افزایش واردات کالاهای اساسی/تجارت ۴ میلیارد یورویی ایران و ایتالیا

افزایش واردات کالاهای اساسی، تجارت ۴ میلیارد یورویی ایران و ایتالیا، ۴۱۴ هزار تومان؛ قیمت هر گرم طلا، تحریم‌های آمریکا نماد بارز تروریسم اقتصادی در جهان، تهران میزبان فعالان صنایع کشاورزی و مواد غذایی می شود برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (بیست و سوم خرداد ماه) به شرح زیر است:

بازدید وزیر اقتصاد از گمرک و پروژه‌های اقتصادی بندر امام خمینی

وزیر امور اقتصادی و دارایی همراه با معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران و مدیران کل حوزه‌های اقتصادی از گمرک و پروژه‎های اقتصادی بندر امام خمینی بازدید کرد.

 

وزیر اقتصاد را در این بازدید علاوه بر معاون فنی گمرک جمهوری اسلامی ایران، معاونان وزارت اقتصاد و دارایی، بلوطی میرزا ناظر گمرکات استان خوزستان، مدیران گمرکات استان  و مدیران کل تابعه این وزارت در استان خوزستان، مدیرکل راه‌آهن و مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای و مدیرکل بنادر و دریانوردی خوزستان همراهی می کنند.

 

اقتصاد بدون نفت نیاز به تغییر ساختارهای وزارتخانه ها و سازمان ها دارد

برنامه تیتر امشب شب گذشته (چهارشنبه 22 خرداد) با حضور کارشناسان به بررسی راه‌های رسیدن به اقتصاد بدون نفت می پرداخت. در این برنامه خبری که دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند پرداخت مالیات، ساماندهی معافیت های مالیاتی، تعریف پایه های مالیاتی جدید و استفاده از درآمدهای ایستا و غیرمنقول دولت به عنوان راهکارهای رسیدن به اقتصاد بدون نفت عنوان شد.

 

همچنین در این برنامه خبری از سوی کارشناسان به این موضوع تاکید شد که ما نیازی به اقتصاد بدون نفت نداریم بلکه باید بودجه بدون نفت باید داشته باشیم و اقتصاد کشور باید از بودجه آلوده نفت پاک شود و مشخص شود که اداره کشور نیاز به چه مقدار بودجه دارد و برای این کار باید در ابتدا درامدهای مالیاتی کشور مشخص شود. این نکته نیز از سوی نمایندگان مجلس متذکر شد که اگر بودجه را از نفت جدا کنیم می توانیم نهاد اقتصاد کشور را برای پاسخگویی به مسائل اقتصادی کشور مشخص کنیم.

 

بنابراین گزارش در ادامه این برنامه خبری «ابوالقاسم حکیمی‌پور»، کارشناس مسائل اقتصادی درباره راه های رسیدن به اقتصاد بدون نفت گفت: نزدیک یک قرن است که ما هنوز درباره اقتصاد بدون نفت کاری انجام نداده ایم.

 

وی با اشاره به اینکه آنچه مغفول واقع شده این است که سازمان های دولتی کهنه هستند و آناتومی سازمان ها نیاز به تحول اساسی دارند.

 

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: ساختار سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در بودجه ریزی نیاز به اصلاح دارد.

 

وی در تشریح دلایل ناکارآمدی دولت گفت: یکی از دلایل ناکارآمدی دولت این است که مجموعه وزارتخانه ها و سازمان های دولتی به دلیل ساختار قدیمی و کهنه آمادگی پذیرش هیچ گونه برنامه توسعه ای را ندارند

 

تهران میزبان فعالان صنایع کشاورزی و مواد غذایی می شود

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی و مواد غذایی با حضور 760 شرکت داخلی  و 160 شرکت خارجی فعال در حوزه کشاورزی و مواد غذایی هفته آینده در تهران برگزار می شود. معرفی توانمندی و پیشرفت های کشورمان در حوزه کشاورزی و غذایی، ارتقاء سطح مبادلات تجاری کشورمان در جهت توسعه صادرات غیر نفتی، اشتغال و کارآفرینی، ارتقاء دانش و تبادل اطلاعات بین شرکت کنندگان در نمایشگاه، تشویق و ترغیب تولید کنندگان برای رقابت سالم و هدفمند در عرصه این صنعت مهمترین اهداف برگزاری این نمایشگاه است.

 

بنابراین گزارش، در بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی صنایع کشاورزی و مواد غذایی در مجموع بیش از 920 شرکت حضور دارند که از این تعداد بیش از 760 شرکت داخلی هستند که جدیدترین کالاها، تولیدات و خدمات خود را ارائه و در معرض دید علاقمندان قرار می دهند.

 

در کنار شرکت های ایرانی 160 شرکت خارجی نیز از کشورهای های اسپانیا، اتریش، امارات متحده عربی، ایتالیا، آلمان، برزیل، ترکیه، چین، دانمارک، روسیه، سوئیس، گرجستان، هلند، هند، یونان، اندونزی، اسلواکی، تونس، مغولستان و لهستان حضور دارند.

 

اهمیت نمایشگاه صنایع کشاورزی و غذایی تهران موجب شده تا تعداد زیادی از کشورها به صورت پایون ( گروهی) حضور یابند، بر این اساس 7 کشور ایتالیا، آلمان، برزیل، ترکیه، چین،روسیه و هند بصورت پاویون های رسمی در نمایشگاه امسال حضور و مشارکت دارند.

 

تحریم‌های آمریکا نماد بارز تروریسم اقتصادی در جهان

«محمدباقر نوبخت» با خانم آرمیدا آلیسجابانا دبیر اجرایی جدید کمیسیون اقتصادی و اجتماعی ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه (اسکاپ) که به ایران سفر کرده است دیدار و گفت و گو کرد.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور  ضمن اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا که نماد تروریسم اقتصادی است، افزود: همکاری های ایران با سازمان ملل متحد با قوت هر چه بیشتر ادامه خواهد یافت و ایران در این مسیر به ایفای نقش قابل ملاحظه منطقه‌ای خود که بیانگر اهمیت و جایگاه ایران است در مناسبات بین المللی ادامه خواهد داد.

 

معاون رئیس جمهور، با ابراز خرسندی از همکاری‌های میان ایران و اسکاپ در حوزه‌های مختلف به ویژه توسعه مدیریت اطلاعات بلایا و تأسیس مرکز اپدیم، از همکاری دبیرخانه اسکاپ در راه اندازی و تاسیس این مرکز در ایران به عنوان یک مرکز وابسته به اسکاپ قدردانی تشکر کرد.

 

رئیس سازمان برنامه و بودجه، همچنین با اشاره به برگزاری موفق کنفرانس وزرای آسیا و اقیانوسیه برای مقابله با گرد و غبار در تهران و همچنین دوره کاهش مخاطرات لرزه ای در تهران و بم و سومین نشست شورای حکام، اجلاس عالی تخصصی– مشورتی در زمینه مدیریت اطلاعات بلایا را از جمله نمونه های موفق تعامل جمهوری اسلامی ایران با دبیرخانه اسکاپ ذکر کرد.

 

وی ادامه داد: پس از وقوع زلزله اخیر سرپل ذهاب کرمانشاه، سیل های اخیر در استان های لرستان، گلستان و خوزستان در ادامه در جهت کاهش مخاطرات بلایا در چارچوب اپدیم فعالیت ها و اقدامات قابل توجهی انجام شد که باید توسعه و گسترش یابد.

 

۴۱۴ هزار تومان؛ قیمت هر گرم طلا/کاهش نرخ رسمی یورو و پوند

هر گرم طلای ۱۸عیار امروز (23 خرداد) ۴۱۴ هزار تومان ارزش‌گذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۳۳۴ دلار معامله می‌شود این در حالی است که روز گذشته (22 خرداد) هر گرم طلای ۱۸عیار ۴۱۲ هزار تومان ارزش‌گذاری شده بود و هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۳۲۸ دلار معامله می‌شد.

 

بنابراین گزارش امروز در بازار سکه؛ سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 510 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 403 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 422 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 622 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون تومان مبادله می شود در حالی که روز گذشته (22 خرداد)  سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 505 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 353 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 512 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 622 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 20 هزار تومان بود.

 

این گزارش می افزاید: امروز (23 خرداد) صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را ۱۳ هزار و ۵۰ تومان اعلام کرده‌اند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۲ هزار و ۹۵۰ تومان خریداری می کردند. صرافی های بانک ها همچنین امروز یورور را با قیمت 14 هزار و 850 تومان از مردم خریداری می کردند و با قیمت 14 هزار و 950 تومان به مردم می فروشند در حالی که روز گذشته (22 خرداد) صرافی‌های بانک‌ها قیمت دلار را ۱۲ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام کرده بودند. این صرافی‌ها دلار را از مردم با قیمت ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان خریداری می کردند. یورو در صرافی های دولتی (22 خرداد) با قیمت 14 هزار و 700 تومان خریداری می شد و با قیمت 14 هزار و 800 تومان به فروش می رفت.

 

بنابراین گزارش در بازار ارز امروز (23 خرداد) دلار 13 هزار و 60 تومان، یورو 14 هزار و 800 تومان، پوند 16 هزار و 730 تومان، درهم 3 هزار و 575 تومان، لیر 2 هزار و 276 تومان، یوان چین 1895 تومان، دلار کانادا 9 هزار و 880 تومانف دلار استرالیا 9 هزار و 121 تومان و کرون سوئد 1392 تومان است در حالی که در بازار آزاد روز گذشته (22 خرداد) دلار 13 هزار تومان، یورو 14 هزار و 788 تومان، پوند 16 هزار و 600 تومان، درهم امارات 3555 تومان، لیر ترکیه 2240 تومان، یوان چین 1889 تومان، دلار کانادا 9841 تومان، دلار استرالیا 9079 تومان و کرون سوئد 1382 تومان ارزشگذاری شده بود.

 

تجارت ۴ میلیارد یورویی ایران و ایتالیا

ایران و ایتالیا مناسبات سیاسی و تجاری طولانی مدتی با یکدیگر دارند. اولین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در سال 1367 در تهران تشکیل شد و هفتمین دوران نیز در سال 1383 در تهران برگزار شده است.

 

بنابراین گزارش، در سال‌های اخیر روند همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور افزایش یافته است وعلاوه بر تبادل هیأت‌های مختلف، سمینارهایی برای تقویت همکاری‌های دوطرف در کلیه زمینه‌های اقتصادی، تجاری، فنی و صنعتی در پایتخت‌های دوکشور برگزار شده است.

 

همکاری اقتصادی شکل گرفته بین دو کشور بر پایه شناخت و اعتماد متقابل بوده است که بواسطه همکاری و فعالیت‌های چند ساله شرکت‌های ایتالیایی به ویژه در بخش‌های صنعت نفت، پتروشیمی، فولاد، انرژی و مکانیک، ساختارهای زیربنایی و مکانیک ایجاد شد و بر این اساس با توجه به آمار مبادلات اقتصادی ایران و ایتالیا تراز تجاری دو کشور، ایران سال 2013 با واردات یک میلیارد و 56 میلیون یورویی از ایتالیا در مقابل صادرات بیش از 137 میلیون یورو واردات هفت برابری داشته است. در حالی که در سال 2014 واردات از ایتالیا در همین میزان تقریبا ثابت مانده یعنی یک میلیارد و 156 میلیون یورو و در مقابل 440 میلیون یورو به این کشور کالا صادر شده است که حاکی از افزایش بیش از دو برابری صادرات ایران به ایتالیا است.

 

این گزارش می افزاید: پس از لغو تحریم ها مراودات تجاری دو کشور گسترش یافت و ایتالیا٬ شریک اول تجاری ایران در اتحادیه اروپا شد هرچند که پس از آن با اعمال تحریم های یکجانبه از سوی آمریکا علیه کشورمان حجم مبادلات تجاری میان دو کشور مقداری کاهش یافت اما مقامات دو کشور بر توسعه و تعمیق مبادلات تجاری تاکید دارند و در همین راستا حجم  تراز تجاری ایران و ایتالیا بیش از ۴ میلیارد یورو شده است.

 

واردات کالاهای اساسی افزایش یافت

«فرهاد دژپسند» صبح امروز (۲۳ خرداد) به همراه معاون امور گمرکی ایران و ناظر گمرکات استان خوزستان، از شرکت‌های خصوصی، اسکله‌های بندری، امور گمرکی و نحوه تخلیه و بارگیری منطقه ویژه اقتصادی بندر امام خمینی (ره) بازدید کرد. وی در این بازدید گفت: امسال به‌ عنوان سال رونق تولید نام‌گذاری شده و یکی از مسائل تاثیرگذار بر رونق تولید بحث توسعه کسب‌ و کارها و رونق آنهاست.

 

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه در شاخصه‌هایی که برای توسعه کسب‌ و کارها مطرح می‌شود تجارت فرامرزی از مولفه‌های بسیار مهم است افزود: در اقتصاد ایران با توجه به اینکه حدود ۸۵ درصد واردات ما کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای و مواد اولیه است، تجارت فرامرزی اهمیت بیشتری دارد به‌ گونه‌ای که واردات کالاهایی که ممکن است به تولید آسیب بزند در ساختار جدید نمی‌تواند آسیبی وارد کند.

 

دژپسند تصریح کرد: با توجه به شرایط تحریم‌های ظالمانه‌ای که علیه ما وضع‌شده یکی از دغدغه‌های ما بحث تامین کالاهای اساسی است؛ بنابراین لازم بود بررسی در عرصه بندری و گمرک واردات این کالاها داشته باشیم تا مستقیم در جریان روانی کار به‌ خصوص در تامین کالاهای اساسی کشور باشیم./

 

کد خبر 799397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha