به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، «علی نصیبی» در جمع خبرنگاران گفت: دهیاری ها در سراسر کشور تا ابتدای سال ۹۷ از دو محل تبصره یک ماده ۳۸ (از طریق اداره کل امور مالیاتی) و تبصره دو ماده ۳۹ (از طریق سازمان شهرداریها و دهیاریها) به صورت مستقیم دریافت اعتبار داشتند که متاسفانه با مصوبه ای که در مجلس در حین بررسی بودجه ۹۷ اتفاق افتاد، واریزی سازمان شهرداریها و دهیاریها در سال ۹۷ قطع و عملا دهیاریها و شهرداریهای کشور از اعتبارات این محل محروم در سال پیش محروم و دریافتی شان منحصر به واریزی های اداره کل امور مالیاتی شد.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان افزود: خوشبختانه با پیگیری های صورت گرفته از سوی استانها و سازمان شهرداریها و دهیاریها، و همراهی مجلس، نمایندگان در بودجه ۹۸ این موضوع را اصلاح و واریزی سازمان شهرداریها و دهیاریها دوباره برقرار شده لیکن به علت بررسی حسابهای دهها هزار دهیاری کشور و موارد دیگر، انشاالله مطابق آخرین اخبار دریافتی، طی یک تا دو هفته آینده واریزی ها از این محل به حساب دهیاری ها به صورت منظم و ماهانه انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: لیکن از ابتدای سال واریزی های اداره کل امور مالیاتی برقرار بوده و هر ماه به حساب دهیاری ها واریز می شود.
نصیبی متذکر شد: علاوه بر این با پیگیری اخیرِ دکتر حق شناس استاندار و مهندس غراوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، از طریق دکتر جمالی نژاد رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور که همواره نگاه مثبتی به گلستان داشته اند و نیز دستور مساعدت ایشان به دکتر جندقیان معاون امور دهیاری ها و مهندس اسدی مدیرکل برنامه ریزی و بودجه سازمان، انشاالله بزودی مساعدت مناسبی نیز برای برخی روستاهای متضرر از بحران و ..، صورت خواهد گرفت.
وی گفت: مجموعه این عوامل تا حدود زیادی مشکلات مالی موجود دهیاریها را برطرف می کند
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان با اشاره به ضرورت هزینه کرد حداقل ۶۰ درصد بودجه دهیاری ها در زمینه های عمرانی افزود: باید اذعان کرد برخی از دهیاری های استان در زمینه درآمدزایی و جلب مشارکتها بسیار ضعیف بوده و حتی پیگیری مناسب در زمینه اخذ بهای خدمات پسماند و .. را ندارند.
نصیبی تاکید کرد: موفقیت دهیاری ها با ایجاد منابع درآمدی پایدار سنجیده شده و تکیه کامل بر کمکهای دولتی جهت توسعه عمرانی روستاها منطقی نیست.
وی گفت: هر دهیاری باید با استفاده از ظرفیت فکری صاحبنظران و ...، نسبت به ایجاد ظرفیتهای درآمدی قانونی اقدام کرده و از وابستگی به اعتبارات دولتی بکاهد.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان با ابراز رضایت از اکثریت جامعه دهیاریها متذکر شد: یکی از فلسفه های اصلی راه اندازی دهیاری ها و شروع بکار شوراها، اداره ارزانتر روستاها چه از لحاظ مادی و چه معنوی بوده و مسلما اگر قصد، صرفا بر هزینه کرد اعتبارات واریزی بود با وجود دستگاه های متعدد، ضرورتی به پرداخت حقوق به هزاران نفر در سراسر کشور قالب دهیار و کارکنان دهیاری وجود نداشت.
وی گفت: دهیاری ها، علاوه بر توسعه عمرانی روستاها، میبایست توسعه اقتصادی، و ارتقا شاخص های فرهنگی اجتماعی روستا و نیز مسائلی همچون شادابی اجتماعی، زیباسازی، گسترش فضای سبز، توسعه گردشگری و دغدغه های زیست محیطی را نیز در اولویت کاری خود قرار دهند.
نصیبی افزود: در آغاز نیمه دوم دهه دوم عمر دهیاری ها، نیاز به بازمهندسی خدمات این نهاد و تغییر رویکردهای نهاد دهیاری با توجه به تغییر ذائقه های مردم وجود دارد.
مدیرکل امور روستایی و شوراها استانداری گلستان گفت: مسلما معاونت عمرانی استانداری و این اداره کل، در کمک های ویژه مالی به دهیاری ها، آیتم هایی همچون ابتکارات مرتبط با مدیریت روستایی، ایجاد منابع درآمدی، ارزیابی عملکرد سالهای گذشته، حضور دهیاران و کارکنان دهیاری در دوره های آموزشی، تحقق بودجه، و .. را لحاظ خواهد کرد.
وی افزود: خوشبختانه دکتر حق شناس استاندار جدید نگاه و رویکرد مثبتی به توسعه روستاها و ظرفیت های موجود روستایی داشته و انشاالله با تداوم حمایتهای ایشان و مهندس غراوی معاون عمرانی استانداری، شاهد رقم خوردن اتفاقات بهتری برای روستاهای استان باشیم.
نصیبی در توصیه پایانی به دهیاران و شوراهای روستایی با تاکید بر لزوم شفاف سازی، استفاده از نظرات تحصیلکردگان و صاحبنظران در اداره روستا، توجه به ظرفیتهای بانوان و جوانان، رعایت قوانین و آیین نامه ها و دستورالعملها را الزامی دانست.
نظر شما