خراسان‌جنوبی در اولویت نخست انجام مطالعات «آب‌های کارست» است

شهبازی با بیان اینکه خراسان جنوبی برای انجام مطالعات آب‌های کارست در اولویت است، گفت: مرحله مقدماتی آب‌های کارست در استان انجام شده و منطقه کوه‌های شتری در طبس به ما نتایج امیدبخشی داده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «رضا شهبازی» شامگاه (2 تیر) در شورای معادن استان با اشاره به اینکه تقویت سفره‌های آب زیرزمینی چیزی نیست که بتوان با یک بارندگی ساده انجام شود، اظهار داشت: وقوع سیل اخیر یک روی سکه تغییرات اقلیمی محتمل است که باید به آن توجه کنیم.

 

مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به اهمیت موضوع آب در خراسان جنوبی و وابستگی منابع آب زیرزمینی، گفت: در این استان جریان آب سطحی پایدار و گسترده‌ای وجود ندارد در حالی که توسعه صنعت و معدن به منابع آب پایدار نیاز دارد.

 

شهبازی به کسری مخزن آب و میانگین کم بارندگی در خراسان جنوبی اشاره کرد و ادامه داد: برخی استان‌ها ظرفیت منابع آب کارستی دارند و اگر بخواهیم یک استان داخلی را به عنوان انجام مطالعات آب‌های کارستی یا اكتشاف آب از سنگهای آهكی انتخاب کنیم حتما اولویت شماره یک استان خراسان‌ جنوبی است.

 

وی بیان کرد: این احتمال وجود دارد که خراسان‌جنوبی علاوه در زمینه آب کارستی در زمینه آب‌های ژرف نیز یک پتانسیل خوبی باشد.

 

مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور با بیان اینکه دو گسل بسیار مهم نایبند و نهبندان در استان خراسان جنوبی، عنوان کرد: این گسل‌ها بنیادی هستند که از شمال تا جنوب امتداد یافته‌اند و فرضیات محکمی وجود دارد که اگر جریانهای عبوری از افغانستان هم باشند(در ارتباط با ژرف) به احتمال زیاد از شمال به جنوب از کانال گسل‌ها عبور می‌کنند لذا ظرفیت گسل‌ها و مخاطره‌آمیز بودن آن نیز در استان خراسان جنوبی یک ظرفیت ایجاد می‌کند.

 

شهبازی با تاکید بر اینکه سازمان زمین‌شناسی تجربه طرح اکتشاف آب‌های کارست در خراسان رضوی و کرمانشاه را دارد و به نتایج خوبی رسیده‌ایم، گفت: باید این منابع آبی تحت مدیریت منابع آب کشور قرار بگیرد.

 

وی بیان داشت: مرحله مقدماتی آب‌های کارست در خراسان‌جنوبی انجام شده و منطقه کوه‌های شتری در طبس به ما نتایج امیدبخشی داده است.

 

مدیرکل دفتر بررسی مخاطرات زمین‌شناسی، زیست محیطی و مهندسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور یادآور شد: نمونه های سطحی کانون های گردوغبار در استان خراسان‌جنوبی انجام شده است.

 

جنس زمین در برخی مناطق سنگی كربناته و دارای فضاهای خالی و حفره‌ هایی است با عنوان «كارست» شناخته می شوند. بر این اساس آبی كه درون این سنگها جمع می‌شود به «آب كارستی» معروف است. آب كارستی از منابع حیاتبخش برای مقابله با بحران آب تلقی می شود.

کد خبر 802502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha