به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «نادر قاضیپور» در جلسه علنی امروز دوشنبه (3تیر) مجلس شورای اسلامی با استناد به ماده ۲۲ آئین نامه در تذکری گفت: طبق این ماده باید نظارت بر انجام گزارشها در مجلس صورت گیرد ما استیضاح وزیر کشاورزی را تقدیم هیات رئیسه کردیم اما وی روز گذشته در مجلس حاضر نشد، براساس آئین نامه میخواهیم که دستور دهید که استیضاح وزیر کشاورزی اعلام وصول شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به لاریجانی اظهار داشت: از طرف دیگر شما تأکیدات فراوانی داشتید که درباره ۱۴ میلیارد دلار مصوب مجلس جهت تأمین کالاهای اساسی گزارشی به مجلس داده شود مبنی بر اینکه دولت چطور این مبلغ را هزینه کرده است؟ اما ما گزارشی دریافت نکرده و از آن طرف شاهد افزایش قیمت تمامی اجناس هستیم. باید معلوم شود که این ۱۴ میلیارد دلار به جیب چه افرادی و کدام رانت خوارها رفته است؟.
وی تصریح کرد: مجلس باید از بعد نظارتی موضوع استیضاح وزیر کشاورزی را پیگیری کرده و آن را اعلام وصول کند.
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این تذکر، گفت: این موضوع مهمی است و پیگیری میکنیم.
همچنین درادامه جلسه امروز ،فرهاد تجری در تذکری با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست کمیسیون اصل ۹۰ گفت: علی رغم این که چند بار رئیس مجلس اخطار دادند که گلدان و برگههای تعرفه را بیاورند، در این زمینه تأخیر شد و در جمع آوری آرا هم یک سری از همکاران جلوی چشم من رأی نمایندگان دیگر که نام من نوشته بود را از افراد میگرفتند و آن را خط میزدند. آگر آرای باطله را نگاه کنید تعداد ۵۰ رأی باطله غیر قابل قبول است. بیش از ۵۰ رأی به نام تجری نوشته شد اما برخی از همکاران آنها را خط زدند.
تجری با بیان این که حداقل ۱۳۰ رأی داشته بیان کرد:: من به این نحوه رأی گیری اعتراض شدید دارم و از هیأت رئیسه میخواهم از آرای همکاران صیانت کند و پس از بررسی انتخابات صورت گرفته نتیجه را اعلام کنند.
وی گفت: آیا این طبیعی است که تمام خط خوردگیها نام من را داشته و بعد خط خورده است.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: گاهی مشکل در رأی گیری به وجود میآید و نمایندگان به دوستانشان اعتماد میکنند. این مشکلی است که یک باربرای همیشه باید حل شود.
وی ادامه داد: اصلاح آئین نامه برای انجام این رأیگیری ها با دستگاههای الکترونیکی یک بار به صحن مجلس آمده و مورد موافقت نمایندگان قرار نگرفته. در حالی که رأی اعتماد وزرا با دستگاههای الکترونیکی انجام شده سالمتر و سریعتر است. لذا از کمیسیون تدوین آیین نامه میخواهم یک بار دیگر برای اصلاح در این آئین نامه تلاش کنند تا این این مشکل حل شود.
رئیس مجلس خطاب به تجری گفت :شکایت وی در هیأت رئیسه بررسی خواهد شد.
مهرداد لاهوتی نیز در تذکری با اشاره به برگزاری انتخابات ریاست کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس گفت: در سالهای گذشته دو نفر از سوی هیأت رئیسه معرفی میشدند و مجلس یکی از آنها را به عنوان رئیس کمیسیون اصل ۹۰ انتخاب میکرد.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ،ادامه داد: قبول دارم که ابهامی در آئین نامه وجود دارد ولی معرفی یک نفر به صحن غلط است.
علی لاریجانی رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: در هیأت رئیسه بحث مفصلی در این باره صورت گرفت. در گذشته هم روال همین بود. به جز یک دوره هیأت رئیسه نظر متفاوتی داشت. ما هم دلمان میخواست دو سه نفر را به عنوان گزینه ریاست کمیسیون اصل ۹۰ معرفی کنیم اما اشکال در آئین نامه دست ما را بست.
رئیس مجلس با بیان این که رئیس کمیسیون اصل ۹۰ باید از صحن مجلس نصف به اضافه یک رأی، یعنی رأی اعتماد بگیرد افزود: متن آئین نامه در این باره محدودیتهایی دارد و ما امیدواریمبا توجه به اصلاح این بخش در کمیسیون تدوین آیین نامه، این اصلاح در مجلس تصویب و شورای نگهبان آن را تأیید کند تا بتوانیم قاعده جدیدی را مبنا قرار دهیم./
نظر شما