گرامیداشت آیین های کهن مازندران در آمل برگزارشد

همزمان با برگزاری گرامیداشت آیین های کهن مازندران و جشن تیرگان از تمبر ملی آرش کمانگیر برای نخستین بار در آمل رونمایی شد .

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان جشن  تیرگان آمل شب گذشته (11 تیرماه ) در محيطي آميخته از مردم ، مسئولین ، ورزشکاران ،هنرمندان و هنردوستان در سالن پیامبر اعظم شهرستان آمل  برگزار شد.

 

در این مراسم از تمبر ملی آرش کمانگیر برای نخستین بار رونمایی شد .

 

علاوه بر اين نقالی و شعر خوانی و اجرای تئاتر موزیکال نيز از ديگر برنامه هاي این جشن بود كه با استقبال فرهيختگان و علاقه مندان به فرهنگ شهر آرش و دماوند قرار گرفت.

 

 «محمد محمدی »در این مراسم گفت: هر فرهنگی در دنیا اسطوره دارد و اسطوره ها برگرفته از افسانه ها هستند .

 

وی افزود: آرش افسانه ایست که تبدیل به یک اسطوره شده است و متعلق به هیچ شهری نیست. آرش متعلق به یک ملت است که جانش را برای تعیین مرز ایران زمین فدا کرد.

 

رئیس شورای شهر آمل افزود: از اینکه آرش اسطوره ملی است شکی نیست ولی هر اسطوره ای زادگاهی دارد و همانطور که در کتب تاریخی آمده است زادگاه آرش شهر آمل بوده است.

 

«عزت الله یوسفیان» نیز  در این مراسم از مسئولان شهری به خصوص شورای شهر خواست علاوه بر حل مشکلات و مطالبات عمرانی به مطالبات فرهنگی مردم نیز توجه کنند .

 

نماینده مردم آمل در مجلس شورای اسلامی ضمن تاکید بر ایجاد نشاط در جامعه و تداوم برنامه های فرهنگی در شهرستان بیان کرد: امکان پیشرفت در شهری که شور و شوق نباشد وجود ندارد و با خمودی و قیافه عبوس هیچ  منطقه و جامعه ای ترقی نمی کند .

 

 به گزارش شبستان ،جشن تیرگان (سیزدهم به تقویم زرتشتی، دهم تیر به تقویم خورشیدی)، در كنار جشن‌های نوروز، سده و مهرگان، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده و باشکوه فراوان برگزار می شد .در باورهای مردم ایران باستان در نبرد میان افراسیاب پادشاه توران و منوچهر پادشاه ایران، كه سال‌ها به طول انجامیده بود، در تیرماه پادشاه ایران شكست می‌خورد و در نبرد سختی كه در مازندران درمی‌گیرد، دو سپاه تصمیم به صلح و سازش می‌گیرند و بنا را بر این می‌گذارند كه جهت مشخص شدن مرز میان دو كشور، تیری از جانب مازندران به سمت خراسان رها شود و محل فرود آمدن آن، محل مرز دو كشور را تعیین كند.

 

در این روز آرش کمانگیر بالای کوه دماوند رفته و تیر معروفش را پرتاب کرده. تیر از کوه و در و دشت را طی کرده تا در کنار رودخانه «جیحون» بر تنه درخت گردویی نشسته. از آن پس آنجا را مرز ایران و توران تعیین کرده‌اند و هر سال به یادش جشن می‌گیرند.

 

در برگزاری این جشن، آیین‌های مخصوصی نیز اجرا می‌شده كه از جمله آنها می‌توان به آب‌پاشی، فال كوزه، دستبند تیر و باد و خوردن میوه و گندم پخته اشاره كرد.

 

کد خبر 805222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha