«محمد قاسم محب علی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص اجلاس اقتصادی طرح معامله قرن که شب گذشته در منامه برگزار شد، گفت: مردم فلسطین و نیروهای فلسطینی نمی توانند چنین طرح هایی را بپذیرند به همین دلیل در جلسه شب گذشته نیز فلسطینی ها حضور نداشتند.
مدیرکل پیشین خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان این که موقعیت آن ها با اسرائیلی ها برابر نیست و اشخاص دیگری راجع به آینده آن ها تصمیم می گیرند و از این رو فلسطینی ها آمادگی پذیرش چنین طرح هایی را ندارند.
وی با اظهار این که رژیم صهیونیستی در تلاش است با اعراب ارتباط عادی برقرار کند، عنوان کرد: سیاست اسرائیل که امریکا همواره از آن حمایت می کند یک سیاست گام به گام است.
محب علی یادآور شد: از ابتدای اشغال سرزمین فلسطین تا کنون رژیم صهیونیستی براساس این سیاست سعی کرده اند تا به صورت گام به گام اهداف خودشان را پیش ببرند، تصریح کرد: اسرائیلی ها علاقمند هستند با کشورهای عربی وارد تعامل شوند و این مساله برای آن ها بر مساله فلسطینی ها ارجحیت دارد.
دیپلمات سابق ایران با تاکید براین نکته که این روزها کشورهای عربی با ایران در حال ایجاد اختلاف هستند، عنوان کرد: اعراب ارتجاعی به جای اینکه اسرائیل را تهدید اصلی خود بدانند، ایران را تهدید اصلی خود می دانند و از این رو اسرائیل نیز تلاش دارد از این فرصت برای عادی سازی روابط خود با کشورهای عربی بهره مند شود.
وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی در حال حاضر شاید علاقمند نباشد با فلسطین به توافق برسد بلکه می کوشد ائتلافی بین کشورهای حاشیه خلیج فارس و اسرائیل به وجود آورد و مطرح کردن طرح معامله قرن گامی برای رسیدن به این هدف است.
محب علی در پایان برگزاری اجلاس هایی مانند اجلاس اقتصادی طرح معامله قرن که شب گذشته در منامه برپا شد را بهانه ای برای زمینه سازی گسترش روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای حوزه خلیج فارس دانست و یادآور شد: آمریکا و اسرائیل نیاز دارند برای پیشبرد اهدافشان در این زمینه پیشنهاداتی را مطرح کنند که از سوی اعراب خلیج فارس توجیه پذیر باشد به همین دلیل طرح معامله قرن و روابط اقتصادی مفصل زیر نظر آن را مطرح کرده اند تا موافقت اعراب را جلب کنند./
نظر شما