به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «سید عباس موسوی» در نشست خبری امروز خود به هفته حقوق بشر آمریکایی گفت: در این هفته ترور رهبری در سال ۶۰ و حادثه ۷ تیر و حمله شیمیایی و حمله به هواپیمای مسافربری ایرانی صورت گرفت و این است حقوق بشر ِآمریکا.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه به رفت و آمدهای دیپلماتیک بین ایران و کشورهای منطقه اشاره کرد و افزود: این رفت و آمدها برای کاهش تنش هاست و ما هم از کا۶ش تنش ها استقبال می کنیم و کسانی که علاقه به این تنش ها دارند را به سابقه این تنش ها ارجاع می دهیم.
وی اقدامات وزارت خارجه در واکنش به اعزام پهپاد آمریکایی به ایران را تشریح کرد و ادامه داد: سفیر سوئیس و کاردار امارات را احضار کرده ایم و چندین اقدام حقوقی انجام داده ایم که مهمترین آن ارائه شکایت و مستندات به شورای امنیت سازمان ملل از طریق نمایندگی ایران در نیویورک است.
موسوی در ادامه با تاکید بر این نکته که ما تاکنون به برجام متعهد بوده ایم، عنوان کرد: حیات و ممات برحام به اجرای آن از سوی همه طرف ها بستگی دارد و بعد از خروج آمریکا ۱+۴ تعهد به ادامه آن دادند اما تنها هم پیمانان ما تلاش هایی داشتند و طرف مقابل اقدامی نکرد.
وی افزود: ما منتظر اروپا نمی مانیم و راهکارهای مالی و بانکی را با دوستانمان از جمله روسیه انجام می دهیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اقدامات انگلیس برای برجام و پیروی از آمریکا گفت: ما نسبت به این اقدام به انگلیس تذکر داده ایم و شب گذشته نیز آقای عراقچی تشریح کاملی در این باره به معاون وزیر خارجه انگلیس ارائه داد. ما بدخی از مواضع بعد از این دیدار را نمی پسندیم و احتمالا انگلیس در بحران فعلی که در حال از دست دادن حمایت اتحادیه اروپا ترجیح داده به سیاست های آمریکا نزدیک شود که هرگونه همراهی با این سیاست ها در رابطه با ایران مخرب است.
موسوی در مورد مذاکره با کشورهای همسایه و منطقه تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر مذاکره با این کشورها تاکید داشته و ایران راهکارهایی در این باره اعلام کرده و امروز آن ها باید تصمیم بگیرند. ایران علیرغم اختلافاتی که با برخی از همسایه ها دارد آماده گفت و گو با این برادران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد پرونده دیپلنات بازداشت شده ایران در اروپا اعلام کرد: این پرونده در حال بررسی است و وزارت خارجه و نهادهای زیربط در تلاش هستند اما این پرونده پیچیدگی های فنی دارد که معتقدیم سریعتر مشکل حل شود.
وی در واکنش به اعتراض همسر زاغری در مقابل سفارت ایران در لندن عنوان کرد: ما وی را تابعه ایرانی می داریم و او مجرم امنیتی است و دوره محکومیت خود را می گذراند و این گونه شانتاژها تاثیری در پرونده وی ندارد و ما توصیه می کنیم اگر حرفی است از مراجع قانونی پیگیری شود و اجازه دهند سفارت ما کارش را ادامه دهد.
موسوی در واکنش به ادعای آمریکا در حمله سایبری به سامانه های دفاعی ایران تصریح کرد: من اطلاع دقیقی در این مورد ندارم و با توجه به توانایی پدافند دفاعی ایران بعید می دانم موفق بوده باشند اما همین اعتراف آمریکا به چنین اقدام خرابکارانه می تواند پایه اقدامات حقوقی ما باشد.
وی راجع به مواضع اروپایی ها در این خصوص که اگر ایران از برجام خارج شود چنین و چنان می شود، گفت: برای جمهوری اسلامی ایران در برجام پیش بینی شده که می تواند در برابر نقض عهد آن ها از تعهدات خود بکاهد. از سویی دیگر هم آژانس بارها پایبندی ایران به برجام را تایید کرده و اگر ایران ابتدا به ساکن کاهش تعهدات داشت حرف آن ها درست بود اما حالا که آن ها تعهدات خود را عملی نکرده اند اقدامات کاهش تعهدی ایران کاملا حقوقی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اگر شاهد اقدام عملی از سوی طرف مقابل نباشیم در آینده نزدیک هم از تعهدات خود در برجام خواهیم کاست.
موسوی کنفرانس معامله قرن در منامه را شرم آور خواند و تاکید کرد: هرگونه اقدام راجع به حراج حقوق فلسطینی ها محکوم به شکست است.
وی در مورد اقدامی که ایران از اینستکس انتظار دارد، گفت: اقدام های سوری قابل قبول نیست و باید اروپایی ها در راستای اجرای تعهدات خود معامله در زمینه اینستکس را انجام دهد و ما باید فروش نفتمان به میزان قبل از تحریم ها برسد.
سخنگوی وزارت امور خارجه از قرار دریافت غرامت بانک ملت از انگلیس خبر داد و اعلام کرد: دادگاه های انگلیس به این موضوع رای داده اند و قرار است که انگلیس غرامت بانک ملت را به ایران بپردازد.
وی در واکنش به تحریم های امروز آمریکا علیه ایران گفت: آیا تحریمی مانده که ایالات متحده علیه ایران انجام نداده باشد؟ این اقدام هم در راستای همان تبلیغات منفی است و ما هر تحریم را جدی می گیریم و در راستای تروریسم اقتصادی ارزیابی می کنیم.
موسوی خاطر نشان کرد: تلاش ها برای برگزاری مذاکره بدون پیش شرط با اعمال این فشارها و تحریم ها تناقض دارد و قطعا ایران تحت این فشارها مذاکره نخواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد انتقال پیام آمریکا از سوی آبه شینزو به ایران عنوان کرد: وی پیام کتبی نداشتند اما پیام شفاهی داشت و اینکه آمریکا نی گوید او پیامی داشت یا نه را به خودشان واگذار می کنیم.
وی تاکید کرد: پیام یا بسته ویژه ای از سوی ژاپن ارائه نشد و یکسری مراودات تجاری بوده که هنوز درهای این مراودات باز است.
سخنگوی ظریف در مورد اظهارات ترامپ در خصوص صرف نظر از حمله به ایران گفت: آنچه که مهم است تجاوز پهپاد آن ها به حریم هوایی ایران بوده و اگر آن ها هر حماقت دیگری داشته باشند قطعا بازهم پاسخ آن را خواهند گرفت.
موسوی از سفر مشاور وزیر خارجه فرانسه به ایران در هفته گذشته خبر داد و افزود: دیدارها خیلی خوب نبود اما خوب بود و مواضع دو طرف هم کاملا مشروح مطرح شد.
وی راجع به امضای سند حفاظت منافع سوئیس از سوی کانادا در رابطه با ایران توضیح داد: سوئیس زحمت چند حفاظت منافعی را در رابطه با ایران می کشد و چون توانایی نداشتند اقدامات کنسولی در رابطه با کانادا را متعهد نشدند. ما قبلا هم به کانادا اعلام کردیم برای اقدامات کنسولی همراهی هایی داشته باشیم و اما آن ها تاکنون موافقت نکرده اند.
موسوی در پایان از آمادگی کشورهای بسیاری در مناطق مختلف برای میانجی گری خبر داد و گفت: ما از همه این آمادگی ها استقبال کردیم اما نمی دانیم از آن طرف چه پاسخی دریافت کردند. ما از هرگونه گفتگو با این برادران استقبال می کنیم./
نظر شما