به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «محمدباقر نوبخت» امشب (پنجشنبه ۳۰ خرداد) در گفتگوی ویژه خبری شبکه قزوین بیان کرد: برای آنکه در حوزه رونق تولید، اقداماتی صورت گیرد نیاز به برنامه ریزی وجود دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: بر این اساس ما در سازمان برنامه بودجه، هشت برنامه در سرفصل های مختلف آماده کرده ایم تا با اجرای آن به رونق تولید دست یابیم.
وی عنوان کرد: برای این هشت برنامه که در حوزه های صنعت، کشاورزی، مسکن به ویژه احیای بافت فرسوده، کارورزی در عرصه بازار کار، شرکت های دانش بنیان و فرهنگ و هنر است، اقدامات مشخص شده و برای این منظور با وزرا موافقت نامه مبادله شده و حدود ۵۱ هزار میلبارد تومان مشخص و سهم دستگاه ها تعیین شده است که ۲۰ درصد از این منابع مالی را به دستگاه ها پرداخت کردیم و منتظر هستیم، دستگاه ها گزارش ارائه دهند تا مابقی مبالغ منظور شده را تخصیص دهیم.
نوبخت اعلام کرد: در این حوزه برای استان ها هم سهمی منظور شده است که سهم استان قزوین یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان در هشت سرفصل است که برنامه استان قزوین به صورت بسته ای مستقل به استاندار قزوین ارائه شده که با توجه به این امر باید ۱۸ هزار فرصت شغلی در هشت سرفصل در استان ایجاد شود.
وی تصریح کرد: باید توجه داشت که بحث رونق تولید فقط در بحث تولید در عرصه واحدهای صنعتی و کشاورزی تعریف نمی شود بلکه بخشی در فعالیت های عمرانی است که این فعالیت های عمرانی را هم دولت به صورت طرح های زیربنایی انجام داده و بخشی را شرکت های تولیدی انجام می دهند که مجموعه این ارقام شامل ۳۶۶ هزار میلیارد تومان برای رونق تولید است که برای هشت برنامه مذکور حدود ۵۱ هزار میلیارد تومان اختصاص یافته است که ۳۲ میلیارد تومان باید از خزانه و بخشی از نظام بانکی و تسهیلات تأمین شود.
معاون رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امیدواریم با وجود تحریم ظالمانه، غیرانسانی و غیرعقلانی که رژیم آمریکا دارد با همان اراده و سرعت بتوانیم مسیر توسعه را طی کنیم.
وی با اشاره به افتتاح طرح ۲ خطه شدن راه آهن قزوین- تهران گفت: ظرف چند ماه آینده راه آهن قزوین به تهران تا کرج دو خطه می شود و در نتیجه تعداد تردهایی که صورت می گیرد بیشتر می شود و طرح های دیگری هم در دستور کار است که همه اینها در ذیل رونق تولید می تواند جای گیرد.
نوبخت در ادامه در خصوص اصلاح نظام بودجه اظهار کرد: بودجه دارای ۲ بخش درآمدی و هزینه ای است که ما در این ۲ بخش می توانیم اصلاحاتی ایجاد کرده و آثار آن را در ثبات اقتصادی ببینیم که ما زمینه را مهیا دیده ایم تا این کار را انجام دهیم.
وی افزود: برای این منظور ۱۱ برنامه کوتاه مدت برای سال جاری و ۱۳ برنامه میان مدت را دیده ایم تا بتوانیم روی چهار حوزه متمرکز شویم که بخش اول در خصوص درآمدها است.
معاون رئیس جمهور اضافه کرد: بخش قابل توجهی از درآمدهای ما معطوف به نفت و بخشی هم اسناد خزانه و اوراق مشارکت است، در دنیا برای بحث درآمدی از منابع مالیاتی استفاده می شود و ما هم باید این کار را انجام دهیم.
وی توضیح داد: البته این کار به این معنا نیست کسانی که مالیات می دهند، دوباره از آنها مالیات بگیریم بلکه بخش قابل توجهی که باید مالیات دهند، گریزان از مالیات هستند که باید مالیات دهند و یا معافیت هایی در حوزه مالیات وجود دارد که بازنگری کرده و بخشی را تقلیل دهیم.
نوبخت یادآور شد: بخشی دیگر مربوط می شود به اموال و دارایی هایی است که دولت دارد، بخشی دیگر مربوط به یارانه ها است که بخشی از یارانه ها را می توانیم از این شکل خارج کنیم و بخش دیگر هم در حوزه هزینه ها بوده که دستگاه هایی داریم می توانند فعالیت ها را به بخش غیردولتی دهند که اینها را در اصلاح ساختار دیده ایم.
نظر شما