جلسه هم اندیشی سرنوشت باغ های تهران برگزار شد

جلسه هم اندیشی اعضای شورای شهر تهران و فعالان محیط زیست با عنوان سرنوشت باغ های تهران برگزار شد.

 

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری شبستان، جلسه هم اندیشی اعضای شورای شهر تهران و فعالان محیط زیست با عنوان سرنوشت باغ های تهران با حضور محمد سالاری رییس کمیسیون معماری و شهرسازی شورا، مجید فراهانی رییس کمیته بودجه و نظارت مالی شورا و ناهید خداکرمی عضو شورا و جمعی از فعالان محیط زیستی برگزار شد.

 

فاطمه شفیعی، یکی از فعالان محیط زیستی نابودی باغ های تهران را قصه پر غصه ای عنوان کرد که در روزهای اخیر شاهد آن هستیم و گفت: در حوزه باغ ها قوانین خوبی داشته ایم که باید اجرایی شوند.

 

وی با اشاره به تصویب لایحه حفظ و گسترش فضای شهرها و لایحه حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها در سال 59 گفت: دستورالعمل ماده 14 قانون زمین شهری که در سال 84 تدوین شد، تراکم 20 درصد و اشغال 40 درصد در باغات را اجرایی می کرد

 

شفیعی با بیان اینکه دهه 70 اوج تراکم فروشی و برج سازی در تهران نامگذاری شده است، افزود: علیرغم اینکه در این دهه برج های زیادی در تهران ساخته شد اما باغات تهران حفظ شد.

 

وی با اشاره به تصویب مصوبه برج باغ ها در دهه 80 گفت: در ماده 13 این مصوبه آمده بود که در اماکن مشجر سطح اشغال بنا معادل 30 درصد مساحت و تراکم مجاز 20 درصد بیشتر از تراکم مسکونی منطقه باشد.

 

وی با اشاره به اینکه در دهه 80 به باغات تهران دست درازی های زیادی شد، خاطرنشان کرد: با لغو مصوبه برج باغ ها توسط شورای پنجم از نابودی باغ ها جلوگیری شد.

 

این فعال محیط زیستی با اشاره به نابودی 121 هکتار از باغات تهران طی 10 سال اخیر گفت: طی سال های 92 تا 95، 235 باغ بارگزاری شده اند در حالی که قرار بود در این مدت 473 باغ بارگزاری و در قالب برج باغ ساخته شود که با لغو مصوبه برج باغ بخشی از این باغ ها نجات یافتند.

 

در ادامه، هادی کاشانی، یکی دیگر از فعالان محیط زیستی با اشاره به اینکه توقف مصوبه برج باغ نویدبخش بود، گفت: حدود یک سال روند تصویب مصوبه جدید طول کشیده است و امروز در نقطه ای قرار داریم که پس از ابلاغ دستورالعمل جدید صیانت از باغات دغدغه های زیادی وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه در مصوبه خانه باغ که جایگزین برج باغ شده است، عنوان جدید به عنوان کمیته فنی باغ اضافه شده است، تصریح کرد: همواره نقد بر این بوده که اتاق های تصمیم گیری در مدیریت شهری نظیر کمیسیون های ماده 5، 7 و 100 وجود دارد که نمی دانیم در آنها چه می گذرد و بر چه مبنایی تصمیم گیری می کنند این در حالی است که امروز یک عنوان جدید با نام کمیته باغ نیز به آن اضافه شده است.

 

کاشانی در خصوص ترکیب کمیته فنی باغ گفت: این کمیته از هفت نفر تشکیل شده که شامل معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران، معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه، چهار کارشناس شامل معماری، فضای سبز، اکولوژی گیاهی و میراث فرهنگی و یک نفر نماینده از سازمان پارک ها و فضای سبز است.

 

وی تصریح کرد: با ایجاد کمیته فنی باغ یک رانت جدید ایجاد کرده ایم که معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در هر برهه ای می تواند این رانت را مدیریت کند و با اختیارات نامحدودی که دارد می تواند در این حوزه کارهای زیادی انجام دهد.

 

کاشانی در ادامه با اشاره به فقدان سرانه های آموزشی، ورزشی و فرهنگی در تهران گفت: این در حالی است که پایتخت از وجود مگامال ها، پاساژهای بزرگ و برج های بلندمرتبه اشباع شده است و امروز سرانه های خدماتی به شهر فشار وارد می کند و جذابیت بارگزاری دارند.

 

وی تاکید کرد: کاربری ها و سرانه های خدماتی که حذف شده است برای سرمایه گذاران و شهر جذابیت سرمایه گذاری دارد و این در حالی است که باغ ها را مجاز کرده ایم که کاربری درمانی، ورزشی، آموزشی داشته باشند اما بر نحوه ساخت و ساز 15 درصد سطح اشغال هیچ نظارتی وجود ندارد.

 

در ادامه جلسه هم اندیشی سرنوشت باغ های تهران که توسط کمیته محیط زیست حزب ندای ایرانیان برگزار شده بود، مسعود امیرزاده، فعال زیست محیطی دیگر گفت: در فضای شهری و باغ مافیای قدرت توانسته است جایگاه خود را تقویت کند.

 

وی بیان کرد: گاهی صداهایی از داخل شورا شیده می شود که مصوبات با نیت خیر انجام شده اند در حالی که این نیت خیر باعث نابودی هزاران هکتار باغ شده است.

 

امیرزاده با بیان اینکه از شورا می خواهیم که بر مواضع محیط زیستی خود تاکید کند، افزود: مردم تغییر می خواستند و برای همین به ترکیب شورای پنجم رأی دادند از طرفی مردم به ساخت و سازها به شکل مثبت نگاه نمی کنند.

کد خبر 800792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha