مثبت گرایی در دانشگاه آزاد به‌عنوان گام دوم بیانیه انقلاب پیگیری می شود

خالصی دوست با تاکید بر اینکه بحث مثبت‌گرایی در دانشگاه به‌عنوان گام دوم بیانیه انقلاب باید پیگیری و در این زمینه کارشود گفت: دشمن به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه بوده،لذا در جامعه جوان و دانشگاهی باید مثبت‌گرایی به‌عنوان مطالبات رهبری شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، «عبدالله خالصی دوست»در نشست با خبرنگاران بابیان اینکه هنوز به ۴۰ سالگی دانشگاه آزاد نرسیدیم و اقدامات بسیاری پیش رو این نهاد قرار دارد، گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب رهبر معظم انقلاب از آموزشگاه‌های عالی سراسر کشور درخواست داشتند که رشد علمی دانشگاه‌ها نباید متوقف شود بلکه می‌بایست شتاب پیدا کند و دانشگاه آزاد نیز از همین بیانات تبعیت کرده و کارهای مهمی را در دستور کار دارد.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان بابیان اینکه در گام دوم انقلاب برای تحقق این منویات استفاده از خدمات جمعی و ایجاد شرکت‌های دانش بنیان برای ورود به عرصه رقابت و حل مشکلات جامعه در دستورکار است، تصریح کرد: نزدیک به پنج میلیون فارغ‌التحصیل در کل کشور و پرورش نیروهای علمی ازجمله این اقدامات است.

 

وی افزود: بحث مثبت‌گرایی در دانشگاه به‌عنوان گام دوم بیانیه انقلاب باید پیگیری و در این زمینه کارکرد همان‌طور که می‌دانیم دشمن به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی در جامعه است و اگر بتوانیم این توطئه‌ها را خنثی کنیم حتماً می‌توان در این زمینه نیز به پیروزی و موفقیت دست پیدا کرد لذا در جامعه جوان و دانشگاهی باید مثبت‌گرایی به‌عنوان مطالبات رهبری شود.

 

خالصی دوست سرانه فضای آموزشی برای هر دانشجو برای دانشگاه‌های دولتی را ۱۲ سانتی‌متر مربع، دانشگاه‌های علمی کاربردی ۹ سانتی‌متر و مجموعه دانشگاه آزاد ۱۰ سانتی‌متر ذکرکردوافزود: این رقم در استان سمنان ۱۲.۴ سانتی‌متر است که از میانگین دانشگاه آزاد کشور بالاتر است لذا پتانسیل مطلوبی برای ادامه کار محسوب می‌شود.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان بابیان اینکه سرانه فضای ورزشی دانشگاه آزاد استان سمنان ۲۱۲ سانتی‌متر مربع است، اضافه کرد: این نرم به نسبت دانشگاه‌های دولتی و معتبر کشور بیش از سه برابر است.

 

وی با اشاره به اینکه در بحث رشد آموزش عالی اعتقاد به توقف نداریم،اظهارداشت: کما اینکه کشورهای پیشرفته نیز همین روند را ادامه می‌دهند و رشد آموزش عالی به نسبت رشد جمعیت آنها پنج برابر است زیرا تحقق این گام زیرساخت جامعه را تشکیل می‌دهد.

 

خالصی دوست بابیان اینکه در دانشگاه آزاد اسلامی یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو، ۳۲ هزار نفر کارمند، ۴۰۰ واحد و مرکز آموزشی شبکه گسترده آموزشی در سراسر کشور را تشکیل می‌دهند، ابراز داشت: کارهای بزرگ نیازمند شبکه است و در استان سمنان نیز پنج واحد دانشگاهی، یک مرکز آموزشی با ۱۶ هزار دانشجو وجود دارد که ۱۰ درصد در مقطع دکترا، ۲۵ درصد حدود چهار هزار نفر در مقطع ارشد و ۵۵ درصد در مقاطع کارشناسی و کاردانی مشغول به تحصیل هستند.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان افزود: در استان سمنان ۱۰۰ هزار دانشجو در انواع مراکز آموزش عالی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد ۱۶ هزار نفر را دانشجویان دانشگاه آزاد تشکیل می‌دهند که بار بزرگ آموزشی را عهده‌دار بوده و ۱۳۰ هزار نفر فارغ‌التحصیل تحویل جامعه داده است.

 

وی بابیان اینکه شاخص استاد به دانشجو در استانداردهای بین‌المللی یک به ۱۸ تا ۲۰، دانشگاه‌های کشور یک به ۷۰، دانشگاه دولتی یک به ۳۲ در مؤسسات غیرانتفاعی یک به ۶۰ در دانشگاه آزاد یک به ۲۸ است، ابراز داشت: این رقم نزدیک به بالاترین استانداردها در ایران حتی نزدیک به استاندار آموزشی بین‌المللی است.

 

خالصی دوست بابیان این مطلب که آمارها نشان می‌دهد ازنظر تأمین استاد در دانشگاه آزاد اسلامی مشکلی وجود ندارد، تصریح کرد: در سال ۹۷ برای تعدادی از داوطلبان مصاحبه‌ها انجام و این آمار قطعاً بهبود خواهد یافت زیر روند جذب هیئت‌علمی همچنان ادامه دارد.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان نسبت استاد دانشجورا در رشته‌های مختلف دانشگاه آزاد متفاوت دانست و افزود: شعار دانشگاه آزاد در ۱۴۰۴ دانشگاه آزاد انتخاب اول جامعه جوان باشد که این اتفاق با این روند مطلوب دور از انتظار نخواهد بود و آمارها نشان می‌دهد در بسیاری از واحدهای دانشگاه انتخاب اول دانشجویان بوده است.

 

وی در ادامه گفت: با توجه به اهمیت توانمندسازی جوانان، امکانات دانشگاه آزاد اسلامی هم در همین مسیر ساماندهی و سازماندهی می‌شود.

 

خالصی‌دوست با بیان اینکه در سمنان نسبت دانشجو به جمعیت یک به هفت است، اظهار کرد: مردم فهمیم این استان برای آموزش عالی و آموزش در مجموع هزینه‌های زیادی را تحمل می‌کنند و آن را در اصول اولیه زندگی خود قرار می‌دهند.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان با ذکر این نکته که دانشگاه آزاد اسلامی و به‌تبع آن مجموعه معاونت سما همیشه بر اساس نیاز جامعه فرایند خودش را اصلاح کرده و در هر زمان که لازم بوده متناسب با نیاز به کمک جامعه شتافته است، تصریح کرد: زمانی که در این جامعه بحث کنکور سدی بود دانشگاه آزاد اسلامی وارد این عرصه شد و مشکل کنکور را برای جوانان حل کرد.

 

وی اذعان کرد: در زمانی بحث پژوهش مطرح بود که در آن زمان دانشگاه آزاد اسلامی وارد شد و توفیقات بسیار خوبی در حوزه‌های پژوهشی در سطح کشور ایجاد شدو اکنون هم دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس رسالت اجتماعی خود وارد مسائل و مشکلات جامعه شده و در حال حل آنها است.

 

خالصی‌دوست یکی از مشکلات جوانان امروز را در توانمندی‌های مهارتی دانست و افزود: توانمندسازی مهارتی بر عهده مجموعه معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی است.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان تصریح کرد: با توجه به اهمیتی که این موضوع در سطح جامعه دارد امکانات دانشگاه آزاد اسلامی هم در همین مسیر ساماندهی و سازماندهی می‌شود تا مردم جامعه بتوانند از این امکانات به نحو شایسته استفاده کنند.

 

وی با تأکید بر اینکه نیاز جامعه برای ما تکلیف ایجاد می‌کند و ما موظف و مکلف به پاسخگویی هستیم خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از طریق معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی در قالب مدارس و آموزشکده‌های سما خدماتی را در کل کشور ارائه می‌دهد که بر اساس رسالت اجتماعی خود در توانمندسازی نسل‌های آینده این مرزوبوم ورود پیدا کرده است.

 

خالصی دوست با بیان اینکه حدود ۷۰۰ مدرسه سما در کل کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی اداره می‌شود و این بار بزرگی از دوش مجموعه آموزش‌وپرورش برمی‌دارد اظهار کرد: حدود ۵هزار کلاس و ۸۵ هزار دانش‌آموز در سطح کشور توسط دانشگاه آزاد اسلامی در حال آموزش هستندو متولیان آموزش‌وپرورش نیک می‌دانند این بار مهمی است و دانشگاه آزاد اسلامی بخش عمده‌ای از آموزش جامعه را بر عهده دارد بدون اینکه باری به دولت تحمیل کرده باشد.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان گفت: نکته مهم این است که ما رسالت خود را فراتر از آموزش می‌دانیم و انتظاری که مقام معظم رهبری دارد و در گام دوم انقلاب وظیفه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی دانستند، بحث روحیه، نشاط و ایجاد شادابی و مسئولیت‌پذیری در نسل جوان است.

 

وی درباره سند تحول بنیادین در آموزش‌وپرورش بیان کرد: این سند محور کار است و باعث می‌شود تا بتوانیم به وظیفه خود بیشتر آشنا شده و در راستای تحقق این سند به جامعه کمک کنیم.

 

خالصی دوست تصریح کرد: ما موظفیم همه امکانات دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان‌های وابسته که از مردم و برای مردم هستند را در اختیار مردم قرار دهیم. در این راستا تعامل بسیار خوبی بین آموزش‌وپرورش استان سمنان و مجموعه دانشگاه وجود دارد.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان با بیان اینکه این دانشگاه در سطح استان با دارا بودن سه آموزشکده سما و ۱۵ آموزشگاه و مدرسه در مقاطع مختلف در حال ارائه خدمت است ابراز امیدواری کرد که ان‌شاءلله بتوانیم از این ظرفیت بالقوه دانشگاه در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی گام برداشته و بتوانیم در تربیت دانش‌آموزانی که در تراز انقلاب اسلامی باشند نقش خود را ایفا کنیم.

 

وی دانشگاه آزاد اسلامی را مصداق بارز این حدیث رسول گرامی اسلام که می‌فرماید «زگهواره تا گور دانش بجوی» دانست و خاطرنشان کرد:  خدمات این دانشگاه از مهدکودک و پیش‌دبستانی شروع و تا مدرسه و دانشگاه در عالی‌ترین سطح تحصیلی دانشگاهی در مقطع دکترا ادامه دارد.

 

خالصی دوست بابیان اینکه توسعه دانشگاه آزاد در حوزه‌های علم و فناوری در دستور کار است، ابراز داشت: معتقدیم دانشگاهی موفق خواهد بود که مشکلات جامعه را بتواند حل کند دانشگاه‌های نسل اول و دوم دیگر موفق نخواهند بود زیرا استراتژی برای حل مشکلات جامعه ندارند لذا دانشگاه آزاد به‌عنوان یک دانشگاه مسئله محور به دنبال سامان‌دهی امکانات و به‌کارگیری آن در راستای توسعه پایدار است.

 

رئیس دانشگاه آزاد سمنان در ادامه تصریح کرد: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد براساس استراتژی کلی حل معضلات جامعه را دنبال می‌کند طرحی به نام پایش در حال انجام است که مأموریت‌های مختلفی برای دانشگاه‌های آزاد در استان‌های کشور تبیین شده است.

 

وی افزود: برنامه پایش به این صورت است که برای استان سمنان به دلیل مجاورت در حاشیه کویر برنامه‌ها و ماموریت‌هایی را در این راستا در دست دارد و محورهایی را برای آن تعیین کردند اما این معنای ورود به دیگر حوزه‌ها نیست این موضوع به اصلاح ساختاری نیاز داشت و به‌عنوان‌مثال اگر یزد نیز بخواهد در این حوزه کار انجام دهد حتماً می‌بایست با استان سمنان هماهنگ باشد تا پژوهش‌ها به‌موازات صورت گیرد که این موضوع در استان موضوع کلی آن تصویب‌شده است.

کد خبر 800226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha