نیمه دوم تیر حرکت قیمت مرغ به سمت هزینه تمام شده تولید

کارشناسان پیش بینی کرده اند که تا ۱۵ تیر به سبب عرضه مرغ مربوط به جوجه ریزی اردیبهشت قیمت ها به صورت کنونی باقی بماند اما از نیمه دوم تیر به سبب کاهش جوجه ریزی خرداد، قیمت به سمت هزینه تمام شده تولید سوق پیدا می‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، از ابتدای خرداد تاکتون شاهد روند کاهشی قیمت مرغ هستیم به طوری که چهارشنبه (اول خرداد) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۶۰۰ تا ۷ هزار و ۷۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان بود و (4 خرداد) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۸۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۱ تا ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان شد.

 

بنابراین گزارش، (12 خرداد) متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و ۲۰۰ تا ۸ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۱ هزار و ۵۰۰ تا ۱۲ هزار تومان بود البته کارشناسان پیش بینی کرده بودند که با توجه به تعطیلات نیمه خرداد و ازدیاد تقاضا برای خرید؛ قیمت مرغ زنده به ۹ هزار و مرغ گرم در خرده فروشی‌ها به ۱۲ هزار و ۵۰۰ تا ۱۳ هزار تومان برسد.

 

این گزارش می افزاید: نوسانات قیمت مرغ در ادامه روزهای خرداد وجود داشت و بیشتر این نوسانات به صورت کاهشی بود به طوری که 21 خرداد متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۸ هزار و لاشه مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۷۰۰ تا ۱۱ هزار تومان شد و در ادامه این روند 25 خرداد متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری به ۸ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها به ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان رسید و این روند کاهشی همچنان ادامه داشت تا جایی که (27 خرداد) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری به جز استان سیستان و بلوچستان کمتر از ۸ هزار و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی‌ها ۱۰ هزار و ۵۰۰ تا ۱۱ هزار تومان بود.

 

بنابرگزارش شبستان بازار مرغ روزهای خوبی را از نظر مصرف کنندگان طی می کند چرا که ریزش قیمت ها در این بازار همچنان ادامه دار است تا جایی که روز گذشته (28 خرداد) نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۷ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ۱۰ هزار و ۷۰۰ تا ۱۱ هزار تومان شد که نسبت به روز قبل از آن کاهش 200 تومانی داشت.

 

این ریزش های قیمت به اعتقاد کارشناسان و براساس بررسی های آنها از میزان عرضه و تقاضا به دلیل ازدیاد عرضه در برابر تقاضا و تاخیر در اعلام قیمت‌های جدید مرغ از سوی ستاد تنظیم بازار است. همچنین به اعتقاد کارشناسان تا ۱۵ تیر به سبب عرضه مرغ مربوط به جوجه ریزی اردیبهشت پیش بینی می‌شود که قیمت در همین حد باقی بماند اما از نیمه دوم تیر به سبب کاهش جوجه ریزی خرداد، قیمت به سمت هزینه تمام شده تولید سوق پیدا می‌کند.

 

در همین رابطه عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «در اردیبهشت به سبب برآورد اولیه مبنی بر افزایش مصرف مرغ بعد از ماه مبارک رمضان حدود ۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت که این امر در کنار عرضه مرغ‌های منجمد که تاریخ انقضا آن روبه پایان است، بر افزایش زیان مرغداران دامن زده است

 

بنا به گفته «عظیم حجت» اگرچه قرار بود در ۲۰ خرداد نرخ‌های مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار اعلام شود، اما این جلسه بنا به دلایل نامعلوم برگزار نشد، در حالیکه انتظار می‌رود هر چه سریع‌تر نرخ‌های مصوب اعلام شود تا با خرید مرغ با نرخ مصوب از سوی پشتیبانی امور دام بازار به ثبات برسد.

 

یاداور می شود: نرخ واقعی هر کیلو مرغ زنده ۹ هزار و ۵۰۰ و مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه‌ها ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزار تومان است و عرضه با نرخ‌های کنونی بیانگر زیان ۲ هزار تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ است./

 

 

کد خبر 801109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha