خبرگزاری شبستان، گروه اندیشه: مراسم بزرگداشت آیت الله میرزا ابوالحسن جلوه، فیلسوف و حکیم الهی چهارشنبه ۲۹ خرداد درتالار شهید مطهری انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار می شود.
حکيم الهى ميرزا ابوالحسن جلوه يکى از دانشوران جهان تشيع است که در عصر قاجار چون ستارهاى فروزان در آسمان حکمت درخشيد و با تلاشى ارزشمند و کوششى وافر مشعل حکمت را در اين عصر روشن نگاه داشت. حکيم جلوه از لحاظ نسب به سلسلهاى از سادات طباطبایی انتساب دارد که از طريق پدر به امام حسن مجتبى(ع) و از طريق مادر به حضرت امام حسين(ع) مىرسد و يکى از اجداد او سيد بهاءالدين حيدر است که در قرن هفتم در زواره مىزيست و زمانى که قوم وحشى مغول به اين شهر يورش آوردند اين سيد وارسته شجاع رهبرى دفاع مردم اين شهر در مقابل مهاجمان را عهدهدار شد و سرانجام به دست مغول به شهادت رسيد و در خانهاش دفن گرديد و مرقدش اکنون زيارتگاه مردم است.
او در سال ۱۲۷۳ق، در حالی که ۳۵ بهار از زندگی پربار خود را پشت سر میگذاشت، با اندوختههای علمی که در اصفهان کسب کرده بود، راهی تهران شد و در مدرسه دارالشفاء اقامت گزید. (این مدرسه نخست به دستور فتحعلي شاه براي بيمارستان ساخته شد ولي بعدها به صورت مدرسه درآمد. ) . این عالم وارسته به مدت ۴۱ سال در این مدرسه به تدریس حکمت و فلسفه و رياضيات مشغول بود. در این عصر آقا محمدرضا قمشهاي و آقا علي مدرس و جلوه سه استاد کامل فلسفه و حکمت به شمار ميرفتند که کارواني از دانشوران و مشتاقان معرفت از حوزه تدريس آنان استفاده ميکردند و با رحلت آن دو حکيم در دوره ناصري علوم عقلي به مجلس درس جلوه انحصار يافت و بعد از حاج ملاهادي سبزواري در مکتب او فلسفه جان تازهاي يافت.
در این مراسم که از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۱۹:۳۰ برگزار می شود، «حسن بلخاری»، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی؛ «مهدی محقق»، رئیس هیأت مدیره انجمن؛ آیتالله «غیاثالدین طه محمدی»، رئیس بنیاد علمی و فرهنگی بوعلیسینا؛ «قاسم پورحسن»، استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و «منوچهر صدوقیسها»، عضو شورای علمی انجمن سخنرانی می کنند.
انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خیابان ولیعصر(عج)، پائینتر از میدان منیریه، پل امیربهادر، خیابان سرلشکر بشیری، پلاک 71 واقع است.
نظر شما