به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مهدی جعفری» امروز (23 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: ساخت 400 هزار واحد مسکونی در سطح کشور در برنامه های امسال وزارت راه و شهرسازی است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: از این واحدها 200 هزار در شهرهای جدید، 100 هزار در بافتها فرسوده و 100 هزار در سایر شهرها احداث خواهد شد.
جعفری با اشاره به اینکه تکمیل واحدهای مسکن مهر نیز در دستور کار وزارت راه و شهرسازی قرار دارد، عنوان کرد: در خراسان جنوبی تکمیل 30 هزار و 900 واحد مسکن مهر به اتمام رسیده و 33 واحد در دست اجرا است که در سالجاری به اتمام می رسد.
وی ادامه داد: آماده سازی زمین برای تولید مسکن یکی دیگر از برنامه های وزارتخانه است که اکنون 2 طرح بزرگ در دستور کار داریم و تا پایان امسال برنامه های دیگری در این راستا خواهیم داشت.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه برنامه آماده سازی 450 هکتاری اراضی پادگان بیرجند در حال اجرا است، بیان داشت: همچنین آمادسازی اراضی 50 هکتاری در شهر طبس نیز در دستور کار است که با توجه به درخواستهای بسیاری به زودی برای انتخاب پیمانکار به مناقصه می رود.
جعفری بیان کرد: بزودی در شهر عشق آباد نیز پروژه آماده سازی آغاز می شود و در سایر شهرهای دیگر نیز که کمبود زمین داریم نیز برنامه داریم که اگر نیاز باشد بحث آمادهسازی را در این شهرها شروع کنیم.
به گفته وی در شهر قاین با مشکل کمبود یا نبود زمین دولتی مواجه هستیم و به دنبال این هستیم که محدوده شهر را افزایش دهیم تا برنامه های ساخت مسکن در شهر قاین به سرانجام برسد.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه امسال تامین زمین برای ساخت مسکن محرومان توسط بنیاد مسکن و نهادهای حمایتی در دست اقدام است، گفت: امسال مجوز تامین زمین برای طلاب نیز داریم که در حال پایش است.
جعفری با بیان اینکه تاکنون یک هزار واحد مسکونی توسط خیرین مسکن ساز در استان احداث شده است، افزود: برای تامین و واگذاری زمین 500 واحد مسکونی خیرین مسکن ساز اعلام آمادگی کردیم که در شهر بیرجند فردوس، سرایان و طبس قراردادها در حال انعقاد است.
وی با اشاره به اینکه بحث بازآفرینی شهری از برنامه های وزارت راه و شهرسازی است، عنوان کرد: بحث بازآفرینی شهری در دو بخش پروژه های زیربنایی و روبنایی است که 80 پروژه به اعتبار 39 میلیارد تومان با هدف ساماندهی بافت های فرسوده در استان اجرا می شود که تاکنون در سال جاری 20 درصد تخصیص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی گفت: پروژههای بازآفرینی شهری شامل احداث کتابخانه، پارک، روکش آسفالت، بهسازی معابر، تامین قیر رایگان برای معابر در محلات هدف، کانال جمع آور آب، سالن ورزشی، پنج خانه محله، اصلاح شبکه آب و انشعابات، احداث مراکز فرهنگی و هنری، پیاده روسازی خیابان شهید رجایی شهر بیرجند، احداث مدرسه، ترمیم و اصلاح شبکههای برق و روشنایی و توانمندسازی در راستای مهارتهای شغلی است.
جعفری با اشاره به وجود 2 نهاد توسعه محله در خیابان 17 شهریور و خیابان خیرآباد، افزود: این نهادها با ارتباط مردمی مشکلات و پروژه های این محلهها را شناسایی می کنند و خصوص آموزش اجتماعی و اشتغال افراد ساکن اقداماتی انجام می دهند که اولویت ما رشد و بهبود اقتصاد مردم در این محلات است.
وی با تاکید بر اینکه تولید و بهسازی مسکن بافت فرسوده یکی دیگر از اقدامات در بحث بازآفرینی شهری است، گفت: تاکنون در این زمینه 35 میلیارد تومان یارانه برای دریافت تسهیلات به استان ابلاغ شده که 20 درصد تخصیص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی افزود: میزان سهمیه استان طی سالهای 97، 98 و 99 میزان یک هزار و 762 واحد مسکونی است و پرداخت تسهیلات شامل دو نوع پروژه نوسازی مسکن در محلات هدف و پروژه های ویژه جابه جایی و اسکان مجدد است.
جعفری با بیان اینکه در طرح بهسازی و نوسازی محلات، اولویت پرداخت تسهیلات به مجریان ذیصلاح، توسعه گران و انبوهسازان است، ادامه داد: به متقاضیان شخصی و غیرحرفهای در بیرجند 40 میلیون تومان وام 9 درصد و 20 میلیون تومان وام 18 درصد و به سازندگان حرفهای 40 میلیون تومان وام 9 درصد و 40 میلیون تومان وام 18 درصد پرداخت میشود.
به گفته وی در صورتی که انبوهسازان، مجریان ذیصلاح و توسعهگران در ساخت این مساکن از تکنولوژی جدید و فناوری نوین و کاهش مصرف انرژی استفاده کنند 20 میلیون تومان به تسهیلات فوق اضافه می شود که در مجموع 100 میلیون تومان در مرکز استان و در سایر شهرها به مبلغ 90 میلیون تومان خواهد رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی خراسان جنوبی بیان کرد: مردم محلات هدف از جمله موسی بن جعفر(ع)، کارگران، جوادیه و در مجموع شمال شهر بیرجند و محله فرزان می توانند از تسهیلات بهسازی و نوسازی استفاده کنند اما در خراسان جنوبی از این استقبال کمتری میشود.
جعفری یادآور شد: در بحث ودیعه مسکن تا سقف 15 میلیون تومان با سود تسهیلات 9 درصد و هفت میلیون و 500 هزار تومان هم با سود 18 درصد پرداخت می شود که این مبالغ فقط برای مالکینی است که منزلشان تخریب شود.
به گفته وی ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز توسط متقاضی به شرکت عمران و مسکنسازان استان، ثبتنام در سامانه پرداخت تسهیلات بهسازی و نوسازی محلات، بررسی اسناد و مدارک توسط شرکت عمران و ارسال آنها به راه و شهرسازی، بررسی مدارک توسط مطالعات اقتصاد مسکن و مهندسی بازآفرینی شهری و تطبیق در سامانه پرداخت تسهیلات، معرفی به بانک عامل، برسی طرح توسط بانک عامل، انعقاد قرارداد و اجرای پروژه از فرآیندهای اعطای تسهیلات بهسازی و نوسازی محلات هدف بازآفرینی شهری است.
نظر شما