برنامه ریزی برای افزایش تولید برق/افزایش ۵۳۰۰ مگاواتی در دستور کار

تولید برق در سال های اخیر در کشورمان با روند صعودی همراه بوده است و این در حالی است که از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۵۷ مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور به بهره برداری رسیده است و افزایش ۵۳۰۰ مگاواتی در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران توانسته است در سال های اخیر با افزایش ظرفیت تولید حرف اول را در منطقه در این زمینه بزند و جایگاه اول تولید برق را از آن خود کند و این در حالی است که بر اساس گزارش وزارت نیرو از آغاز فعالیت دولت دوازدهم تاکنون 11 واحد جدید نیروگاه حرارتی مجموعا به ظرفیت 2027 مگاوات راه‌اندازی شده است.

 

بنابراین گزارش، در همین مدت رفع محدودیت های تولید از نیروگاه های حرارتی موجود به ظرفیت 1105 مگاوات به‌همراه افزایش 3132 مگاوات ظرفیت جدید در نیروگاه­های حرارتی صورت گرفته است. همچنین ارتقای راندمان نیروگاههای حرارتی به 38.1 درصد نیز از دیگر دستاوردهای شرکت برق حرارتی در همین دوره محسوب می‌شود.

 

این گزارش می افزاید: افزایش ضریب آمادگی نیروگاههای حرارتی در پیک سال گذشته به میزان 99 درصد و کسب رکورد تولید همزمان نیروگاههای حرارتی در پیک سال 1397 به‌میزان 47 هزار و 473 مگاوات از دیگر اقدامات سال گذشته در زمینه تولید برق حرارتی است.

 

این در حالی است که از ابتدای سال جاری تاکنون 557 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور به بهره برداری رسیده و ظرفیت اسمی تولید برق ایران که در پایان سال 97 به میزان 80 هزار و 311 مگاوات بوده، هم‌اکنون به 80 هزار و 868 مگاوات رسیده است.

 

تسنیم در خبری در این باره آورده است: «جزئیات افزایش 557 مگاواتی ظرفیت تولید برق در سال جاری (از ابتدای سال تاکنون)، شامل افزایش 51 مگاواتی ظرفیت تولید برق در نیروگاه‌های تولیدپراکنده (DG و CHP)، افزایش 39 مگاواتی ظرفیت تولید برق در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر، بهره‌برداری از واحد شماره 2 بخار نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم به ظرفیت 160 مگاوات در تاریخ هشتم اردیبهشت ماه و بهره برداری از واحد نخست گازی نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو به ظرفیت 307 مگاوات در تاریخ بیست و ششم خردادماه است.

 

بررسی برنامه‌های مدیریت شبکه برق، سازمان ساتبا، شرکت مادرتخصصی برق حرارتی، شرکت مادرتخصصی توانیر و شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران نشان می دهد که پیش بینی شده تا پایان سال جاری شاهد بهره برداری از 4827 مگاوات ظرفیت جدید دیگر در بخش تولید برق کشور خواهیم بود که این ظرفیت‌های جدید که به تفکیک در جدول زیر آورده شده، در بخش های مختلف واحدهای حرارتی، تجدیدپذیر، برق‌آبی و تولیدپراکنده خواهد بود.»

https://newsmedia.tasnimnews.com/Tasnim/Uploaded/Image/1398/04/07/13980407174007458177578910.jpg

یادآور می شود: چندی پیش در راستای افزایش ظرفیت تولید برق کشور۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار ‌شد. بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است تا نیروگاه‌های هریس، گل‌گهر، شیروان، طرشت، پرند، غرب‌کارون با ظرفیت بیش از یک هزار و ۳۰۰ مگاوات وارد مدار شده و به شبکه برق کشور متصل شوند. با بهره‌برداری از واحد‌های یاد شده ذخیره برق نیروگاه‌های کشور در زمان پیک مصرف افزایش می یابد./

 

کد خبر 804063

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha