مصرف موادمخدر به سمت صنعتی رفته است

موسوی گفت: مصرف موادمخدر به سمت صنعتی رفته است و تا زمانی که تقاضا باشد افراد سودجو از این موضوع استفاده می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شیراز،  «سید مرتضی موسوی»، امروز (دوشنبه 3 تیر) در جمع خبرنگاران گفت: مسائل و مشکلات روز به روز در حال افزایش است که علت های مختلفی دارد.

 

مدیر کل بهزیستی فارس با تاکید بر اینکه باید عوامل و علت های مشکلات را خوب بشناسیم تا بتوانیم راهکارهای مناسب را اتخاذ کنیم، افزود: در این صورت با هزینه های کمتر می توان کارهای بزرگتری انجام داد.

 

وی با اشاره به اینکه آسیب های اجتماعی چند وجهی هستند و عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و حتی اقلیمی می تواند زمینه ساز اسیب اجتماعی باشند، تاکید کرد: آسیب اجتماعی قابل سکون در یک نقطه نیست و قابل سرایت به سایر نقاط هستند و مربوط به زمان های بلند مدت می شود.

 

موسوی با اشاره به اینکه روز پنجم تیر روز مبارزه با مواد مخدر است، اظهارداشت: ایران خط مقدم مبارزه با مواد مخدر در جهان است و می توان گفت در این خصوص ایران سپر بلای دنیا شده است.

 

وی اضافه کرد: سازمان بهزیستی بحث در کاهش تقاضا، مداخله به هنگام و آگاه سازی فعالیت می کند، امروز باید مردم به علائم و عوارض مواد افیونی آشنا شوند و در این راستا بهزیستی فعال ترین دستگاه در عرصه پیشگیری است.

 

مدیر کل بهزیستی فارس با اشاره به اینکه 633 گروه اجتماع محور در محیط های مختلف فعالیت دارد، افزود: 174 گروه اجتماع محور محله ای، 146 گروه روستایی، 61 گروه در محیط های کاری، 101 گروه در محیط های آموزشی و 151 گروه در مهدهای کودک فعالیت دارند که در سال گذشته یک میلیون و 190 هزار نفر را آموزش دادند.

 

موسوی با تاکید بر اینکه علی رغم فعالیت خوب دستگاه ها، متاسفانه سن استفاده از مواد کاهش یافته که حتی تا 11 سال هم گزارش شده است، اضافه کرد: مصرف موادمخدر به سمت صنعتی رفته است و تا زمانی که تقاضا باشد افراد سودجو از این موضوع استفاده می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه زنانه شدن اعتیاد، را شاهد هستیم که روزی یک درصد بود ولی امروز پنج تا 10 درصد است، تاکید کرد: ما در جوار بزرگترین محل موادمخدر هستیم و ایران به محل ترانزیت موادمخدر مبدل شده است.

 

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در سطح مدارس، دانشگاه ها و حتی در برخی اداره ها هم اعتیاد وجود دارد، اظهارداشت: در بدترین شرایط آمار معتادین پنج درصد است.

 

وی با یادآوری این مطلب که 22 مرکز خود معرف در فارس وجود دارد که 2 هزار و 931 نفر در آن دوره ترک را حضور یافتند و یکصد مرکز اقامتی در استان مستقر است که 24 هزار و 299 نفر در این مرکزها دوران سم زدایی را گذراند، افزود: سه مرکز TC وجود دارد که در خصوص ابعاد روانی آن را کم کند که 536 نفر در آن حضور دارند.

 

موسوی با اشاره به اینکه مرکز معتادان متجاهر در فارس وجود دارد که یک هزار و 400 نفر از این معتادان نگهداری می شود، اظهارداشت: یک هزار و 200 تا یک هزار 800 نفر معتاد متجاهر مرد و بین 35 تا یکصد نفر معتاد متجاهر زن در استان وجود دارد، این آماری است که نیروهای امنیتی و انتظامی داده اند.

 

وی با اشاره به اینکه بیش از 40 درصد آنان غیربومی هستند، اضافه کرد: در سال 95 و 96، تعداد 46 کمپ غیر مجاز را تعطیل کردیم که امسال هنوز کمپ غیرمجاز اعلام نشده است و هر کمپی که بدانیم مشکل زد و خورد دارد حذف می کنیم، سه کمپ در سال گذشته اخطار دادیم و یک کمپ هم تذکر گرفته است.

 

 

 

کد خبر 802632

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha