ابلاغ برنامه های عملیاتی به واحد‌های ستادی قوه قضائیه

پیش از انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه سندی راهبردی برای این قوه نوشته شد، گفته بود: «این سند به مقام معظم رهبری داده شد؛ ایشان این سند را تأیید کردند و حالا در راستای اجرای آن برنامه‌های عملیاتی طرح تحول قضایی به واحد‌های ستادی قوه قضائیه ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی 17 اسفند سال گذشته در حکمی حجت‌الاسلام‌ سیدابراهیم رئیسی را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند. رهبر انقلاب اسلامی در این حکم با تأکید بر لزوم تحول در قوه قضائیه و آغاز پرقدرت دوران جدیدی که زیبنده گام دوم انقلاب باشد، از فقاهت، دانش، تجربه، سلامت، امانت و کارآمدی حجت‌الاسلام رئیسی در مقاطع گوناگون خدمت و سوابق طولانی ایشان در قوه قضائیه و آشنایی کامل با همه زوایای آن، به عنوان دلایل این انتخاب یاد و در ادامه هشت توصیه مهم خطاب به رئیس جدید قوه قضائیه بیان کردند.

 

به دنبال تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم تحول در قوه قضائیه سند تحول قضایی تدوین شد. سوم اریبهشت سخنگوی دستگاه قضا در نشست خبری خود با خبرنگاران با اشاره به اینکه آیت‌الله رئیسی قبل از انتصاب، برنامه پیشنهادی خود را به رهبر انقلاب تقدیم کرد و این برنامه مورد توجه و تأیید ایشان قرار گرفت به‌گونه‌ای که در ابلاغ انتصاب نیز به برنامه پیشنهادی ریاست قوه قضائیه و لازم و مفید بودن آن اشاره شد، گفته بود: «داشتن برنامه در مدیریت امروز مهم‌ترین رکن برای موفقیت یک مدیر در سطوح عالی کشور است و این امر نشان می‌دهد آیت‌الله رئیسی با برنامه مسئولیت ریاست دستگاه قضایی را قبول کرده است.»

 

بنا به گفته «غلامحسین اسماعیلی» محوری‌ترین برنامه سند تحول قضایی عبارت از ابتنای برنامه ریاست قوه قضائیه بر بیانیه گام دوم انقلاب، اعتمادسازی در بخش‌های مختلف جامعه و افزایش اعتماد عمومی، کاهش حجم زیاد پرونده‌های قضایی و اتخاذ تدبیر مناسب برای کاهش ورودی پرونده‌ها، کاهش چشمگیر جمعیت کیفری، برخورد قاطعانه با مفاسد درون‌سازمانی و برون‌سازمانی، احیای حقوق عامه، تکریم مراجعان.

 

وی ادامه داده بود: «از بخش‌های ویژه این سند، ارتباط گسترده ارکان قوه قضائیه با جامعه، مردم، نخبگان و اصحاب رسانه و مطبوعات است، به همین منظور انتخاب سخنگوی قوه قضائیه در زمره اولین انتصابات، ریاست قوه قضائیه قرار گرفت. اگر این اهتمام در این حوزه نبود شاید انتخاب سخنگو در رتبه‌‌های بعدی قرار می‌گرفت. این بشارت را می‌دهم که نگرش دوره جدید قضایی، تقویت بیش از بیش رسانه‌ای و نخبگانی و همه اقشار مختلف جامعه است.»

 

به دنبال آن 7 تیرماه معاون اول قوه قضائیه به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به اینکه پیش از انتصاب رئیس جدید قوه قضائیه سندی راهبردی برای این قوه نوشته شد، گفته بود: «این سند به مقام معظم رهبری داده شد؛ ایشان این سند را تأیید کردند و تاکید داشتند سریع اجرایی شود. این سند در سه دوره کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اجرایی می‌شود.»

 

«غلامحسین اژه ای» در تشریح این سند گفته بود: «دوره کوتاه مدت را ظرف شش ماه برنامه‌ریزی کردیم. برنامه‌های میان مدت و بلندمدتش نیاز به همکاری دو قوه دیگر و مردم دارد. ما در برنامه میان مدت گفتیم موانع را از جلو پا بر داریم. ارتباط با بخش‌های مختلف جامعه را بر قرار کردیم و ادامه می‌دهیم. با رجال و نساء و همه کسانی که باید نقطه نظراتشان را داشته باشیم ارتباط داریم

 

حالا پس از تائید کلیات سند تحول قضایی توسط مقام معظم رهبری، رئیس قوه قضائیه، طرح تحول قوه قضائیه را تصویب و مسئولیت ابلاغ، نظارت و گزارش مستمر پیشرفت اجرای آن را به معاونت راهبردی واگذار کرد.

 

در این راستا معاونت راهبردی، راهبرد‌ها و برنامه‌های عملیاتی تحول قضایی را برای تعیین فعالیت‌های اجرایی با زمان‌بندی کوتاه مدت و میان مدت جهت اجرا به معاونت‌ها، سازمان‌ها و مراکز وابسته به دستگاه قضایی ابلاغ کرد.

 

طرح تحول قوه قضاییه پس از آسیب شناسی مشکلات دستگاه قضایی و با دریافت نظر‌ها و تشکیل کارگروه‌های تخصصی کارشناسی و برگزاری جلسات متعدد و طرح در شورای معاونین قوه قضاییه تهیه شده است.

 

از راهبرد‌های اساسی این طرح برای حل مشکلات دستگاه قضایی «کاهش حجم فزاینده پرونده‌های ورودی و مانده به دستگاه قضایی، تقویت مدیریت عمومی با تأکید بر برنامه‌ریزی، سازماندهی، هدایت و نظارت سازمانی، تقویت کیفیت رسیدگی قضائی با تأکید بر اتقان آراء، تقویت منابع مالی و سرمایه انسانی و استقلال نسبی مالی و اداری قوه قضائیه، ارتقاء سلامت اداری قوه قضائیه و مبارزه با فساد، ارتقاء سرمایه اجتماعی و افزایش رضایت‌مندی مردم و اعتماد عمومی به قوه قضائیه» است./

کد خبر 804449

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha