«سعید ضابطی» در حاشیه نشست هم اندیشی برای توسعه زبان باستانی آران و بیدگل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: کتاب زبان باستانی و دهی آران و بیدگل به همت استاد «حسین علیجانزاده» به زیور تبع آراسته شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آران و بیدگل، هدف از نگارش این کتاب را احیا و گسترش زبان باستانی آران و بیدگل عنوان کرد و افزود: کتاب زبان باستانی و دهی آران و بیدگل شامل دستور زبان بیش از پنج هزار واژه و اصطلاح در زبان باستانی آران و بیدگل است که در طول سه سال توسط نگارنده تالیف شده است .
ضابطی افزود: تشکیل مؤسسه فرهنگی با رویکرد ادبیات پژوهشی با نام دهی می تواند کمک بسیاری در مرحله حفظ و احیای این زبان داشته باشد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی آران و بیدگل برگزاری همایش هایی با رویکرد زبان دهی و استفاده از اجراهای سنتی با گویش محلی در برگزاری برنامه ها همانند شب را در گسترش این زبان باستانی مؤثر خواند و افزود: انتقال این زبان به نسل جوان بویژه دانش آموزان همکاری و همیاری نهادهای فرهنگی بویژه آموزش و پرورش را می طلبد.
ضابطی ادامه داد: در کنار استفاده از هنرهای خوشنویسی و نقاشی و به طور کلی هنرهای تجسمی در اجرای طرح پیاده راه های فرهنگی می توان از زبان و گویش های محلی و تلفیق آن با هنرهای تجسمی هم بهره برد./
نظر شما