نظام کاپیتالیسم با جنبش وال استریت به پایان خود نزدیک شده است

انقلاب کشورهای مختلف امروز که ریشه یکسانی دارند باعث همبستگی و همدلی بیشتر آنها شده و به تقویت روابط کشورها کمک بسیاری می کند، که نمونه ای از آن را در رابطه ایران با ونزوئلا شاهدیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، «دیوید ولاسکوز» سفیر کشور ونزوئلا در ایران که در حاشیه بازدید از نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها که در غرفه خبرگزاری شبستان حضور یافته بود، به انقلاب های اخیر مردم منطقه اشاره کرد و گفت: نظام سرمایه داری و سیاست نئولیبرال باعث بروز بحران امروز در منطقه شده است. قدرت های امپریالیسم و بانک جهانی در حدود 20 سال پیش همین سیاست ها را در آمریکای لاتین اعمال کردند که منجر به شکست شد. این سیاست ها منجر به جنبش های مردمی در مناطق مختلف جهان شده است.

 

دیوید ولاسکوز با اشاره به انقلاب اسلامی ایران و برخی کشورهای دیگر اظهار داشت: شکست لیبرالیسم و پایان دادن به آن، بستگی به حرکت مردم و جنبش های آنها دارد. بحران های مختلفی برای لیبرال دموکرات به وجود آمده که نشاندهنده بحران ریشه ای و اساسی این مدل از اداره جهان است. اساس نظام سرمایه داری بر مداخله در سیاست کشورها چیده شده است، اما در حالیکه 50 سال از انقلاب کوبا و 33 سال از انقلاب اسلامی ایران و 12 سال از انقلاب ونزوئلا می گذرد، پایداری این انقلاب ها و مقاومت آنها در برابر سرمایه داری به مردم جهان ثابت شده است.

 

وی افزود: هدف تمام جنبش های اخیر فائق آمدن بر کاپیتالیسم جهانی است. امروز ریشه هر جنبش انقلابی که در جهان رخ می دهد را می توان در مخالفت با نظام سرمایه داری پیدا کرد. نظام سلطه گری امروز مانع اتحاد کشورهای منطقه شده و علاقه ای به دیدن یکدلی کشورهای جهان ندارد.

 

سفیر کشور ونزوئلا، انقلاب ایران به عنوان یک الهام بخش برای انقلاب های امروز جهان دانست و اضافه کرد: حتی انقلاب کوبا نیز که سالهای زیادی از وقوع آن می گذرد می تواند سمبل حرکت جهانی و خیزش مردمی باشد. اگر جنبش های انقلاب امروز نیز پیروز شود می تواند عامل الهام بخشی برای کشورهای دیگر باشد.

 

ولاسکوز با رد ادعای کسانی که نگاه مشترک ایران و کشورهای ضد سلطه آمریکای لاتین را در منافع اقتصادی خلاصه می کنند، تصریح کرد:  انقلاب کشورهای مختلف امروز که ریشه یکسانی دارند باعث همبستگی و همدلی بیشتر آنها شده و به تقویت روابط کشورها کمک بسیاری می کند، که نمونه ای از آن را در رابطه ایران با ونزوئلا شاهدیم. کم اهمیت ترین دلیل رابطه ایران و ونزوئلا دلیل اقتصادی است اما نه همه آن. چاوز معتقد است که انقلاب باید کارآمد بوده و اگر رابطه اقتصادی نیز میان کشورها برقرار شود باید برای همه ملت ها سودمند باشد.

 

وی ادامه داد: به طور مثال، خودروی ساخته شده در ایران با قیمت مناسب به مردم ونزوئلا فروخته می شود. ساختمان سازان ایرانی با قیمت ارزان در ونزوئلا فعالیت کرده و مسکن های مناسبی برای مردم این کشور می سازند و یا ایران با ونزوئلا در انتقال فناوری به این کشور همکاری می کنند اما باید بگویم این تنها هدف رابطه میان ایران و ونزوئلا نیست هدف اصلی رابطه این دو کشور همبستگی اتحاد و همکاری است.

 

سفیر ونزوئلا در ایران بیان کرد: اجتماع کشورهای آمریکای لاتین و کارائیب همزمان با دویست امین سالگرد استقلال کشور ونزوئلا در ماه دسامبر برگزار می شود، یعنی در همان روزهای دور ایده همبستگی ملت ها توسط سیمون بلیوار مطرح شد چرا که ایشان همان زمان رشد نظام امپریالیسمی آمریکا را پیش بینی کرده بود.

 

وی در پایان با اشاره به تبادا فرهنگی میان دو کشور ایران و ونزوئلاگفت: فرهنگ و تاریخ ایرانی در ونزوئلا طرفداران بسیاری داشته و دوکشوردرصدد افزایش رابطه فرهنگی میان خود هستند. شاهنامه فردوسی در حال ترجمه به زبان اسپانیولی بوده و همچنین آثار بسیاری از نویسندگان ازادی خواه همچون سیمون بولیوار به زبان فارسی ترجمه شده است. همکاری خوبی با دانشگاههای کشور ایران وجود داشته و یک دوره زبان فارسی در دانشگاه ونزوئلا تاسیس شده است. همچنین در جهت تبادل استاد و دانشجو میان این دو کشور در حال رایزنی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 80273

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha