به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، برآورد خسارت سیل اخیر در استان های کشور حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان است و ۱۷۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده است و در سیل اخیر به بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار زمین زراعی خسارت جزئی و کلی وارد شده است.
همچنین حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی نیاز به تعمیرات و ۷۰ هزار واحد مسکونی نیاز به نوسازی دارد. تعمیرات تا ۲ ماه دیگر و نوسازی تا پایان سال به اتمام می رسد و برای مسکن موقت مردم سیل زده، روستائیان ۶ میلیون تومان و ۱۲ میلیون تومان برای شهروندان اختصاص یافته است.
بنابراین گزارش در راستای تامین نیازهای مناطق سیل زده و انجام بازسازی ها در این مناطق بنا به گفته معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۷۴۶ میلیارد تومان برای جبران خسارات به تاسیسات در مناطق سیل زده و عمران روستایی پیش بینی شده است و ۳۶ درصد آن به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تاکنون تخصیص داده شده است.
«محمدرضا شاملو» این مطلب را به پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی گفته و در خصوص آخرین اقدامات بنیاد مسکن در مناطق سیلزده اینگونه توضیح داد است: «تقریبا پرونده تمامی متقاضیان تشکیل شده است. بیش از ۱۵۰ هزار واحد آسیب دیده به صورت جزئی و کلی شناسایی شدهاند که تاکنون برای بیش از ۷۰ هزار واحد مسکونی تسهیلات تعیین شده و تامین اعتبار انجام گرفته و از طریق ستادهای معین کار آغاز شده است.»
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآور شده است: «برای واحدهای مسکونی روستایی تخریب شده از سیل ۴۰ میلیون تومان تسهیلات برای واحدهای شهری ۵۰ میلیون تومان در واحدهای روستایی ۱۰ میلیون تومان و شهری ۱۲ میلیون تومان بلاعوض در نظر گرفته شده است.»
به گفته شاملو، کمکهای تامین معیشتی و تامین لوازم خانگی در شهرها و روستاها تا ۵ میلیون تومان است و ۱۵ میلیون تومان برای تامین معیشتی و لوازم خانگی تسهیلات پرداخت میشود. تامین اجاره برای واحدهای ۱۰۰ درصد تخریب که نیاز به اسکان موقت دارند روستایی ۶ میلیون تومان و شهری ۱۲ میلیون تومان است.
شاملو گفته است: «در بحث عمران روستایی، به موازات بازسازی و نوسازی واحدهای آسیبدیده از سیل، تامین اعتبار ۷۴۶ میلیاردتومانی برای تاسیسات روبنایی و امکاناتی که قبل از سیل در روستا وجود داشت پیشبینی شده است. حدود پنج هزار روستا از سیل اخیر دچار آسیب شدند اما روستاهایی که به تاسیسات آنها آسیب وارد آمده ۱۵۰۰ روستا هستند که برای جبران خسارات تاسیسات آنها از سوی دولت ۷۴۶ میلیاردتومان اعتبار مصوب شده است. از اعتبار مصوب شده فوق تاکنون حدود ۳۶ درصد تخصیص در مرحله نخست در اختیار بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گفته است.»
وی اضافه کرده است: «کارهای مقدماتی برای تهیه طرح ها و انتخاب پیمانکار به منظور آغاز عملیات اجرایی آغاز شده است. بخشی از این اعتبارات مربوط به تامین زمین و بخشی نیز مربوط به آماده سازی مناطقی است که جابه جایی کلی و یا موضعی دارند که در این بخش نیز کارهای آغاز شده و در دست انجام است.»
یادآور می شود: در راستای ارائه تسهیلات بهتر به مناطق سیل زده کشور (سوم تیر) تفاهم نامه تامین مالی ٣٠٠٠ میلیارد تومانی کمک به مناطق سیل زده میان بانکها و سازمان برنامه و بودجه امضا شد. در قالب این تفاهم نامه این مبلغ برای بازسازی مناطق آسیب زده از سیل از محل منابع داخلی بانکها تامین می شود.
این گزارش می افزاید: قرار است تا اصل و سود این وام ها برای بازسازی مناطق سیل زده در قالب بودجه سنواتی بازپرداخت شود. هفده بانک در این حوزه فعال شده اند و سهم هر بانک مشخص است، بر این اساس بانک ملی٣٠٠ میلیارد تومان، بانک کشاورزی ٢٠٠ میلیارد تومان، هر یک از بانکهای سپه، تجارت، ملت و صادرات ٢٢٥ میلیارد تومان، هر یک از بانکهای رفاه، صنعت و معدن، توسعه صادرات، توسعه تعاون، سینا، اقتصادنوین، کارآفرین و سامان ١٠٠ میلیارد تومان، هر یک از بانک های پارسیان و پاسارگاد ٣٠٠ میلیارد تومان و بانک آینده ٢٠٠ میلیارد تومان برای بازسازی مناطق سیل زده پرداخت می کنند./
نظر شما