به گزارش خبرگزاری شبستان، اقدام سنجیده ایران در توقف موردی برجام شوک جدی به غرب، لزوم کاهش سهم بودجه از درآمدهای نفتی به یک چهارم، گزارش وزیر صنعت از وضعیت بازار، ایجاد شفافیت با تشکیل بازار متشکل ارزی از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در یکشنبه ۲۶ خرداد است که میتوانید مشروح آن را در لینکهای زیر بخوانید.
اقدام سنجیده ایران در توقف موردی برجام شوک جدی به غربی ها وارد کرد
«حسین امیرعبداللهیان» شب گذشته (25 خرداد) در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما در تحلیل خود از وضعیت کنونی سیاسی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر در وضعیت حساسی قرار داریم در تحلیل این شرایط گفت: بخشی از آن به رفتار غیر عقلایی کاخ سفید و ترامپ و تیم تندروهای پیرامون او بر می گردد و بخشی هم به رفتار دور از محاسبات همسایگی و در حوزه منطقه غرب آسیا و اقدامات و اظهارنظرهای مقامات کشورهایی مانند عربستان سعودی بر می گردد.
مدیر کل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آنچه که موجب شده است ترافیکی از رفت و آمدهای دیپلماتیک را شاهد باشیم بر می گردد به تصمیم دقیق، سنجیده و خویشتندارانه پس از تحمل یک سال قول های بدون عمل غربی ها در عمل کردن به توافق برجام است، گفت: تا یک سال گذشته، غربی ها فکر می کردند ما به برجام پایبند می مانیم و نسبت به مزایای برجام بهره مند نمی شویم و خویشتنداری و به وعده های آن ها توجه می کنیم اما پس از تصمیم درست، دقیق و سنجیده ای که نظام گرفت و شورای عالی امنیت ملی آن را به عنوان مصوبه ابلاغ کرد و در قالب نامه رئیس جمهور و مذاکرات وزیر خارجه، مطرح شده، یک شوک جدی به اروپایی ها و غربی ها وارد کرد.
وی با اشاره به اینکه آنها تصور می کردند به قدری ما را در محاصره تحریم ها و فشارهای اقتصادی و سیاسی و جنگ روانی و اقتصادی قرار دادند که جمهوری اسلامی ایران وارد گام های عملی نمی شود، گفت: یکی از نتایج ملموس اتخاذ تصمیمات عقلایی و در عین حال، عملی است که آن ها را وادار به این کرده که واکنش هایی را داشته باشند و تلاش های جدید را آغاز کنند.
امیرعبداللهیان درباره رفت و آمدها دیپلماتیک اخیر به کشورمان گفت: کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان در سیاست های تبلیغاتی، رسانه ای و مواضع سیاسی خود با صدای بلند مخالفت خود را با خروج آمریکا از برجام اعلام می کنند اما در سیاست های عملی خود تفاوت فاحشی با رفتار آمریکایی ها ندارند هر چند در حوزه تحریم ها به طور رسمی اعلام نکردند که با آمریکا همراهی می کنیم اما در عمل همان کار را انجام می دهند.
مدیرکل امور بین الملل مجلس شورای اسلامی در تشریح پیام های این رفت و آمدهای دیپلماتیک گفت: از جمله پیام های این رفت و آمدها این است که بر پایبندی به مناسبات دوجانبه و همکاری ها و روابط تاریخی جمهوری اسلامی ایران با خود تاکید می کنند همچنین عمده آن ها مستقیم یا غیر مستقیم حامل پیام هایی از سوی ترامپ و آمریکا هستند.
باید سهم بودجه از درآمدهای نفتی به یک چهارم کاهش بیابد
«محمدرضا پورابراهیمی» شب گذشته (شنبه 25 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع درآمدهای مالیاتی بود با اشاره به اینکه جایگاه نفت در مجموع درآمدهایی که در کشور به کار گرفته می شود بیش از 50 درصد است، گفت: این میزان به تدریج در سالهای مختلف کاهش پیداکرده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه اتکا به کاهش درآمدهای نفتی در مقاطعی به دلیل توفیق اجباری بوده است نه برنامه ریزی گفت: وقتی در سال 91 با تحریم های آمریکا مواجه شدیم کاهش درآمدها خواسته و ناخواسته به سمت کاهش درآمدهای نفتی پیش رفت.
پورابراهیمی با تاکید بر اینکه دولت ها به دلیل سهولت دستیابی به درآمدهای نفتی به ضوابط نپرداخته اند، گفت: در زمان تعدیل برنامه ششم سهم درآمدهای نفتی به 35 درصد کاهش میانگین مجموع درآمدهای دولت از نفت بوده که در بودجه امسال این درصد کاهش یافته است.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: تاکید مجلس بر کاهش بیشتر درآمدهای نفتی در بودجه است و باید سهم بودجه از درآمدهای نفتی به یک چهارم کاهش بیابد.
وی با تاکید بر اینکه درآمد نفتی داریم و سهم خود در اوپک را نیز حفظ می کنیم، گفت: با این وجود این درآمد در جایی جز بودجه مثل صندوق توسعه ملی صرف می شود.
پورابراهیمی با اشاره به اینکه در دنیا میانگین نسبت میران مالیات به تولید ناخالص 20 درصد است، گفت: در برنامه ششم برای کشور ما 10 درصد را تعیین کرده ایم. فقط در سال 97 با بررسی تراکنش های بانکی حدود 12 هزار میلیارد تومان مالیات از کسانی که یک بار در اقتصاد ایران مالیات نداده بودند وصول شد.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تاکید کرد: ظرفیت اخذ مالیات به مفهوم فشار بر مردم نیست بلکه کسانی که بیشترین درآمد را دارند در این حوزه شناسایی می شوند.
نظام بیمه ای با نظام بودجه ریزی متفاوت است
«عبدالرضا مصری» شب گذشته (25 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره وضعیت صندوق های بازنشستگی گفت: مسئولان کشور باید بپذیرند که نظام بیمه ای با نظام بودجه ریزی کاملاً متفاوت است.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با این نظام بودجه ریزی خطر این صندوق ها بیشتر از وابستگی به نفت است، گفت: بیش از 35 درصد طلاق ها به صورت صوری است تا امکان دریافت مستمری را از صندوق ها فراهم کند.
مصری با بیان اینکه کشور خیلی گران اداره می شود، افزود: اگر اقتصاد کشور از ساختار بودجه ریزی جدا نشود این روند معیوب همچنان ادامه دارد.
وابستگی به نفت باعث شده تا سیاست گذاری واقعی در بودجه ریزی نداشته باشیم
«محمد قاسمی» شب گذشته (25 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما درباره نظام بودجه ریزی کشور گفت: وابستگی به منابع نفت در 50 سال گذشته باعث شده تا سیاست گذاری واقعی در بودجه ریزی کشور وجود نداشته باشد.
معاون اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اصلاح نظام بودجه ریزی در کشورمان تنها وقتی مطرح می شود که دولت ها امکان تأمین بودجه لازم را ندارند، گفت: این کار در کشورهای پیشرفته به صورت مداوم صورت می گیرد.
قاسمی با اشاره به اینکه مشخص نیست که در کشور هزینه حقوق و دستمزد دقیقاً چقدر است، گفت: اصول فنی بودجه ریزی رعایت نشده است.
معاون اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برای اصلاح ساختار بودجه تاکنون چنین اجماعی در سران قوا وجود نداشته است، گفت: این اولین بار است که سازمان برنامه و بودجه برنامه مشخصی را برای ایجاد تغییرات بر روند بودجه ریزی آماده کرده است.
گزارش وزیر صنعت از وضعیت بازار در جلسه غیر علنی مجلس
جلسه غیر علنی با حضور محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت آغاز شد.
در این جلسه قرار است وزیر صنعت گزارشی از وضعیت بازار به نمایندگان ارایه دهد.
تعدادی از معترضان راه ورودی سفارت ایران در لندن را مسدود کردند
«حمید بعیدینژاد»، سفیر کشورمان در لندن در پیامی توییتری نوشت: تعدادی از معترضان به مسدود کردن تنها ورودی سفارت ایران در لندن ادامه داده و از ورود دیپلماتها به داخل بنا جلوگیری کردند. شنبهها و یکشنبهها در ایران روزهای کاری هستند و کارکنان دیپلماتیک برخی کارهایشان را در این دو روز با پایتخت هماهنگ میکنند.
تشکیل بازار متشکل ارزی باعث ایجاد شفافیت در حوزه ارز می شود
«فاطمه حسینی» در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان در مورد بازار متشکل ارزی گفت: اواخر سال 96 التهابات ارزی به حدی رسید که ارز وارد کانال 4 هزار تومان رسید و همان موقع در کمیسیون اقتصادی تحت عنوان ساماندهی بازار ارز روی طرحی کار کردیم که بخشی از این طرح با ارائه راهکاری به بازار متشکل ارزی برمی گشت.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: متاسفانه دولت در سال 97 سیاست نامناسب و غلطی را در حوزه ارز تحت عنوان اختصاص ارز 4200 تومانی به همه تقاضاها در پیش گرفت و در کنارش بحث تک نرخی شدن ارز روی 4200 تومان را دنبال کرد.
وی بیان کرد: ما آن زمان در مورد این رویه غلط تذکرهای دادیم و بر بازار متشکل ارزی تاکید کردیم. در قالب آنچه که بعد از چند ماه پیگیری اتجام شد این بود که بازار ثانویه ای را تحت عنوان سامانه نیما را شکل دادند و نسبت به مدیریت تقاضا و اعمال محدودیت روی ارز 4200 اقدام شد اما این اقدام برای میان مدت و طولانی مدت پاسخگو نبود و بایستی به سمت تشکیل بازار متشکل ارزی می رفتیم./
نظر شما