ایران ‌و غنا به دنبال توسعه روابط/امضای تفاهم نامه تسهیل همکاری‌های تجاری

ایران و غنا که از سال ۱۳۵۳ روابط سیاسی و اقتصادی خود را آغاز کرده اند در حال حاضر با هدف گسترش تبادلات تجاری و تحقق اهداف اقتصادی تفاهم نامه تسهیل همکاری‌های تجاری را منعقد کرده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، روابط سیاسی میان ایران و غنا در سال ۱۳۵۳ به صورت رسمی برقرار شد و در سال ۱۳۶۲ سفارت ایران در آکرا گشایش یافت. در سال ۲۰۱۳ رییس جمهوری وقت کشورمان از غنا بازدید کرد. در بهمن ماه ۱۳۹۴ نیز «جان درامانی ماهاما»، رئیس‌جمهوری غنا در راس یک هیئت سیاسی و اقتصادی به ایران سفر کرد و با رهبر معظم انقلاب و حسن روحانی دیدار کرد و در خلال این سفر قراردادهای اقتصادی و تجاری هم امضا شد.

 

بنابراین گزارش دو کشور توسعه مناسبات تجاری را در دستور کار قرار داده اند و در همین راستا تفاهم نامه تسهیل همکاری‌های تجاری میان «دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد ایران» و «سازمان مناطق آزاد غنا» امضا شد. این یادداشت تفاهم با هدف گسترش تبادلات تجاری و تحقق اهداف اقتصادی هر یک از طرفین توسط حضور«مرتضی بانک» مشاور رییس جمهوری و دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و «مایکل اوکی بافی» مدیر ارشد اجرایی سازمان مناطق آزاد جمهوری غنا به امضاء رسید.

 

روابط عمومی سازمان مناطق آزاد ایران به نقل از دبیر شورایعالی مناطق آزاد ویژه اقتصادی در این نشست با اشاره به ظرفیت های مناطق آزاد در توسعه اقتصاد کشور وگسترش تعاملات بین المللی آورده است: «آغاز همکاری های مشترک اقتصادی و تجاری میان مناطق آزاد ایران و غنا، می تواند راه دسترسی کشورهای آفریقایی به تولیدات این مناطق و نیز مسیر جدیدی در مبادلات تجاری بین دو کشور باشد.»

 

این گزارش می افزاید: مدیر ارشد اجرایی سازمان مناطق آزاد جمهوری غنا که (جمعه 31 خرداد) از طریق فرودگاه امام خمینی (ره) وارد کشور شده است ضمن بازدید از ظرفیت های منطقه آزاد شهر فرودگاهی امام خمینی(ره)، روز گذشته (اول تیر) با مسئولان دبیرخانه شورایعالی و مدیران عامل سازمان های مناطق آزاد کشور در تهران دیدار و گفتگو کرد و سپس برای بازدید از ظرفیت های منطقه آزاد کیش به این منطقه سفر کرد.

 

یادآور می شود: از جمله مهم‌ترین صنایع کشور غنا می‌توان به ذوب آلومینیوم، تولید کاکائو و فراورده‌های نارگیلی (روغن نارگیل)، تهیه قهوه، کائوچه، صنایع دستی و استخراجی اشاره نمود. کاکائو (بزرگ‌ترین تولید کننده جهانی)، قهوه، نارگیل، توتون، دام و ماهی نیز از جمله مهم‌ترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور به شمار می‌آید. سرانه زمین کشاورزی برای هر نفر بیش از ۰٫۸۰ هکتار می‌باشد. تولید سالیانه گوشت گاو ۰۰۰، ۲۲ تن، گوشت گوسفند ۱۰هزار تن و صید ماهی ۰۰۰، ۳۸۳ تن می‌باشد. تولید سالانه نیروی الکتریسته نیز معادل ۳/۴ میلیارد کیلووات ساعت است. از جمله مهم‌ترین معادن کشور غنا نیز می‌توان به الماس (دومین تولید کننده جهانی)، طلا (مهم‌ترین معدن کشور، منگنز، بوکسیت، آهن، بریل، نیکل، گرافیت و کرومیت اشاره کرد./

کد خبر 802119

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha