خبرگزاری شبستان _ جنوب کرمان: دانشگاه جیرفت با قدمت بیش از 30 سال، فعالیت آموزشی و پژوهشی خود را در (سال 1367) با اخذ موافقت نامه اصولی شورای گسترش آموزش عالی، با عنوان آموزشکده اقماری دانشگاه شهید باهنر کرمان آغاز کرد.
این دانشگاه طی این سال ها با کسب مجوز آموزشکده، دانشکده و نهایتاً در ( سال 1388) با ارتقاء از مجتمع آموزش عالی به دانشگاه جيرفت، فصل جدیدی در توسعه علمی جنوب استان كرمان آغاز کرد.
تمدن پنـج هـزار سـاله و تـاریخ بیش از هفت هـزار سـال جیرفت، کهـن ترین تمـدن بشـری، جاذبه های بوم گردی، تنوع اقلیمی در یک گستره جغرافیایی کوچک و قرار گرفتن در یکی از مهمترین قطب های تولید محصولات کشاورزی و نیز بهشت گمشده معادن کشور، این دانشگاه را به یک قطب تولید و نشر دانش و فناوری در جنوب شرق کشور مبدل ساخته است.
امروز دانشگاه جیرفت توانسته است با ایجاد و توسعه زیر ساخت های مناسب آموزشی و تحقیقاتی با دارا بودن 5 دانشکده، 36 رشته تحصیلی و ۳ هزار و ۵۰۰ دانشجو سهم بزرگی را در پرورش نخبگان و تولید علم و فناوری در کشور به خود اختصاص دهد.
وجود 107 عضو هيئت علمی تمام وقت در این دانشگاه علاوه بر آموزش، بر پويا سازی فضای پژوهشی و توسعه علمی در دانشگاه جيرفت تأثیر شگرفی داشته است.
درصد بالای قبولی در مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه های دولتی، گواهی بر سطح بالای کیفیت آموزشی در این دانشگاه است.
در راستای سیاست های کلی دانشگاه جیرفت، به عنوان دانشگاه جامعه محور و پاسخگو، توجه به توسعه پایدار جنوب کرمان همواره از اولویت های این دانشگاه است.
در تعاملات ملی و منطقه ای دانشگاه جیرفت، با امضای تفاهمنامه ها و قراردادهای همکاری با دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی و دستگاه های اجرایی توانسته است رسالت خود را در راستای پاسخ گویی به نیازهای جامعه انجام دهد.
در عرصه بين الملل نيز دانشگاه جيرفت طی چند سال اخير با ايجاد بستری مناسب در جهت توسعه ارتباطات پژوهشی و آموزشی توانسته است با مراکز آموزش عالی و مؤسسات پژوهشی بین المللی از جمله دانشگاه میلان و پادوا در ایتالیا، هاروارد و پنسیلوانیا در آمریکا، دکن کالج پونا و رای در هند، ورشو در لهستان، مادرید در اسپانیا، توبینگن در آلمان و گنت در بلژیک تفاهم نامه و قرارداد همکاری پژوهشی منعقد کند.
این دانشگاه در افق ۱۰ ساله، دانشگاهی کارآفرین و مهارت گرا در بین دانشگاه های برتر منطقه است که نقشی پیشرو در توسعه پایدار جنوب کرمان و منطقه دارد.
در راستای عمل به شعار سال « رونق تولید » و پاسخ به نیاز داخلی کشور، از ۲ محصول دانش بنیان توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، ساخته شد.
خبرنگار خبرگزاری شبستان، در خصوص برنامه ها و فعالیت های پژوهشی این دانشگاه با « شاپور کوهستانی» رئیس دانشگاه جیرفت، گفت و گو کرد.
« شاپور کوهستانی» رئیس دانشگاه جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: یکی از برنامه های مهم سند چشم انداز دانشگاه جیرفت حرکت به سمت دانشگاهی کارآفرین و نسل سوم است که این مهم با سوق دادن پژوهش های کاربردی اساتید و دانشجویان به سمت برطرف کردن مشکلات منطقه فراهم می شود.
شاپور کوهستانی، با بیان این مطلب که امروز لازم است تلاش خود را برای خودباوری و تولید محصولات داخلی افزایش دهیم، ابراز داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران چند سال متوالی است که از شعار اقتصاد مقاومتی و نیز حمایت از تولید و کالای ایرانی برای نام گذاری سال جدید استفاده می کنند که نشان از توجه معظم له به این مساله مهم است بنابراین جوانان و دانشجویان باید با ترسیم این چشم انداز در راستای تولید محصولات دانش بنیان حرکت کنند.
رئیس دانشگاه جیرفت، افزود: امروز دشمن با تدوین تحریم های ظالمانه، جنگ اقتصادی و جنگ رسانه ای به دنبال تضعیف روحیه خودباوری جوانان کشور است بنابراین باید با نگاه به درون و تکیه بر دانش بومی مانند دوران جنگ تحمیلی پیروز این میدان شویم.
وی، با بیان این مطلب که از همه طرح های دانش بنیان حمایت می کنیم، اضافه کرد: تلاش هیئت رئیسه دانشگاه در سیاست گذاری و همچنین حمایت اساتید و دانشجویان در راستای تولید محصولات دانش بنیانی است که برای رفع نیاز های منطقه و کشور تولید شود.
کوهستانی، با اشاره به ساخت ۲ محصول دانش بنیان توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه، بیان داشت: با همه توان از این نوع طرح ها حمایت می کنیم و در همین راستا برای ارتقاء این طرح ها و نیز تولید محصولات جدید اعتبار مورد نیاز را تامین می کنیم.
رئیس دانشگاه جیرفت، به ظرفیت ها و پتانسیل های بی شمار جنوب کرمان و منطقه اشاره کرد و افزود: دانشگاه جیرفت با رصد برخی مشکلات در بخش های مختلف، پژوهش های خوبی را کلید زده است که تعدادی از این پژوهش ها امروز به تولید محصول منجر شده است.
در ادامه این گزارش، خبرنگار خبرگزاری شبستان، با «ایمان گروهی» رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، گفت و گو کرد.
« ایمان گروهی» رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، گفت: در راستای رفع برخی مشکلات پیش روی بخش کشاورزی در منطقه جنوب کرمان و با توجه به پتانسیل بالای کشاورزی در این ناحیه، گروه مهندسی مکانیک دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، موفق به ساخت یک دستگاه پهپاد سمپاش جهت استفاده در این بخش شده اند.
ایمان گروهی، با بیان این مطلب که یکی از نیاز های بخش کشاورزی تشخیص سریع و به موقع آفات و بیماری ها در مزارع است، ابراز داشت: پهپاد ساخته شده توسط دانشجویان دانشگاه جیرفت، قابلیت ارزیابی میزان سلامت گیاهان، سمپاشی گیاهان و نیز نشانه گذاری دامها را داراست.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، ادامه داد: این پهباد قابلیت هایی دارد که می توان با نصب سنسور های تشخیص آفات ابتدا وضعیت سلامت محصولات کشاورزی و نوع آفات احتمالی را ارزیابی کرد و سپس با استفاده از مخازن تعبیه شده روی پهپاد اقدام به سم پاشی نقاط آلوده به آفت کرد.
وی، عنوان کرد: از مزیت های مهم این پهباد سم پاش، صرفهجویی قابل توجه در میزان سم مصرفی و هدفمند کردن عملیات سمپاشی است.
گروهی، با بیان این مطلب که دانشجویان گروه مهندسی برق این دانشکده موفق به ساخت ربات خورشیدی آتشنشان با قابلیت کنترل از راه دور شده اند، اضافه کرد: این ربات انرژی مورد نیاز خود را از نور خورشید تامین می کند.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، ابراز داشت: از ویژگی های مهم این ربات، قابلیت کنترل از راه دور تا برد ۲ کیلومتر و طراحی بدنه، فیزیک دستگاه و بردهای الکترونیکی آن توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی این دانشگاه انجام شده است.
وی، ادامه داد: طراحی سیستم نوین کنترل انرژی هوشمند توسط دانشجویان دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت به گونه ای است که در صورت وجود نور خورشید انرژی موتورها توسط نور خورشید تامین شده و مازاد انرژی خورشیدی صرف شارژ باتری ها می شود و نیز در شرایط عدم دسترسی به نور خورشید از باتری پشتیبان که قبلا توسط نور خورشید شارژ شده است، استفاده می شود.
گروهی، با بیان این مطلب که آتش نشان بودن تنها یک نمونه کاربرد این ربات، اضافه کرد: از دیگر قابلیت های این ربات توانایی حمل و پرتاب آب به طول ۳ متر و قابلیت افزایش این میزان قابل ارتقا نیز است و نیز این ربات مجهز به دوربین با برد ۲ کیلومتر می باشد و تصویر ارسالی آن قابل دریافت است.
رئیس دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه جیرفت، ادامه داد: با توجه به عدم نیاز این ربات به سوخت یا هیچ گونه منبع انرژی خارجی، قابلیت کنترل از راه دور آن و نیز مضر بودن تماس با سم های مورد استفاده برای انسان, با ارتقا این ربات می توان از آن در سم پاشی کشاورزی و نیز مبارزه با ملخ های مهاجر استفاده کرد.
گفتنی است؛ پهپاد سمپاش توسط علی طغرلی دانشجوی گروه مهندسی مکانیک با راهنمایی مؤمنی عضو هیات علمی گروه مهندسی مکانیک و ربات خورشیدی نیز توسط دانشجویان رامین مشایخی, فائز پی پر و سعید دلفاردی دانشجویان گروه مهندسی برق دانشگاه جیرفت ساخته شده است.
این پهبادها طی یک سال و با قطعات تولید داخلی ساخته شده اند.
نظر شما