به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لنگرود، «سعیدرضا جندقیان بیدگلی» امروز(چهارشنبه، ۵ تیر)در همایش دهیاریهای شهرستان لنگرود ضمن ابراز خرسندی از سطح بالای دانش و اطلاعات دهیاریهای این شهرستان، گفت: برای توسعه دو رویکرد مبنا و منبع نیاز است و دهیاران باید در روستاها ظرفیتشناسی کنند تا ظرفیتها ثروتآفرین شوند.
معاون امور دهیاری های سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور با بیان اینکه جمعیت روستایی طی دورههای مختلف تغییر نکرده و ثابت مانده است، افزود: جمعیت روستایی در ابتدای انقلاب ۲۴ میلیون نفر و هم اکنون ۲۰ میلیون و ۷۶۰ هزار نفر است که این امر نشان میدهد که قابلیت نگهداشتن جمعیت را در روستا نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه بعد زندگی خانوار شهری و روستایی یکسان شده است، تصریح کرد: بعد خانوار شهری در ۱۰سال پیش سه و ۹ دهم درصد و هم اکنون سه و سه دهم درصد است.
جندقیان ادامه داد: بعد خانوار روستایی در ۱۰سال پیش چهار و چهاردهم درصد و هم اکنون سه و چهار دهم درصد است.
معاون امور دهیاریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور با اشاره به ارسال ۱۹۰ طرح از دهیاریهای کل کشور و برگزیده شدن ۲ طرح از یک روستا که متعلق به گیلان است، اذعان کرد: طرح اقتصادی روستای سقالکسار اول و طرح اجتماعی این روستا هم دوم شد.
وی با بیان اینکه سازمان دهیاریها و شهرداریها تنها سازمانی استکه بودجه آن بیش از ۴۵ درصد افزایش یافته است، گفت: بودجه این سازمان در سال ۹۶، چهار هزار و ۴۴۰میلیارد تومان و در سال ۹۷ به ۲ هزار میلیارد تومان کاهش یافت و هم اکنون ۴۵ درصد افزایش یافت.
جندقیان با بیان اینکه ۱۱۹ هزار نفر بهعنوان اعضای شورای روستایی در کل کشور فعالیت میکنند گفت: از ۳۷ هزار و ۴۸ دهیاری مستقر در کل کشور، ۳۵ هزار دهیار فعالیت میکنند که تنها هشت درصد این دهیاریها را بانوان تشکیل میدهند.
«علیاکبر اوسط مقدم» نیز در این جلسه با تاکید بر بهرهگیری از جوانان تحصیلکرده در ارائه خدمات به روستاییان اظهار کرد: ۳۶ و سه دهم درصد جمعیت گیلان در روستاها ساکن هستند که در لنگرود روستاها ۲۸ درصد جمعیت شهرستان را تشکیل میدهند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان مدیریت روستا را از وظایف دهیار دانست و گفت: بسیاری از خسارتها در کشور، با تجهیر امکانات روستاها و مدیریت آنها رفع میشود.
وی یکی از مشکلات روستاها را بحث پسماند اعلام و بیان کرد: پسماند از چالشهای جدی در روستاهاست که روستاهای استان به پناهگاه پسماندهای شهری و روستایی تبدیل شده که رفع آن نیازمند نگاه ویژه است.
مقدم با اشاره به تسهیلات اشتغالزایی در روستاها تصریح کرد: بالغ بر ۲۴۴ طرح در قالب ۱۸ میلیارد تومان از طرح های مصوب در شهرستان لنگرود است که از این تعداد ۲۴۱ طرح در مرحله انعقاد قرارداد هست و ایننشان دهنده دهیاران پرتوان و ارتقا حوزه روستایی است.
نظر شما