به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، نشست علمی «تمدن نوین اسلامی در آینه تقریب» با تاکید بر اندیشه های مقام معظم رهبری صبح امروز (چهارشنبه، 29 خرداد) در دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.
بنابر این گزارش، حجت الاسلام «محمدحسین مختاری» در این نشست با اشاره به هوشمندی مقام معظم رهبری و درکی که ایشان نسبت به مقتضیات زمان و ضرورت توجه به مسایل نوظهور در جهان معاصر دارند، اظهار کرد: از جمله این مباحث تمدن نوین اسلامی است که با تعریف رهبری و سایر صاحبنظران پیشرفت همه سویه و ایجاد یک مدینه فاضله را به ما نوید می دهد. تمدن اسلامی مسلما بر اخلاق دینی متکی است که نشاط، پویایی و تحرک و جنبش را به جامعه تزریق می کند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: مقام معظم رهبری با توجه به مبانی مشترک میان مذاهب اسلامی، بر تحقق تمدن نوین اسلامی تاکید دارند. بزرگترین و عالی ترین منبعی که می تواند میان مذاهب اسلامی این وحدت را ایجاد کند، قرآن است؛ بنابر این، با تاکید بر دستورات کتاب الهی و اتخاذ یک خط مشی صحیح در اداره جامعه و تاکید بر گرایش ها و نقطه نظرات عالمان دین از هر گرایشی که باشند، تمدن نوین اسلامی در جامعه محقق می شود.
وی افزود: تقریب مذاهب از ابتکارات مقام معظم رهبری است البته امام راحل نیز بر این امر تاکید داشتند و بعدها مراکز مختلفی این مباحث را پیگیری کردند اما آن نهاد مستقل که این پروژه را به صورت هماهنگ داشته باشد، وجود نداشت تا آنکه به دستور معظم له مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی شکل گرفت. دانشگاه مذاهب اسلامی پشتوانه نظری برای پیروان بحث تقریب مذاهب است و در نهایت شکل گیری تمدن نوین اسلامی و امت واحده اسلامی از جمله دستاوردهای این دانشگاه است که با رهنمودهای مقام معظم رهبری به سوی اهداف خود حرکت می کند.
حجت الاسلام مختاری ابراز کرد: مقام معظم رهبری از شاخص های تمدن را تولید فکر مطرح می کنند. در این میان کرسی های نظریه پردازی در حوزه های علمیه با تاکید بر برگزاری و تبیین مباحث اخلاقی، در راستای تحقق تمدن نوین حرکت می کنند. تحجر در این میان از موانع بازدارنده رسیدن به این هدف است. متاسفانه، گروه ها یا عالمانی هستند که درک ناقص خود را از دین به جای حقیقت زلال و مطلق دیانت مطرح می کنند. امروز دین فرازمانی است و مخاطب اش فطرت انسان ها است اما برخی آن را در تنگنای خفه کننده اندیشه های خود محبوس می کنند. در این میان از رسالت های دانشگاه مذاهب اسلامی مقابله با این تفکرات و تفسیرهای خشن و افراطی است.
وی در پایان تاکید کرد: باید با اعتصام به حبل الله و تمسک به قرآن و عمل به آن به سمت اعتلای اسلام حرکت کنیم، آن وقت است که امت واحده شکل می گیرد.
نظر شما