اتصال ۶  نیروگاه جدید به شبکه برق

از آغاز فعالیت دولت دوازدهم تاکنون ۱۱ واحد جدید نیروگاه حرارتی مجموعا به ظرفیت ۲۰۲۷ مگاوات راه‌اندازی شده است و در ادامه مسیر ارتقای ظرفیت تولید برق کشور قرار است ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار ‌شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، ایران از لحاظ تولید برق نخستین کشور منطقه محسوب می شود و بنا بر گزارش وزارت نیرو از آغاز فعالیت دولت دوازدهم تاکنون 11 واحد جدید نیروگاه حرارتی مجموعا به ظرفیت 2027 مگاوات راه‌اندازی شده است. در همین مدت رفع محدودیت های تولید از نیروگاه های حرارتی موجود به ظرفیت 1105 مگاوات به‌همراه افزایش 3132 مگاوات ظرفیت جدید در نیروگاه­های حرارتی صورت پذیرفته است.

 

 بر اساس این گزارش، ارتقای راندمان نیروگاههای حرارتی به 38.1 درصد نیز از دیگر دستاوردهای شرکت برق حرارتی در همین دوره محسوب می‌شود. افزایش ضریب آمادگی نیروگاه­های حرارتی در پیک سال گذشته به میزان 99 درصد و کسب رکورد تولید همزمان نیروگاه­های حرارتی در پیک سال 1397 به‌میزان 47 هزار و 473 مگاوات از دیگر اقدامات سال گذشته در زمینه تولید برق حرارتی است.

 

حالا در راستای افزایش ظرفیت تولید برق کشور قرار است ۱۳۰۰ مگاوات نیروگاه جدید وارد مدار ‌شود. مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق حرارتی در این رابطه در گفتگویی با پایگاه خبری وزارت نیرو با اشاره به افزایش درجه حرارت محیطی در کشور، گفته است: «هم‌زمان با گرم‌تر شدن هوا مصرف برق کشور افزایش پیدا می‌کند بر این اساس در تلاشیم تا ظرف هفته آینده ظرفیت تولید برق کشور را برای عبور موافق از پیک تابستان ۹۸ افزایش بدهیم.»

 

بنا به گفته «محسن طرزطلب» بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است تا هفته آینده نیروگاه‌های هریس، گل‌گهر، شیروان، طرشت، پرند، غرب‌کارون با ظرفیت بیش از یک هزار و ۳۰۰ مگاوات وارد مدار شده و به شبکه برق کشور متصل شوند. با بهره‌برداری از واحد‌های یاد شده ذخیره برق نیروگاه‌های کشور در زمان پیک مصرف افزایش خواهد یافت.

 

این گزارش می افزاید: ظرفیت اسمی تولید برق ایران که در پایان سال 97 به 80 هزار و 311 مگاوات رسیده بود، با بهره‌برداری از 542 مگاوات ظرفیت جدید در سه ماهه نخست امسال به 80 هزار و 853 مگاوات رسید. در سه ماهه فروردین، اردیبهشت و خرداد امسال در مجموع شاهد بهره‌برداری از 51 مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در بخش تولید پراکنده (DG و CHP) در نقاط مختلف کشور بودیم، همچنین افزایش ظرفیت در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر در این مدت به 24 مگاوات رسید.

 

بهره‌برداری از واحد دوم بخاری نیروگاه سیکل ترکیبی جهرم به ظرفیت 160 مگاوات در هشتمین روز اردیبهشت سال جاری و بهره‌برداری از واحد اول گازی نیروگاه سیکل ترکیبی دالاهو به ظرفیت 307 مگاوات در 26 خرداد موجب شد تا ظرفیت تولید برق کشور در سال جاری به 542 مگاوات افزایش یابد.

 

یادآور می شود: ظرفیت نیروگاه‌های کشور در ابتدای پیروزی انقلاب هفت هزار مگاوات بود که اکنون از مرز ۸۰ هزار مگاوات گذشته است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد تنوع نیروگاه‌ها در سطح کشور بوده‌ایم به نحوی که انرژی برق هم‌اکنون از طریق نیروگاه‌های مختلفی همچون دیزلی، اتمی، گازی، تجدیدپذیر، برق‌آبی، چرخه ترکیبی، تولید پراکنده و بخاری تولید می‌شود.

 

مشترکان برق طی این سال ها از 3 میلیون و 400 هزار به 360 میلیون مشترک رسیده است. شهرها و همه روستاهای 10 خانوار به بالا از نعمت برق برخوردارند. شرکت های سازنده تجهیزات برق در 4 دهه اخیر از 65 شرکت به 875 شرکت رسیده است. صنعت برق یکی از عرصه های اشتغالزایی در کشور است. در حال حاضر شرکت های پیمانکاری و مهندسین مشاور صنعت برق کشورمان در بخش خصوصی بالغ بر 3 هزار و 450 شرکت است.

 

طول شبکه‌های انتقال و فوق توزیع کشور در ابتدای انقلاب ۱۳ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مدار بوده است که تا ابتدای‌ دی‌ماه سال جاری با احداث خطوط جدید این رقم به بیش از ۱۲۵ هزار کیلومتر مدار رسیده است و در حال حاضر نیز طول خطوط جدید انتقال و فوق توزیع که با پیشرفت ۸۵ درصدی در حال ساخت و تکمیل شدن هستند به سه هزار و ۳۲۴ کیلومترمدار رسیده است. همچنین طول شبکه‌های توزیع برق کشور نیز از ۶۸ هزار کیلومتر ابتدای انقلاب به حدود ۷۹۸ هزار کیلومتر تا ابتدای فصل زمستان سال جاری رسیده است./

کد خبر 803153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha