انتخاب شهروند برگزیده ریشه در مبانی دینی و مکتب اسلامی دارد

آیت الله شعبانی در پیامی به جشنواره شهروندان برگزیده، انتخاب شهروند برگزیده را دارای ریشه در مبانی دینی و مکتب اسلامی دانست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، «آیت الله حبیب الله شعبانی» در پیامی به جشنواره شهروندان برگزیده، بیان کرد: در فرازی از نامه امام علی(ع) به مالک اشتر آمده است که «نباید نیکوکار و بدکار نزد تو به یک پایه باشند که آن، نیکوکاران را از نیکویی کردن بی‌رغبت سازد و بدکاران را به بدی کردن وا دارد، هر یک از ایشان را به آنچه عمل کرده است، جزا ده».

 

نماینده ولی فقیه و امام جمعه همدان در ادامه این پیام آورده است: با عنایت به این بیان ارزشمند می‌توان اذعان داشت انتخاب شهروند برگزیده ریشه در مبانی دینی و مکتب اسلامی جامعه ما دارد و در مجموع رقابت و برگزیدن، یکی از عناصر اصلی رشد ارزش‌های انسانی و اسلامی است و معرفی الگوهایی مانند شخصیت پیامبر اکرم(ص) به عنوان اسوه حسنه در متون دینی به ویژه قرآن کریم به وضوح دیده می‌شود؛ بنابراین شهر همدان می‌تواند با توجه ویژه به معرفی الگوهای برتر شهروندی، به عنوان شهری نمونه باشد.

 

همت و عملکرد خلاقانه شورای اسلامی شهر و شهرداری همدان در راستای ارج نهادن به کرامت انسانی شهروندان، ارزشمند است که امیدواریم با حضور و همدلی گرم شهروندان این جشنواره به سرمنزل نهایی خود برسد.

 

در ادامه این پیام آمده است: این جریان و فرآیند مدیریت شهری به منظور ارزیابی شهروندان و تطبیق آن با ارزش‌های فرهنگ شهروندی برای بهبود و گسترش سرمایه‌های فرهنگی، اجتماعی و انسانی جامعه شهری و همچنین ترویج و ارتقای اخلاق و فرهنگ شهروندی بر اساس مبانی غنی اسلامی و ملی، پسندیده است که امید داریم این مهم هرساله با معیارهای غنیتر، ادامه‌دار باشد.

 

با توجه به تأکیدات مسؤولان مدیریت شهری مبنی بر ایجاد زیرساخت‌های شهر، اگر تمامی شهروندان در مدیریت شهری مشارکت داشته باشند، این نهاد مردمی با فراغ بال بیشتری، همدان را آبادتر خواهد ساخت؛ از سوی دیگر انتظار می‌رود مسؤولانه‌تر و فعالانه‌تر در عرصه خدمت به مردم شریف همدانی اقدام شود.

 

امام جمعه همدان در ادامه این پیام آورده است: شهروند برگزیده به افرادی اطلاق می‌شود که فارغ از ارزش قائل شدن برای خود، در راستای مؤلفه‌های مورد تأکید مکتب اسلام شامل ارزش‌های دینی و مذهبی، ایثار و از خودگذشتگی، مردم‌داری و اخلاق‌مداری، امام‌محوری، رعایت حقوق شهروندی، مسؤولیت‌پذیری، رعایت نظم و ایجاد امید و شادی در اجتماع مورد تأکید مکتب اسلام، برنامه‌ریزی داشته باشند که با معرفی این شهروندان آگاه، مؤلفه‌های مورد نظر در تمامی شهر و در بین شهروندان، تعمیم داده خواهد شد.

 

آیت الله شعبانی در ادامه پیام خاطر نشان کرد:  در این بین تمامی افرادی که احساس می‌کنند در راستای شاخص‌های 9گانه این جشنواره با هدف معرفی شهروندان عامل به وظایف شهروندی، خدمتی به شهر و شهروندان داشته‌اند؛ به عنوان الگو پیش قدم شوند و یا دیگران را معرفی کنند.

 

با تأکید بر تمامی شاخص‌های ٩گانه شهروندان برگزیده سال ٩٨ با محوریت مدیریت شهری، انتظار می‌رود تلاش برای توسعه فرهنگ مصرف بهینه انرژی از جمله استفاده از دوچرخه و ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی، حضور و مشارکت داوطلبانه در جامعه، پرداخت به‌موقع عوارض متعلق به شهرداری، کارآفرینی و اشتغال‌زایی در راستای رونق تولید برای خود و سایر شهروندان، تلاش برای گسترش فضای سبز شهری، حفظ هویت تاریخی شهر، انجام امور خیرخواهانه، وقف و انفاق در حوزه مدیریت شهری و... در بین تمامی شهروندان به‌ویژه برگزیدگان، مزین شود.

 

برای ساخت تمدن نوین اسلامی انتظار می‌رود شهر همدان در تراز برتر قرار گیرد؛ بنابراین برگزاری چنین جشنواره‌های فرهنگی و اجتماعی، زمینه‌ساز این است که جامعه برتر را رقم بزنیم و در راستای رشد، توسعه و تعالی، یک قدم به سمت قله‌های پیشرفت حرکت کنیم.

کد خبر 805053

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha