفانه ما در جامعه ازدواج را کمتر از حساب بانکی می دانیم چون فرد زمانی می تواند برای خودش حساب بانکی باز کند و یا برای گرفتن گواهینامه اقدام کند که 18 سال داشته باشد. نیمی از جامعه ما زنان هستند. وقتی ما همه آنها را با انتخاب های متفاوت شان به رسمیت بشناسیم، بهتر می توانیم در برنامه ریزی ها عمل کنیم. اگر مسئله دختران حل نشود، مسئله مهم کشور ما نیز حل نخواهد شد.

 

 

کد خبر 805501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha