جهرم شهر نخل های سرافراز و خرمای شاهانی

خرما از میوه های بهشتی و مقوی است که در قرآن و احادیث بسیاری از آن به نیکی یاد شده و شهر جهرم به خاطر وجود نخل های سر به فلک کشیده آن به شهر نخل های سرافراز و خرمای شاهانی مشهور است.

خبرگزاری شبستان // فارس
 

خرما یکی از میوه هایی است که هم از لحاظ علمی و هم معنوی ویژگی هایی بسیاری برای آن آمده است و بزرگان دین ما توصیه های فراوانی بر مصرف این میوه بهشتی دارند، در خواص این میوه همین بس که امام علی (ع) در بیان آن از خرما به عنوان شفای دردها یاد می کنند و می فرمایند: "خرما بخورید، چرا که شفای دردها در آن است."
 

 

همچنین در روایات بسیاری از پیامبر معظم اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) بر خوردن خرما برای زنان باردار توصیه شده است چنانکه این حضرت در حدیثی در این باره می فرمایند: "به زنان خود در دوره نزدیک زایمان خرما بدهید، زیرا هر کس که در دوره نزدیک زایمان غذایش خرما باشد، فرزندش بردبار زاده خواهد شد." در تاریخ آمده است خوراک حضرت مریم (س)، هنگامی که حضرت عیسی مسیح (ع) را زاد همین بود در حالی که اگر خدا غذایی بهتر از خرما برای او سراغ داشت همان را به وی می خوراند.

 

نخل در قرآن و کلام الهی


در قرآن مجید نام بسیاری از میوه ها و درختان میوه آمده ولی نام نخل بیش از همه اینها تکرار شده است، کلمه نخل، جمع آن نخیل و نخله در 20 آیه قرآن آمده است که در هشت آیه نام نخل به تنهایی ذکر شده و در 12 آیه دیگر در جمع میوه هایی دیگر مانند زیتون، انار و انگور ذکر شده است.

 


 

بجز کلمه نخل نام نوعی خاص از درخت خرما به نام لینة در سوره مبارکه حشر آیه شریفه پنجم آمده است، نام علمی درخت خرما "فونیکس داکتیلی فرا" از تیره نخل است، درخت خرما در زبان عربی "نخل" و میوه آن "تمر" نامیده می شود، هر چند در بسیاری از کشورهای عربی و آفریقایی کلمه هندی "کهجور" و کلمه فارسی "خرما" برای میوه این درخت کاربردی عام دارد.
 

تاریخ کاشت درخت خرما

 

تصور می شود که پرورش و کاشت درخت خرما 6 هزار تا 8 هزار سال قبل در بین النهرین آغاز شد، به احتمال هیچ درخت میوه دیگری در آن زمان بجز درخت خرما در جایی کاشته نمی شد و شاید به همین علت خرما همیشه با تمدن و فرهنگ بشری همراه بوده است، فونیکس اسم عمومی خرما همچنین نام پرنده ای افسانه ای (ققنوس) است. 

 


 

نقل شده که این پرنده چندین هزار سال قبل در صحرای کبیر عربستان وجود داشته است، سن متوسط این پرنده 500 تا 600 سال بود و پس از آن خود را می سوزاند و دوباره از خاکستر خودش برای دوره زندگی جدید ظاهر می شد، ادبیات یونان و روم قدیم پر از داستان هایی است درباره امکان ارتباط بین درخت خرما و ققنوس ...
 

جهرم شهر نخل های سرافراز و خرمای شاهانی


شاید با شنیدن نام جهرم اولین چیزی که در ذهن هر هموطن تداعی می شود، خرما و درختان زیبای چترگون نخل باشد که نشانگر قدمت بالای این شهر تاریخی بوده و مردم این دیار رزق و روزی خود را از آن به دست می آورند، این شهرستان با تولید سالیانه 28 هزار تن خرما یکی از قطب های مهم تولید این محصول در کشور به شمار می آید که لزوم رسیدگی و رفع مشکلات باغداران توسط دولت و بخش کشاورزی نوید ارائه محصولی مرغوب در این شهرستان را می دهد.

 


 

پاییز فصل برداشت خرما در جهرم
 

مهندس رضا آزاد، کارشناس جهاد کشاورزی جهرم در این مورد می گوید: کار برداشت رطب از نخلستان‌های شهرستان جهرم از اوایل شهریور ماه آغاز و تا اواسط پاییز ادامه دارد، شهرستان جهرم با دارا بودن بیش از چهار هزار و 700 هکتار باغات نخیلات یکی از قطب‌های مهم تولید خرما در استان فارس و کشور است که سالانه بیش از 28 هزار تن خرما از این باغات تولید می‌شود.
 

 

کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی جهرم با بیان اینکه بیش از 95 درصد رقم تولیدی خرما در این شهرستان رقم شاهانی است، بیان کرد: کار برداشت خرمای تازه و نورس که رنگ آن تیره نشده و نام رطب به آن اطلاق می‌شود، آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود بین پنج تا 10درصد محصول تولیدی خرما در شهرستان جهرم به صورت رطب برداشت شود.
 

این مسئول ادامه داد: با توجه به اینکه رطب، بازارپسندی خوبی دارد بخشی از آن به صورت تازه‌خوری مورد مصرف قرار گرفته و صادر می‌شود و بخش دیگر نیز بسته‌بندی و در سرخانه‌ها نگهداری می‌شود تا در فصول دیگر سال برای مصرف به بازار عرضه شود.
 

وی با بیان خواص مفید خرما خاطرنشان کرد: خرما یکی از منابعی است که تمام ویتامین‌هایی که برای فعالیت‌های فیزیولوژیکی بدن مفید است را تأمین می‌کند.
 

کارشناس باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی جهرم با بیان اینکه خرما دارای فسفر و کلسیم فراوان بوده و مصرف آن موجب سرزندگی سلول‌های عصبی و تقویت مغز می‌شود بیان کرد: خرما سرشار از ویتامین‌های گروه ب است که این ویتامین در بدن از ناراحتی‌های پوستی، روحی و عصبی پیشگیری می‌کند.

 

پایان پیام/

کد خبر 80355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha