«بن بست» بیمه بنیاد شهید برای خانواده شهدا

بیمه درمانی خانواده های شهدا و ایثارگران دچار مشکلات زیادی شده است. مشکلاتی با گذر ماه ها نه تنها از بار آن کاسته نمی شود بلکه بیشتر هم می شود.

خبرگزاری شبستان، گروه اجتماعی، معصومه بدخشان: دست های لرزانش باچین و چروک هایی که بر روی آن ها نقش بسته است، عصا را گرفته اند. پاهایش یاری رفتن نمی دهد. چند قدم می رود و می ایستد. قلبش هم چند صباحیست ناآرام است. برای هر قدمش یک نفس عمیق می کشد و به مسیری که می رود ادامه می دهد. دوای تسکین درد هایش، داروهایی است که هر روز با نوسانات دلار بالا و بالاتر می رود. نزدیک ترین بیمارستان را پیدا می کند اما مدت هاست با یک برچسب تکراری رو به رو می شود «بیمه بنیاد شهید و امور ایثارگران» پذیرش نمی شود.  نگاهش به کورسویی نامعلوم دوخته می شود. امیدش به حل مشکلات درمانی که چند صباحی است گریبانگیر شده است ناامید می شود.

 

خیلی چیزها از ذهنش می گذرد، حتما اولین تصویری که در ذهنش می آید، پسرش است. پسری که با دل و جان رفت از این مرز و بوم دفاع کند و پدر و مادر همانند یک کوه، غم های دوری را به دوش کشیدند و با رفتن پسر موافقت کردند. به روزهایی فکر می کند که خبر پر کشیدن پسرش را آوردند، پاهایش لرزید، کمرش خم شد اما بغضش را خورد و خدا رو شکر کرد که پسرش به کاروان سالار شهیدان پیوسته است.

 

اما این روز ها آنچه از غم دوری پسرش بیشتر آزارش می دهد، نامهربانی و ناملایمتی هایی است که او می بینند. حالا که کهولت سن دارد و بیماری های مختلف گریبانگیرش شده اند، بیمه ای که او را تحت پوشش قرار داده است و متعلق بنیاد شهید و امور ایثارگران است، خدماتی ارایه نمی دهد.

 

 بیمه درمانی خانواده های شهدا و ایثارگران دچار مشکلات زیادی شده است. مشکلاتی با گذر ماه ها نه تنها از بار آن کاسته نمی شود بلکه بیشتر هم می شود.

 

مراکز درمانی بیمه بنیاد شهید را قبول نمی کنند

در همین رابطه، یکی از خواهران شهید هشت سال دفاع مقدس به خبرنگار شبستان می گوید: گلایه از خدماتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران ارایه می دهد کم نیست. سال های پیش حداقل سالی یک بار یا در روزهای مناسبتی به خانواده های شهدا سر می زدند اما متاسفانه در سال های اخیر دیگر خبری نیست. حداقل هنگامی که به دیدار خانواده شهدا می آمدند دلخوش بودیم که هنوز خانواده شهدا را از یاد نبرده اند.

 

او ادامه می دهد: یکی دیگر از مشکلاتی که در سال های اخیر با آن رو به رو شده ایم بیمه است. پدر و مادرم تحت پوشش بیمه بنیاد شهید هستند. هر جا می رویم قبول نمی کنند. می گویند بیمه بنیاد شهید را نمی پذیریم چون بنیاد شهید تعهداتش را پرداخت نکرده است. حتی پرداخت خسارت بیمه تکمیلی هم با تاخیرهای چندین ماهه صورت می گیرد. در حالی که در گذشته اینگونه نبود و خدمات خوبی را ارایه می داد.

 

این خواهر شهید بیان می کند: بیمارستان های تحت پوشش بنیاد شهید همانند ساسان نیز اولویت پذیرش را به بیمارانی که تحت پوشش بنیاد نیستند می دهد تا درآمدزایی بیشتری داشته باشد.چون با کمبود اعتبارات رو به رو هستند. چون از خانواده های شهدا نمی توانند پولی دریافت کنند. مشکل بیمه درمانی بنیاد شهید و امور ایثارگران فراگیر است  و بسیاری از خانواده ها رضایت ندارند.

 

در همین ارتباط به سراغ یکی از مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران می رویم که در ابتدا از مصاحبه کردن در این مورد امتناع می کند و با اصرار خبرنگار جملاتی دوپهلو می زند که باید متوجه شویم اصل قضیه کمبود اعتبارات درمانی در بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

 

ارایه خدمات در گرو تامین اعتبارات بیمه

«عبدالرضا عباسپور» بیان می کند: قاعده هرم خدمات درمانی بحث بیمه های همگانی و تکمیلی است.

 

معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ایثارگران به بیمارستان ها و مراکز درمانی بر اساس بیمه های پایه و  تکمیلی مراجعه می کنند لازم است براساس تامین اعتبارات بیمه ها صورت گیرد.

 

وی بیان کرد: با پرداخت به موقع سرانه به بیمه گر و از بیمه گر به مراکز درمانی خدمات به نحو مطلوب ارایه می شود.

 

بسیاری از مراکز خدمات درمانی بیمه های بنیاد شهید و امور ایثارگران را به دلیل عدم تعهدات مالی از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران مورد پذیرش قرار نمی دهند. یکی مظلوم ترین اقشار جامعه خانواده شهدا و جانبازان هستند. خانواده هایی که در همه عرصه های پرچم مقدس ایران را به اهتزاز در آورده اند. آنقدر این خانواده متواضع هستند که گلایه هایشان هم با تواضع گفته می شود اما متاسفانه از سوی مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران نادیده گرفته می شود. خانواده شهدا و جانبازان سرمایه های کشور هستند که باید حداقل حق هایی که از ارایه خدمات به آن ها اعطا می شود به درستی و بدون دغدغه انجام گیرد.

 

مسئولان بنیاد شهید به جای فرار از مصاحبه به شفاف سازی بپردازنند و حداقل از طریق رسانه ها به دغدغه و گلایه های خانواده شهدا و امور ایثارگران ارج نهند. چرا باید در مسئله مهم درمانی آن هم برای خانواده شهدا و امور ایثارگران با کمبود اعتبارات رو به رو شوند. مشخص نیست مشکل کمبود اعتبارات است یا مدیریت اعتبارت.

 

کد خبر 804561

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha