حل مشکل پناهندگان از توان یک کشور خارج است/ تعامل جامعه جهانی در برخورد مسئولانه با موضوع مهاجران لازم است

محمودی با بیان اینکه حل مشکل پناهندگان از توان یک کشور به تنهایی خارج است، گفت: حل این مشکل در گرو همکاری و تعامل جامعه جهانی در برخورد مسئولانه در مواجهه با جابجایی ها در کشورهای مبدا و میزبان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «مهدی محمودی» در همایش روز پناهنده که صبح امروز دوشنبه 10 تیر در محل تالار غدیر وزارت کشور برگزار شد، گفت: تشکیل اداره کل امور اتباع خارجی یکی از سیاست های انسان دوستانه جمهوری اسلامی ایران است که در طول دوران مختلف و بنا بر مقتضیات زمان رسیدگی به امور پناه جویان را به نحو احسن انجام داده است و این رسیدگی ها در همه دولت ها انجام و پیگیری شده است و امروز نیز با توجه به سیاست های انسان دوستانه ایران دایره خدمات به مهاجران وسیع تر شده است.

 

مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی اظهار داشت: قطعا چراغ راه دولتمردان و مسئولان جمهوری اسلامی ایران در حمایت از پناهندگان، فرمایشات رهبری است. ایشان در سخنان خود تاکید ویژه ای در امور رسیدگی به پناه جویان داشته اند و مجبورند هیچ کودک افغانستانی حتی مهاجرانی که به صورت غیر قانونی و بی مدرک در ایران حضور دارند، نباید از تحصیل باز بمانند و همه آنها باید در مدارس ایرانی ثبت نام شوند و در همین ارتباط حجت بر ما تمام شد.

 

وی با بیان اینکه جا به جایی های گسترده پناهندگان و مهاجران دارای آثار و پیامدهای فراتر از مرزهای بین المللی کشورهاست و حل آن به تنهایی از عهده یک کشور خارج است، گفت: حل مشکلات پناهندگان و مهاجران در گروی همکاری و تعامل جامعه جهانی در برخورد مسئولانه آنها در مواجهه با جابجایی ها در کشورهای مبدا و میزبان است.

 

محمودی تصریح کرد: ایران علیرغم کمک های محدود بین المللی و شرایط ناشی از جنگ تحمیلی و بازسازی کشور و متعاقب آن در حال حاضر با تحریم های ظالمانه با اتکا به منابع داخلی و مساعدت های کمیساریای عالی و سازمان های بین المللی به ارایه خدمات مختلف به این جمعیت نیازمند پرداخته است.

 

وی گفت: طبق آخرین آمار 97 درصد از اتباع خارجه ساکن شهرها، 3 درصد ساکن 20 میهمان شهر و 3 درصد قشر آسیب پذیر هستند.

 

وی با اشاره به طرح آمایش سرزمینی و مزیت های آن گفت: این طرح مسئولیت هایی چون صدور پروانه موقت کار، اجرای طرح ارتقا و سلامت پناهندگان و امکان اخذ گواهینامه رانندگی را فراهم می آورد.

 

مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی ادامه داد: با امضای تفاهم نامه مشترک بین وزارت کشور و چند وزارتخانه دیگر طرح بیمه سلامت افغانی برای پناهندگان ساکن ایران به اجرا درآمد و امروز تمامی پناهندگان ثبت نام شده همانند ایرانیان از مزایای سلامت جامعه همچون خدمات درمانی سرپایی و بستری موقت و بستری برخوردار هستند و طبق آخرین آمار تعداد کل بیمه شده ها 92 هزار نفر است که در پوشش صددرصدی حق بیمه قرار دارند.

 

وی همچنین با اشاره به بحث های تامین معیشت پناهندگان گفت: در سال 2018 تعداد 2202 نفر از پناهندگان در کلاس های آموزشی فنی و حرفه ای شرکت و دوره های مربوط به آموزش مهارت های فنی و حرفه ای را پشت سر گذاشتند.

 

مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی همچنین یادآور شد: در بحث آموزش تعداد 14 مدرسه از طریق مشارکت سازمان های بین المللی و سازمان های مردم نهاد فعال داخلی و خارجی احداث شده است، 24 مدرسه تاسیس و تعداد 5 هزار و 900 نفر از پناهندگان ساکن در استان های کشور در کلاس های سوادآموزی شرکت کردند.

 

وی با اشاره به ثبت نام بیش از 36 هزار نفر از دانش آموزان پناهنده به صورت رایگان در سال تحصیلی 2018-2019 طبق فرموده رهبری گفت: در سال 2018 میلادی بالغ بر 26 هزار نفر در دوره های سوادآموزی شرکت کردند./

کد خبر 804615

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha