به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، اشتغال از اهرم های مهم و ضروری در توسعه اقتصادی محسوب می شود از این رو کارشناسان اقتصادی بر این نکته تاکید دارند که باید از طریق افزایش تولید و اشتغال زمینه توسعه اقتصادی را فراهم آور و در این زمینه باید به پتانسیل همه بخش ها و اقشار جامعه توجه شود از این رو این نکته را مورد تاکید قرار می دهند که افزایش تولید و خودکفایی کشور، ماندگاری جمعیت در روستاها، کاهش حاشیه نشینی و پیامدهایی مانند مشاغل کاذب، فقر و آسیبهای اجتماعی از پیامدهای توسعه اقتصادی هستند.
بنابراین گزارش در راستای این موضوع و در مسیر توسعه اقتصادی دولت تلاش کرده است با پیش بینی و اجرایی کردن برنامه تسهیلات اشتغال روستایی و عشایر برای تحقق این اهداف برنامه ریزی کند. آئین نامه اجرایی قانون حمایت از توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی به عنوان یکی از طرحهای دولت در ابتدای سال ۱۳۹۶ به اجرا درآمد و نقش مؤثری در رفع بیکاری مناطق روستایی ایفا کرده است.
بر اساس پیش بینیهای کارشناسی با اجرای کامل طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری امسال شمار شغلهای جدید ایجاد شده در کشور از مرز ۱۲۰ هزار مورد عبور میکند. براساس آمار بانک کشاورزی در سال گذشته ۳۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات ۶ درصدی برای اجرای طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری پرداخت شد که در ۴۰ ساله پس از انقلاب، بی سابقه بوده است. بر اساس آمار، ایران دارای ۹۷ هزار و ۵۳۸ روستاست که اجرای این طرح میتواند زمینه اشتغال ساکنان این مناطق را فراهم کند این در حالی است که متخصصان امور اقتصادی معتقدند با اجرایی شدن و جذب بخشی از اعتبارات طرح توسعه اشتغال روستایی و عشایر گامهای عملی برای رونق کشاورزی، دامپروری، گردشگری و صنایع دستی به عنوان قابلیتهای اصلی روستاهای برداشته شده است.
این گزارش می افزاید: بانک کشاورزی در کنار بانک توسعه تعاون، پست بانک و صندوق کارآفرینان امید یکی از بانکهای ارائه دهنده تسهیلات به بخش اشتغالزایی روستایی و عشایری در کشور در قالب طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری است.
حالا در تازه ترین آمارها از میزان اقدامات انجام شده از سوی بانک کشاورزی برای اجرای این طرح رئیس هیات مدیره و مدیرعامل بانک کشاورزی اعلام کرده است که براساس برنامه اجرای طرح توسعه اشتغال پایدار روستایی و عشایری به منظور محرومیت زدایی، بانک کشاورزی از بدو شروع تاکنون با ارایه تسهیلات 81 هزارو 470 شغل جدید ایجاد کرده است.
«روح الله خدارحمی» که این مطلب را به ایرنا گفته در ادامه متذکر شده است: «براساس این طرح بانک کشاورزی تاکنون مبلغ چهار هزارو ۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات را در قالب ۳۸ هزارو ۲۴۴ طرح کسب و کار کوچک روستایی و عشایری در اختیار متقاضیان قرار داده است.»
وی اضافه کرده است: «اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی به این طرح و تبدیل آن به ریال در حال عملیاتی شدن است و به نظر میرسد تا پایان اجرای این طرح حدود ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار گیرد. طرح توسعه اشتغال روستایی و عشایری از اولویتهای دولت تدبیر و امید به شمار میرود که بانک کشاورزی در این بخش نقش بسزایی داشته و همچنان در حال اجراست.»
یادآور می شود: قرار بود ۸۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت توسط بانک کشاورزی در ۶ ماهه گذشته (بهمن ۹۶ لغایت تیر ۹۷) به طرحهای کوچک و بزرگ به منظور توسعه پایدار مناطق روستایی و عشایری کشور اختصاص یابد که از این میزان مبلغ یکهزار و ۲۰۰ میلیارد تومان علاوه بر مبلغ مزبور تا پایان امسال به متقاضیان پرداخت میشود. سهم بانک کشاورزی از دریافت اعتبار برای طرح توسعه پایدار روستایی در مرحله نخست سه هزار میلیارد تومان بود که پیش از آن نیز ۲ هزارمیلیارد تومان برای طرحهای کوچک و بزرگ در اختیار بانک قرار گرفته است.
طرحهای معرفی شده از سوی متقاضیان باید توجیه اقتصادی داشته باشد و این تسهیلات شامل طرح توسعه اشتغال مناطق روستایی و عشایری دارای جمعیت کمتر از ۱۰ هزار نفر میشود که این طرحها شامل ایجاد گلخانههای کوچک، متوسط و بزرگ، کشت و فراوری گیاهان دارویی و استفاده از دامهای اصلاح نژاد شده میشود که البته طرحهای بزرگ در کارگروه ملی مورد بررسی و تصویب قرار میگیرد./
نظر شما