توسعه همکاری های گردشگردی در دستور کار تهران و دوشنبه

پس از آنکه روسای جمهور ایران و تاجیکستان در دیداری در حاشیه پنجمین نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) بر توسعه روابط تاکید کردند حالا ۲ کشور برای افزایش رفت‌وآمد و توسعه همکاری‌های گردشگری، مذاکره و اعلام آمادگی کردند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ایران و تاجیکستان از روابط نزدیکی بهره برده‌اند البته این ارتباطات را می‌توان به ۲ تا ۳ هزار سال پیش و بین سرزمین‌های پارس و تاجیکان نیز رساند. تا حدود ۳۰۰ سال پیش مناطق تاجیکستان و ایران به همراه سرزمین‌هایی دیگر کشور واحدی را تشکیل می‌دادند. در واقع در تاریخ سلسله‌های پادشاهی بسیار زیادی، این منطقه سرزمین واحدی بوده‌است.تاجیکستان جزیی از ایران بوده‌است.

 

بنابراین گزارش در راستای توسعه روابط دو کشور محمد جواد ظریف چهارشنبه ۸ نوامبر ۲۰۱۷ به دعوت رسمی مقامات تاجیکستان به این کشور سفر کرد و با همتای خود سراج الدین اصل اف و رئیس‌جمهور تاجیکستان امامعلی رحمان ملاقات کرد. در این دیدار پیرامون موضوعات امنیتی منطقه، مقابله با تروریسم و گسترش همکاری دوجانبه رایزنی کردند. وزیر خارجه کشورمان در سفر به دوشنبه ساختمان جدید سفارت ایران را هم افتتاح کرد.

 

حالا در ادامه این مسیر معاون گردشگری کشور در گفت‌وگویی به ایسنا از علاقه‌مندی تاجیک‌ها برای افزایش رفت‌وآمدهای گردشگری سخن گفته و ادامه داده است: «مذاکراتی با معاون گردشگری تاجیکستان برای توسعه همکاری‌ها با توجه به اشتراکات فرهنگی دو کشور صورت گرفته است. تاجیکستان بسیار علاقمند است رفت و آمد گردشگران دو کشور بیشتر شود.»

 

«ولی تیموری» با وجود آن‌که معتقد است در آینده تبادلات گردشگری دو کشور افزایش خواهد یافت، ناهمخوانی «خط نوشتاری» ایران و تاجیکستان را مشکل عمده‌ای در سرعت به نتیجه رسیدن تعاملات دانسته و اضافه کرده است: «درست است که زبان دو کشور فارسی است اما خط نوشتاری آن‌ها با فارسی ما فرق دارد، برای همین اقلام تبلیغاتی موجود در تاجیکستان قابل استفاده نیست و لازم است محصولات تبلیغاتی تازه‌ای با خط نوشتاری تاجیک‌ها داشته باشیم.»

 

وی گفته است: «تاجیکستان جزو بازارهای در اولویت نخست گردشگری نبوده و هدف اصلی ایران برای جذب گردشگر نیست، برای همین این نگرانی وجود دارد با ایجاد تسهیلاتی در صدور ویزا مثل لغو و یا حتی کاهش هزینه آن، خروجی از ایران به سمت کشور مقابل بیشتر شود؛ بنابراین در مذاکره با مقام گردشگری تاجیکستان تاکید شد که در گام نخست به معرفی ایران و برگزاری تورهای آشناسازی برای رسانه‌ها و فعالان گردشگری این کشور بپردازیم. از هیات گردشگری این کشور که علاقمند به توسعه روابط گردشگری بود، نیز دعوت شد به ایران سفری داشته باشند که از آن استقبال شد.طرف تاجیکی علاقمند بود از تجربه ایران در گردشگری و به ویژه آموزش بهره ببرد که برای همکاری در این بخش مذاکراتی صورت گرفت

 

این گزارش می افزاید: در سال ۱۳۹۶ جمعتی بالغ بر ۴۹۹۳ نفر از تاجیکستان به ایران سفر کردند که در سال ۹۷ این تعداد ۹ درصد کاهش یافت و به عدد ۴۰۸۵ نفر رسید. همچنین در سال ۹۶ از ایران ۶۲۶۱ نفر به تاجکستان سفر کرده بودند که در سال ،۹۷ سفر ایرانی‌ها به این کشور ۱۴ درصد افت کرد و آمار مسافران ایرانی در تاجیکستان به ۴۸۵۳ نفر رسید. کاهش سفر اتباع دو کشور، تاجیکستان را بر آن داشت تا به مذاکره با ایران بنشیند.

 

یادآور می شود: اوایل خرداد ماه حجت الاسلام «حسن روحانی» در دیدار با رئیس جمهور تاجیکستان در حاشیه پنجمین نشست سران کنفرانس تعامل و اعتمادسازی در آسیا (سیکا) با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی دو ملت گفته بود: اطمینان دارم که در پرتو اراده دو ‌دولت، مناسبات فی‌مابین در جهت تأمین منافع تهران – دوشنبه و تحکیم امنیت و ثبات منطقه‌ای بیش از پیش تقویت خواهد شد.

 

رئیس جمهوری کشورمان همچنین ضمن تقدیر از میزبانی و برگزاری شایسته اجلاس سران سیکا توسط دولت تاجیکستان؛ آمادگی شرکت های ایرانی را برای حضور و ارائه گسترده تر خدمات فنی – مهندسی و انتقال تجربیات در اجرای پروژه‌های عمرانی و توسعه ای تاجیکستان اعلام کرده بود.

 

رئیس جمهوری تاجیکستان نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه کشورش مصمم است روابط خود را در همه زمینه ها با جمهوری اسلامی ایران تقویت کند، از ادامه حضور شرکتهای ایرانی و فعالیت مشترک بخش های خصوصی ایران و تاجیکستان استقبال کرد.

 

«امامعلی رحمان» با قدردانی از رئیس جمهور به خاطر پذیرش دعوت و حضور فعالانه هیات ایرانی در اجلاس سیکا در تاجیکستان، گفت: توسعه روزافزون روابط با ایران اراده دولت تاجیکستان است./

کد خبر 804084

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha