ما خود را دوست رییس‌جمهور می‌دانیم و خیر ایشان را می‌خواهیم

مطهری با اشاره به اینکه ما خود را دوست رییس‌جمهور می‌دانیم و خیر ایشان را می‌خواهیم، گفت: در قلب خود هیچ کینه‌ای نسبت به وی احساس نمی‌کنیم و با سؤال از رییس‌جمهور قصد تحقیر یا مفتضح کردن وی را نداریم.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی مطهری، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی که طرح استعفایش در جلسه علنی امروز چهارشنبه 11 آبان مطرح شد در سخنانی گفت: از اینکه ماجرای سؤال از رییس‌جمهور به اینجا ختم شد و وقت مجلس و نمایندگان به جای مسایل اساسی کشور به بررسی استعفای اینجانب اختصاص می‌یابد، متأسفم اما چه می‌توان کرد که برای پاسخ به مردمی که از سرنوشت این سؤال می‌پرسند راهی جز استعفا باقی نماند.

وی اظهار کرد: بارها آنچه را که مخالفان و عاملان عقیم‌ماندن این طرح مطرح کردند در ذهن خود مرور کردم که شاید قانع شوم و همان را به مردم بگویم اما نشد، یکی می‌گفت به خاطر بیداری اسلامی ملت‌های منطقه فعلا طرح سؤال از رییس‌جمهور به صلاح نیست، دیگری می‌گفت چون از خاتمی سؤال نشد درست نیست که از احمدی‌نژاد سؤال کنیم و سومی می‌گفت چون بی‌بی‌سی و صدای آمریکا خوشحال می‌شوند پس نباید سؤال مطرح شود و چهارمی می‌گفت چون در حال تحریم هستیم سؤال از رییس‌جمهور به مصلحت نیست. هر چه فکر کردم چه ارتباط منطقی میان این اقدامات و این نتیجه است به جایی نرسیدم و بی‌اختیار این شعر عامیانه در ذهنم خطور کرد که کلنگ از آسمان افتاد و نشکست، وگرنه من کجا و بی‌وفایی.

مطهری با بیان اینکه با این استدلال‌ها باید بسیاری از وظایف و اختیارات نمایندگی را ببوسیم و روی طاقچه بگذاریم، بیان کرد: تا زمانی که انقلاب اسلامی و آرمان‌هایش و به ویژه آرمان آزادی فلسطین زنده است تحریم‌ها هم وجود خواهد داشت و بی‌بی‌سی و صدای آمریکا هم از هرگونه انتقادی از دولت و سایر ارکان نظام اظهار شادی می‌کنند گرچه در دل با آن مخالف‌اند چون موجب اصلاح امور می‌شود.

مطهری بیان کرد: حال با سؤال از رییس‌جمهور قرار بود چه اتفاقی بیفتد که برخی از اعضای هیئت‌رییسه مجلس از یک طرف و معاون پارلمانی رییس‌جمهور و برخی معاونان پارلمانی وزرا از طرف دیگر مانند دو تیغه یک قیچی نمایندگان امضاکننده را تحت فشار قرار دادند تا نمایندگان امضای خود را پس بگیرند.

مطهری بیان کرد: قرار بود سؤال به کمیسیون مربوط برود و طبق قانون ظرف یک ماه نماینده رییس‌جمهور به کمیسیون مربوط برود و در حضور نماینده سؤال‌کننده پاسخ بدهد آنگاه اگر همچنان 72 نفر از امضاکنندگان قانع نشده بودند رییس‌جمهور ظرف حداکثر یک ماه به مجلس بیاید و توضیح بدهد بدون آنکه رأی‌گیری برای قانع شدن یا نشدن مجلس در کار باشد و مردم هم بشنوند و قضاوت کنند و ای بسا حق را به رییس‌جمهور بدهند.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چنین چیزی حتی اگر تهران زیر بمباران دشمن باشد خطری برای کشور ندارد بلکه به حال کشور مفید است.

وی گفت: آیا این روش برای اداره کشور بهتر است یا روش فعلی که دولت و مجلس از طریق رسانه‌ها مواضع یکدیگر را گلوله‌باران می‌کنند؟ آیا این روش موجب حسن تفاهم میان دولت و مجلس نمی‌شود و سوء تفاهمات را از میان نمی‌برد؟

وی اظهار کرد: ما خود را دوست رییس‌جمهور می‌دانیم و خیر ایشان را می‌خواهیم و در قلب خود هیچ کینه‌ای نسبت به وی احساس نمی‌کنیم و با سؤال از رییس‌جمهور قصد تحقیر یا مفتضح کردن وی را نداریم و اساسا قادر به یک چنین کاری نیستیم.

وی بیان کرد: خراب کردن آقای احمدی‌نژاد به وسیله یک سؤال به واسطه خدمات زیادی که وی داشته است یک تصور جاهلانه است گرچه این خدمات زیاد همراه با خطاهای زیادی بوده است.

وی اضافه کرد: مرحوم جلال آل احمد کتابی دارد به نام "خدمت و خیانت روشنفکران"، جسارت نمی‌کنم و کلمه "خیانت" را به کار نمی‌برم اما بجاست کتابی با عنوان "خدمت‌ها و خطاهای احمدی‌نژاد" نوشته شود و چه بهتر که این کتاب از سوی افرادی نوشته شود که افراط کردند و کتاب "احمدی‌نژاد معجزه هزاره سوم" را نوشتند.

مطهری در ادامه سخنان خود تأکید کرد: اساسا مسئله بزرگ‌تر از آن است که به اشخاص مربوط باشد بلکه به آینده نظام جمهوری اسلامی مربوط است و می‌دانید آقای لاریجانی داماد خانواده ما است و البته از باب مزاح عرض می‌کنم دیگر داماد ناخلفی است چون با طرح سؤال همراهی نکرد اما والله و بالله اگر وی هم رییس‌جمهور بود و همین اقدامات را می‌کرد با همین جدیت طرح سؤال از رییس‌جمهور را دنبال می‌کردم.

این سخنان مطهری باعث دگرگون شدن فضای مجلس شد و همه نمایندگان قهقهه‌ای سر دادند و در این میان علی لاریجانی با مزاح خطاب به مطهری گفت: مراقب خود و همشیره‌تان باشید.

وی با تشکر از یکصد نماینده امضا‌کننده سؤال گفت: از همان ابتدا بر این مطلب اصرار داشتم که اسامی کسانی که امضای خود را پس گرفته‌اند منتشر نشود زیرا نماینده باید در کمال آزادی امضا کند و در کمال آزادی بر امضای خود پایدار بماند و در کمال آزادی امضای خود را پس بگیرد و تحت هیچ فشاری نباشد.

نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: من حتی غیر از چند نفر اول که به طور طبیعی امضای خود را پس گرفتند تا دیروز آن هم اضطرارا دنبال آگاهی از اسامی سایر کسانی که امضای خود را پس گرفتند نرفتند چون اساس این نوع پس گرفتن امضا یعنی به تشویق، برخی اعضای هیئت‌رییسه را قبول ندارم زیرا نماینده با خود می‌گوید لابد یک خطر ملی در میان است و همراهی می‌کند.

وی با بیان اینکه هیئت‌رییسه در این‌گونه موارد باید بی‌طرف بماند، گفت: اگر در همان روز پنجم تیر که هیئت‌رییسه نامه سؤال را دریافت کرد طبق قانون آیین‌نامه داخلی مجلس سؤالات را به کمیسیون‌های مربوط ارجاع می‌کرد و این طرح را به جریان می‌انداخت مسئله پس گرفتن امضاها پیش نمی‌آمد و لااقل کمتر پیش می‌آمد ولی وقتی نماینده احساس می‌کند هیئت‌رییسه مایل نیست یا مردد است، متزلزل می‌شود.

مطهری یادآور شد: بعد از استعفای اینجانب این سؤال حدود 85 امضا داشت اما هیئت‌رییسه ترجیح داد که به جای به جریان انداختن نامه سؤال استعفای این بنده را اعلام وصول کند و آن‌گاه به همراه دولت به پس گرفتن امضاها بپردازد و این بهترین دلیل برای عزم جدی برخی اعضای هیئت‌‌رییسه مجلس در عملی نشدن طرح سؤال از رییس‌جمهور است.

مطهری با اشاره به سیر ماجرای طرح سؤال از رییس‌جمهور ادامه داد: اولین جرقه سؤال از رییس‌جمهور زمانی زده شد که آقای رییس‌جمهور در پاسخ به سؤال یک خبرنگار درباره اجرای قانون تسهیلات ارزی برای متروی تهران و کلان‌شهرها و حمل و نقل عمومی کشور گفت که من این قانون را قانون نمی‌دانم و اجرا نمی‌کنم و بعد از مدتی اعلام کرد که این جمله امام (ره) که مجلس در رأس امور است مربوط به زمانی است که مجلس نخست‌وزیر را تعیین می‌کرد والله امروز مجلس در رأس امور نیست و همین قضیه باعث شد که اراده ما بر سؤال از رییس‌جمهور راسخ‌تر شود.

وی خاطرنشان کرد: چند ماه بعد آقای احمدی‌نژاد در برنامه زنده تلویزیونی از برخی مجریان قانون عفاف و حجاب انتقاد کرد و اساسا وظیفه دولت در این زمینه را برخلاف اجماع فقها انکار کرد و بعد از مخالفت گسترده مراجع تقلید، ائمه جمعه، علمای بلاد و نمایندگان مجلس در مصاحبه تلویزیونی بعدی اعلام کرد که حرف همان است که گفتیم و همین امر باعث انحطاط آشکار وضع پوشش اسلامی در جامعه شد و طبعا همین موضوع هم ما را یک قدم راسخ‌تر کرد.

وی دلایل دیگر برای طرح سؤال از رییس‌جمهور را اجرا نشدن درست قانون هدفمندکردن یارانه‌ها، لزوم ترویج مکتب ایران به جای مکتب اسلام و برکناری منوچهر متکی وزیر امور خارجه سابق در زمان مأموریت به سنگال عنوان کرد و گفت: رییس‌جمهور وزیر ورزش و جوانان را بعد از پنج ماه از ابلاغ قانون تشکیل وزارت ورزش و جوانان با نامه غیرمعمول به مجلس معرفی کرد و در نهایت مقاومت 11 روزه آقای رییس‌جمهور در مقابل حکم حکومتی رهبر انقلاب مبنی بر ابقای آقای مصلحی در وزارت اطلاعات عزم نمایندگان را جزم کرد که سؤال را به جریان بیندازند.

وی تصریح کرد: در اینجا دو منطق وجود دارد یکی اینکه بگوییم تخلفاتی انجام شده است و حرف‌هایی گفته شده است و خیلی آنها را جدی نگیرید و منطق دیگر این است که مجلس نباید با این رفتارها با تساهل و تسامح برخورد کند. اینکه رییس‌جمهور بگوید فلان قانون را اجرا نمی‌کنم یعنی نقطه شروع استبداد و سکوت مجلس یعنی رضایت به پا گرفتن استبداد که با فلسفه وجودی مجلس در تضاد است.

نماینده تهران ادامه داد: اساسا مجلس برای جلوگیری از سرکشی دولت‌ها به وجود آمده است و قدرت در دولت متمرکز شده است و قدرت متمرکز طغیان‌آور است و همه دولت‌ها میل به طغیان و سرکشی و تک‌روی دارند و از نظارت گریزان‌اند و این مجلس است که باید به وظیفه خود عمل کند و از حقوق مردم دفاع کند، مجلسی که به بهانه‌های مختلف از این وظیفه خود شانه خالی کند و صرفا سناگوی دولت باشد به موکلین خود خیانت کرده است.

مطهری تصریح کرد: چقدر اشتباه است سخن کسانی که می‌گویند ما رهبری داریم و اگر لازم باشد ایشان اقدام می‌کنند، در حالی که هر نهادی وظیفه خاص خود را دارد و این منطق اگر لازم باشد خود رهبری دخالت می‌کند مرا به یاد ساخت و ساز بی‌رویه در دوران سازندگی می‌اندازد که عده‌ای می‌گفتند اگر اشکال داشت رهبری یا رییس‌جمهور وقت وارد می‌شوند و آن‌قدر تعلل کردند که آسیب جدی به شمال تهران وارد شد.

نماینده تهران ادامه داد: واقعا تصور برخی از اصل ولایت‌فقیه همین اندازه مضحک و تعجب‌آور است و خیال می‌کنند ولایت‌فقیه تکالیف را از گردن ما ساقط می‌کند در حالی که هر فردی و هر نهادی در جای خود وظیفه خودش را دارد.

وی تصریح کرد: جمع‌آوری امضا برای سؤال از رییس‌جمهور آغاز شد و به مرور امضاها به حد نصاب رسید و از آن حد نیز گذشت اما مدتی تأمل کردیم تا شرایط مناسب فرا رسد و مثلا مدتی از اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها بگذرد و در این بین جلسه‌ای با شورای داوری اصولگرایان داشتیم و این شورا با اصل سؤال موافقت کرد ولی زمان تحویل آن را موکول به اعلام خود کرد ما هم مدتی صبر کردیم تا این شورا موافقت خود را با تحویل سؤال به هیئت‌رییسه مجلس اعلام کند و این سؤال چهار ماه بعد یعنی در تاریخ 5/4/90 با 100 امضا تقدیم هیئت‌رییسه شد.

مطهری در ادامه سخنان خود با اشاره به نامه خود به مقام معظم رهبری درباره این سؤال اظهار کرد: ظن قوی دارم که بیانات رهبر انقلاب در جمع دانشگاهیان استان کرمانشاه پاسخی به نامه بنده و نیز مطلبی است که در استعفانامه آورده‌ام زیرا ایشان فرمودند نمایندگان مجلس در بخش‌های خودشان مسئولیت‌های مشخصی دارند و در همه اینها رهبری نه می‌تواند دخالت کند، نه حق دارد دخالت کند و نه قادر است دخالت کند و اصلا امکان ندارد دخالت کند.

مطهری با بیان اینکه خودداری هیئت‌رییسه از به جریان انداختن طرح سؤال از رییس‌جمهور ارتباطی با رهبری ندارد، گفت: تنها این احتمال باقی می‌ماند که ترس از بیان مطالبی شبیه آنچه که در مناظرات انتخاباتی رخ داد عامل عزم راسخ هیئت‌رییسه بر عدم به جریان انداختن این سؤال بوده است و البته مسموع نیست و نمی‌توان گفت چون فردی تعدادی پرونده زیر بغل دارد و جسارت لازم را هم دارد همه باید مطابق میل او رفتار کنیم تا دوره‌اش به سر رسد.

وی تأکید کرد: استعفای من از این جهت است که احساس می‌کنم مجلس قادر به انجام برخی کارهای بزرگ و اساسی در راستای استیفای حقوق ملت و نظام اسلامی نیست و حقیقت فدای برخی مصلحت‌ها می‌شود که در واقع مصلحت نیستند و مجلس همانند کارخانه‌ای است که با 50 درصد ظرفیت اسمی خود کار می‌کند و ما می‌خواهیم آن را به 100 درصد یا لااقل 90 درصد برسانیم.

وی تصریح کرد: اما چرا به اینجا رسیدیم که سؤال از رییس‌جمهور به صورت یک تابو درآمده و هنوز نتوانستیم آن را بشکنیم، به نظر من یکی از علل آن بت‌سازی است، آن هم از سوی اطرافیان و این موضوع اختصاص به این دوره ندارد بلکه در دوره سازندگی و دوره اصلاحات نیز صدق می‌کند و آن‌قدر فردی را به اعتبار رأی مردم بالا می‌بریم که جرأت پرسیدن یک سؤال از او را پیدا نمی‌کنیم و گاهی امر بر خود آن فرد هم مشتبه می‌شود و حرف‌هایی می‌زند در قالب یک ایدئولوگ که مثلا ما جنگ فرهنگی نداریم، جنگ فرهنگ با فرهنگ معنی ندارد یعنی درست نقطه مقابل تأکیدات مقام معظم رهبری.

وی ادامه داد: در واقع استعفای بنده پاسخی است به این پرسش مردم که سؤال از رییس‌جمهور به کجا انجامید و اکنون که قادر به استیفای بخشی از حقوق مردم نیستم از سمت خود استعفا می‌دهم زیرا ما نمایندگان ملت در ابتدا به خدای قادر متعال سوگند کرده‌ایم که همواره به حفظ حقوق ملت پایبند باشیم و از قانون اساسی دفاع کنیم و طبیعی است نمایندگان مردم هرگونه رأی بدهند مورد رضایت اینجانب است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: بدیهی است مطرح شدن استعفای اینجانب به معنای منتفی شدن طرح سؤال از رییس‌جمهور نیست و این طرح اکنون دو یا سه امضا کم دارد و طبیعتا امضا‌کنندگان می‌توانند آن را با جدیت دنبال کنند.

پایان پیام/
 

کد خبر 80084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha