بازسازی بازار ۳۰۰ ساله  جوار حرم امام حسین(ع)

مسئول بخش امور خدمات شهر قدیمی و ورودی آن متعلق به آستان مقدس امام حسین(ع ) از آماده سازی بازار سنتی و قدیمی در نزدیکی حرم امام حسین(علیه السلام) در طول بیش از ۴۰ روز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس امام حسین(ع)، «نافع الخفاجی» مسئول بخش امور خدمات شهر قدیمی و ورودی آن متعلق به آستان مقدس امام حسین(ع) گفت: بازار سنتی عربی در نزدیک حرم ابی عبدالله (ع) در کربلای معلی پس از آماده سازی کامل برای خدمت به ساکنان این شهر و زایرانش افتتاح شد.

الحفاجی افزود: دبیرخانه عمومی آستان مقدس امام حسین(ع) با حضور دبیرکل این آستان «بازار تجار» معروف به «بازار عرب» را افتتاح کرد.

وی ادامه داد: آماده سازی این بازار بیش از 40 روز به طول انجامید است.

مسئول بخش امور خدمات شهر قدیمی گفت: طول این بازار 58 متر و عرض آن شش متر مربع است که خیابان امام علی (ع) را از سویی به منطقه نزدیک حرم امام حسین(علیه السلام) مرتبط می کند.

الخفاجی افزود: عملیات آماده سازی شامل مسقف کردن کامل، بتون ریزی جدید، بازسازی شبکه آبرسانی، فاضلاب، برق، سنگ فروش کردن زمین آن با انواع مرمرها، نصب سیستم کنترل الکترونیکی و سیستم هشدار حریق است.

وی ادامه داد: این بازار یکی از بازارهای سنتی و قدیمی در شهر کربلای معلی است که نزدیک صحن امام حسین(علیه السلام) قرار دارد و تاریخ آن به 300 سال پیش برمی گردد.

این بازار قدیمی یکی از مهمترین آثار تاریخی است که بیانگر میزان قدمت این شهر و میزان بازده تجاری آن در طول دوره های اسلامی است. این بازار در دوره  های اسلامی شاهد تحولات بسیاری بوده است، به طوری که در دوره آل بویه ، پس از اینکه «عضد الله» به بازسازی حرم امام حسین (ع) بین سالهای 369 تا 371  و ساخت حرم حضرت عباس(علیه السلام) برای نخستین بار در 372 اقدام کرد و منازل و بازارهای جدیدی در این شهر ساخت؛ این بازار بین دو حرم قرار گرفت.

کد خبر 801234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha