به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، هماکنون ۲۵ میلیون تن پنبه در هر سال در جهان تولید میشود. این میزان برابر با سطح زیر کشت ۲٫۵ درصد از زمینهای کشاورزی روی زمین است. چین بزرگترین تولیدکننده پنبه در جهان است و بیشتر پنبه تولیدیش در داخل کشور به مصرف میرسد این در حالی است که آمریکا برای سالهای متمادی بزرگترین صادرکننده پنبه در جهان بوده است.
بنابراین گزارش، کشورمان نیز در زمینه تولید پنبه پیشرفت هایی کرده است تا جایی که برنامه ریزی شده است تا افق 1404، 100 درصد نیاز پنبه کشور از تولیدات داخلی تامین شود.
براین اساس قرار است تا پایان برنامه پنج ساله ششم توسعه پنبه مورد نیاز کشور به میزان 292 هزارتن با عملکرد تولید 2 هزار و 894 کیلوگرم در هر هکتار، معادل 70 درصد در داخل تولید شود.
سطح زیر کشت پنبه در برنامه ششم توسعه به 100 هزار هکتار می رسد. همچنین در برنامه ششم توسعه از 100 هزار هکتار پیش بینی سطح زیر کشت پنبه، 40 هزار هکتار کشت نشایی و 60 هزار هکتار کشت مستقیم انجام می شود.
حالا در راستای این برنامه ریزی باتوجه به شرایط جوی و توزیع بذور مناسب پیش بینی میشود تولید پنبه در سال جاری نسبت به سال قبل ۱۵ درصد افزایش یابد. مدیر عامل صندوق پنبه در همین رابطه به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «براساس آخرین آمار، در سطحی حدود ۵۰ هزار هکتار قرارداد کشت پنبه منعقد شده است که پیش بینی میشود قرارداد نهایی به ۸۰ هزار هکتار برسد. کشت پنبه از اواخر فروردین در کشور آغاز شده است. روزهای پایانی کشت پنبه در حال سپری شدن است و تا ۲ هفته آینده قرار داد نهایی سطح کشت اعلام میشود.»
بنا به گفته «محمد حسین کاویانی» با وجود توزیع بذور مناسب میان کشاورزان انتظار میرود که امسال حدود ۲۰۰ هزار تن وش در کل کشور برداشت شود که از این میزان حدود ۶۰ هزار تن پنبه تصفیه شده استحصال شود.
وی همچنین درباره آخرین وضعیت واردات پنبه در سال ۹۸ گفته است: «بنابر آمار سه ماهه گمرک، ۱۸ هزار و ۶۰۰ تن پنبه وارد کشور شده و از آن جا که سه ماه دیگر تا فصل برداشت زمان باقی است، حداقل ۲۰ هزار تن دیگر باید پنبه وارد کشور شود.
این گزارش می افزاید: ذخیره کنونی پنبه داخل در انبارها حدود یک هزار تن است و این در حالی است که سال گذشته در این مقطع زمانی حداقل ۱۵ هزار تن پنبه در انبارها موجود بود از این رو واردات حداقل ۲۰ هزار تن پنبه برای تامین نیاز صنعت نساجی امری ضروری است.
یادآور میشود: اکنون در شش استان کشور نزدیک به 6 هکتار کشت نشایی به صورت الگویی داریم که از این سطح حداکثر بهره وری را برای ترویج، آموزش و اطلاع رسانی انجام داده ایم./
نظر شما