به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، شاپور احمدی، روانشناس و استاد دانشگاه، صبح امروز(۲۸خرداد) در همایش هماندیشی سبک زندگی، نقش و کارکرد آن در تحکیم بنیان خانواده که در محل سالن همایش نهاد کتابخانههای عمومی استان برگزار شد، اظهار کرد: خانوادهها باید آموزشهای توانافزا را یاد گرفته و از طریق مشاوره خود را بروز کنند که بجز این راهی ندارند.
وی با بیان اینکه خانواده از دو منظر جامعه شناسی و سخت افزاری قابل ارزیابی و بررسی است، افزود: نهادها و ارگان های دولتی و غیر دولتی باید در راستای رفع نیازهای نهاد خانواده تلاش کنند و برخی مشکلات و چالشهای که خانواده درگیر هستند ناشی از کارکرد نهادهایی است که در تضعیف نهاد خانواده نقش دارند.
روانشناس و استاد دانشگاه بیان کرد: خانوادههایی که آسیب پذیر بوده و جز اقشار کمدرآمد و ضعیف جامعه محسوب می شوند بیشتر در معرض خطر بوده که باید با راه حل های مناسب جلوی این معضلات گرفته شود.
احمدی تصریح کرد: اقتصاد خانواده به لحاظ سنتی برعهده مرد خانواده بوده عزت نفس مرد نیز وابسته به درآمد و شغل او است و وقتی که مرد خانواده با چالشهای اقتصادی مواجه شود قطعا ناخودآگاه سایر کارکردهای خانواده را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.
وی بیان کرد: در سطح نرمافزاری به بعد روانشناختی خانواده پردازش کرده و اینکه چگونه همسران بتوانند خانواده را سرپا نگهدارند را بررسی می کنند.
احمدی سبک زندگی را مجموعهای از طرز تلقیها، ارزشها، شیوههای رفتار، حالتها و سلیقهها در هر چیزی را دربر میگیرد و سبک زندگی سالم با مدنظر قرار دادن ۴ بعد سلامت فردی که شامل سلامت جسمانی، روانی، اجتماعی و معنوی اعلام کرد.
روانشناس و استاد دانشگاهادامه داد: زوجین باید به فردیت همدیگر احترام بگذارند و طوری نباشد که انگار زوجین همچون زنجیری به پای یکدیگر بسته شدند و زوجینی که بتوانند بین این موارد تعادل برقرار کنند از زندگی موفقی برخوردار خواهند بود.
وی تاکید کرد: در کارکرد تربیتی گزینه های مهمی شامل سبکهای فرزندپروری، تعامل مثبت، اتخاذ رویه تربیت یکسان و الگوی عملی مثبت را باید مورد بررسی قرار داد.
احمدی در پایان سخنان خود آموزش را بهترین و مهمترین راهکار بیان کرد و گفت: تمامی مسائل خانوادگی باید از طریق کانال های آموزش بیان شود و کسی که تا دانش و مهارت لازم را نداشته باشد، نمیتواند زندگی موفقی داشته و فردی که مهارتهای زندگی را نیاموزد درواقع فردی بیسواد است.
نظر شما