سید علی موسوی، مسئول اداره تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان سراسر کشور در گفت و گو با خبرنگار شبستان گفت: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری و پس از گذشت 14 سال از فرمایش ایشان در خصوص توجه به بر پایی کرسی های آزاد اندیشی شاهد هستیم که این کرسی ها هنوز در حدمطلوب خود و جایگاه واقعی یعنی آنچه مد نظر رهبر فرزانه انقلاب است، برگزار نشده؛ که بسیار جای بحث و بررسی دارد.
موسوی در ادامه با اشاره به دو شاخص اصلی در بررسی کرسی های آزاد اندیشی افزود: یکی بحث تبیین و دیگری موضوع اجرای کرسی های آزاد اندیشی است. تبیین یعنی تا زمانی که موضوع برای مخاطبان کاملا روشن و شفاف تفهیم نشود، اجرای آن نیز تحت تأثیر قرار می گیرد و در کل قابلیت عملیاتی شدن را از دست می دهد.
وی تصریح کرد: به نظر می رسد، بحث کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه های کشور هنوز تبیین نشده یعنی هنوز به اهمیت موضوع که مدام از سوی مقام معظم رهبری مورد تأکید قرار می گیرد پی برده نشده است.
موسوی در ادامه گفت: عدم اجرای صحیح کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها موجب شد مقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیر خود جویای دلایل این مسئله باشند. به گفته ایشان، بیمه انقلاب در گرو برگزاری مطلوب کرسی های آزاد اندیشی است.
وی با انتقاد از روند گزارش دهی صرف و بی مطالعه سازمان ها و ارگان ها از روند برگزاری کرسی های آزاد اندیشی خاطر نشان کرد: این موضوع که گفته می شود فلان وزارت خانه متولی برگزاری هزار جلسه کرسی آزاد اندیشی بوده، کافی نیست، زیرا از آن جایی که مقام معظم رهبری هم تأکید داشتند این جلسات باید از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد. به گفته وی؛ بحث گزارش دهی باید با دقت و مطالعه بیشتری منعکس شود.
موسوی مناظره را بحث اصلی کرسی های آزاد اندیشی ندانسته و تأکید کرد: باید مباحث به صورت عمقی مورد بررسی قرار گیرد؛ به معنایی دیگر فضا باید فضای ارائه نظریه باشد.
دبیر تشکیلات اتحادیه جامعه اسلامی با اشاره به جریان، بیداری اسلامی و گسترش آن در منطقه خاطر نشان کرد: این موضوع حاکی از گسترش گفتمان انقلاب اسلامی در منطقه و تحقق فرموده، امام خمینی (ره) مبنی بر صدور پیام انقلاب است. به گفته وی؛ انقلاب اسلامی ایران موجب بیداری کشورهای منطقه شده است.
وی با اشاره به سخنان رهبری در خصوص گسترش آثار انقلاب در جهان گفت: همان طور که رهبر معظم انقلاب با بینش بلند و آینده نگری خود فرمودند: «این پیام تا قلب اروپا نفوذ خواهد کرد» امروز شاهد تحقق آن هستیم.
موسوی با اشاره به مراسم 13 آبان امسال تصریح کرد: در سالروز گرامی داشت تسخیر لانه جاسوسی، مردم ایران با توجه به نیاز دنیا برای دریافت پیام انقلاب باید زمینه را برای صدور این پیام فراهم کنند.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان در خصوص تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها گفت: با توجه به دیدگاه های مطرح شده از سوی علما در این مورد، می توان گفت اجرای این طرح بسیار مطلوب است.
به عقیده این مقام مسئول در جنبش دانشجویی، طرح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها باید قدم به قدم و با فکر انجام شود؛ این طرح با صدور یک ابلاغیه و اجرای بی برنامه میسر نیست.
وی دلیل خود را این گونه مطرح کرد که، مشخص شدن حریم ها در محیط دانشگاه پیشرفت علمی کشور را سبب خواهد شد.
موسوی ایجاد فضایی گفتمانی و فرهنگ سازی را شروط اجرای طرح تفکیک جنسیتی دانست.
پایان پیام/
نظر شما