خبرگزاری شبستان – مازندران؛ یکهزار و 361 امامزاده در مازندران وجود دارند و این استان از لحاظ تعداد، رتبه نخست را در کشور به خود اختصاص داده که 300 امامزاده، شاخص هستند.
در قائمشهر، امامزاده های سید نظام الدین، یوسف رضا، محمد، ابوصالح در مله، سید ملال و صالح در کوچکسرا جزء امامزاده های شاخص به شمار می آیند که امامزاده های محمد و ابوصالح در مله از نعمت زائرسرا برای پذیرایی از مهمانان، برخوردار هستند.
امامزاده سید نظام الدین قائمشهر مکانی شایسته برای تامل و عبرت آموزی انسان است که بعد از بیمارستان رازی و پل هوایی به سمت جمنان و قبل از روستاهای گل افشان و قادیکلای بزرگ قرار دارد.
در این امامزاده، قبرهایی بسیاری وجود دارد که از لحاظ تعداد قبور در قائمشهر، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است بنابراین می توان از سرنوشت هر یک از این آرمیدگان در خاک به اندازه لازم، پند گرفت البته اگر پندآموز باشیم.
رودخانه ای در گذشته های نه چندان دور از وسط امامزاده سید نظام الدین، عبور می کرد که اکنون نه تنها اثری از آن نیست بلکه قبور زیادی در محل این رودخانه، قرار گرفته اند.
درختان تناوری در این امامزاده وجود دارند که برخی از آنها به دلیل ریشه دواندن بسیار و آسیب زدن به قبور، قطع شده اند.
قسمت هایی از امامزاده سید نظام الدین در گذشته، دیوار نداشت که اکنون تمام اطراف آن، دیوار شده است و با وجود دفن بسیاری از اموات برخی از قبور، طبقاتی شده است که در سال های 1360 و قبل از آن، اینچنین نبود.
امامزاده سید نظام الدین در حال حاضر از گنبد و مناره ای زیبا، برخوردار شده که زیارت آن یکی از راه ها و شیوه های دستیابی به کمال حقیقی و متنعم شدن از نعمت های خدای متعال است.
زیارت امامزاده ها، دل ها را لطیف می کند و حداقل دقایقی به انوار الهی، روشن می سازد و شاید دفن اموات در نزدیکی آنها، بهره مند شدن از شفاعت این بزرگان باشد.
با خانمی که جهت خواندن فاتحه برای اموات خویش به امامزاده سید نظام الدین آمده بود به گفتگو نشستیم.
او خود را «فاطمه خنکدار» معرفی کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری گفت: اجداد من در این امامزاده، مدفون هستند و در آن زمان همانند اکنون نبود که کودکان را به آرامگاه ها بیاورند.
وی اظهار کرد: امامزاده سید نظام الدین را از گذشته های دور با درختانی تناور و قدمتی دیرینه در اطراف آن به خاطر دارم که چنین گنبد و ساختمانی نداشت.
خنکدار بیان کرد: از امامزاده سید نظام الدین، رودخانه ای عبور می کرد که برای مدت ها، مکان عبور آن قبل از دفن اموات به طور کامل، قابل مشاهده بود.
وی ابراز کرد: هر وقت که برای خواندن فاتحه به آرامستان سید نظام الدین قائمشهر می آید به زیارت امامزاده سید نظام الدین می رود و آرامشی وصف ناپذیر را در خود، احساس می کند.
خنکدار گفت: هر انسانی در یک وجب خاک، آرام می گیرد بنابراین چه خوب است که با انجام کارهای شایسته و مورد قبول پروردگار همچون امامزاده سید نظام الدین، مورد توجه باشیم و از ما به نیکی، یاد شود.
با خانمی که جلوی در ورودی امامزاده سید نظام الدین به فروش گل، گلاب و شمع می پردازد به گفتگو پرداختیم.
وی گفت: مرده شور آرامستان سید نظام الدین قائمشهر است و این کار را از شوهر خویش، یاد گرفته که در ابتدا، ترس داشته اما برای امرار معاش خانواده به مرده شوری می پردازد.
مرده شور آرامستان سید نظام الدین قائمشهر اظهار کرد: انسان های زنده از مرده، ترس بیشتری دارند چرا که شخص فوت کرده، دستش از تمام عالَم کوتاه است و آزاری ندارد.
وی بیان کرد: با چشمان خود، مردگانی را شسته که حتی یک نفر برای بردن اجساد آنها، مراجعه نکرد و این واقعیتی است که هر کس می تواند به این سرنوشت، دچار شود.
این بانوی زحمتکش ابراز کرد: در امامزاده سید نظام الدین قائمشهر قبرهای مختلف از اشخاص جوان و تحصیلکرده و رتبه های بالای دنیوی در آن، مشاهده می شوند که برخی از آنها، پرورش دهنده فرزندانی هستند که درجات دانشگاهی ممتاز دارند.
وی گفت: متاسفانه اینگونه از افراد نیز از یاد و خاطره فرزندان خویش می روند و حتی در طی سال، کسی بر قبر آنها حتی برای خواندن یک فاتحه، مراجعه نمی کند.
این بانوی زحمتکش اظهار کرد: در امامزاده سید نظام الدین قائمشهر، مراسم های ختم و سوم و هفتم و چهلم و سال برگزار می شود و به جهت عدم عبرت آموزی انسا نها، برگزاری این مراسم ها هیچ تاثیری ندارد.
وی بیان کرد: امامزاده سید نظام الدین قائمشهر، منتسب به حضرت امام موسی کاظم (علیه السلام) در گذشته با چنین انبوه قبرهایی، مواجه نبود اما در حال حاضر بسیاری از زندگان دیروز در آن به خاک سپرده شده اند.
این مادر فداکار ابراز کرد: امامزاده سید نظام الدین قائمشهر اکنون از گنبد و بارگاه زیبا، برخوردار شده که میزبان علاقه مندان و شیفتگان بسیاری در زمان های مختلف است.
گزارش: معصومه علیزاده
نظر شما