به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «عباس پورمیدانی» در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران با اشاره به هفته جهاد کشاورزی گفت: فرهنگ جهاد که فراتر از شعار است باید در همه ارکان نظام و مسئولان و مردم دیده شود. اولین ویژگی جهاد سازندگی، نیاز در عرصه های تولیدی و منابع طبیعی و سایر امور مرتبط با کشاورزی به شمار می آید.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم افزود: مهمترین مفهوم جهاد سازندگی که از زمان تاسیس تاکنون به میراث باقی مانده است، مردمی بودن آن محسوب می شود. فرهنگ جهادی بر تلاش بی منت و ایثارگرانه استوار است و ما وارثان گروهی هستیم که در راستای جهاد تلاش های فراوانی انجام دادند.
وی تصریح کرد: همه جهادگران در دوره های گذشته تاکنون با ایمان و اعتقاد و روحیه ایثارگرانه به خدمتگزاری پرداخته و به مستضعفان و محرومان جامعه توجه فراوانی داشته و دارند. جامعه نگری و توسعه همه جانبه نیز از ویژگی های جهاد سازندگی است و خدمات آنان تنها به فعالیت های کشاورزی محدود نمی شود.
پورمیدانی به هجمه های اقتصادی دشمن علیه جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و ادامه داد: این فرهنگ در سال رونق تولید و جنگ اقتصادی می تواند کارگشا باشد و با برنامه ای قوی و مستحکم در راستای اهداف نظام و جهاد کشاورزی گام برداریم. سنگرسازان بی سنگر در طول جنگ تحمیلی رشادت های بسیاری از خود نشان داده و شهدای فراوانی تقدیم کردند.
وی کشاورزی پایدار را مهمترین وظیفه این سازمان برشمرد و اظهار داشت: توجه به مباحث علمی و پژوهشی را دنبال می کنیم و در بسیاری از علوم کشاورزی به توسعه خوبی رسیده ایم و امسال و سال های آتی درصدد بهبود کیفیت تولید و افزایش بهره وری از مصرف نهادهای پایه هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی درباره کم آبی موجود در کشور گفت: مصرف آب به اندازه ای رسیده که امکان برداشت از سفره های زیرزمینی وجود ندارد و در این شرایط باید تولید و اشتغال را افزایش دهیم. آب و سرمایه و نیروهای انسانی و کود و ماشین آلات در تولید موثر هستند.
وی تأکید کرد که در قالب کمیته های فنی و کارشناسان و اتحادیه های مختلف، افزایش تولید و کیفیت را در دستور کار قرار داده ایم. کشاورزی استان در معرض تهدید بالا بودن مصرف نهادهای پایه نظیر آب و خاک است و ما باید مصرف را کاهش داده و بهره وری مصرف نهادها را افزایش دهیم.
پورمیدانی، توسعه کشت های گلخانه ای را عامل افزایش بهره وری مصرف نهادهای تولیدی دانست و خاطرنشان ساخت: افزایش این مساله و همچنین تدوین و اجرای الگوی بهینه کشت نیز از دیگر برنامه های ما است.
وی از اجرای برنامه اصلاح الگوی کشت در دشت شریف آّباد و بخشی از دشت ساوه خبر داد و ادامه داد: در قالب برنامه ای علمی و با مشارکت صاحب نظران توانستیم میزان مصرف آب را در تولیدات کشاورزی استان کاهش داده و ترکیب گونه های گیاهی را اصلاح کرده و توسعه کمی را متوقف و مصرف آب را مدیریت کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به تصور اشتباه درباره نامناسب بودن ظرفیت برای پرورش ماهی در استان قم، بیان داشت که قم ظرفیت بسیار خوبی برای تولید ماهی خاویار به شمار می آید و توسعه تولیدات شیلایی را در فازهای مختلف دنبال می کنیم.
وی توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آب بر را از دیگر برنامه ها توصیف کرد و افزود: افزایش بهره وری در مصرف آب از برنامه های کلانی است که در حال اجرای آن هستیم. به دنبال این مساله هستیم که آبیاری زیرسطحی را در استان برگزار کنیم.
پورمیدانی از قم به عنوان قطب دامداری در کشور یاد کرد و گفت: تأمین علوفه یکی از سیاست های مهمی است که تلاش می کنیم گیاهانی که کاهش مصرف آب را به همراه داشته باشد را وارد عرصه تولید کنیم.
وی درباره افزایش ملخ در قم تصریح کرد: امسال بر اساس بارندگی مناسب، سطح پوشش مراتع افزایش یافت. ملخ هایی که در قم وجود دارد با ملخ دریایی متفاوت است و ملخ بومی به شمار می آید و نباید ملخ مهاجر و مهاجم توصیف کرد. برای مبارزه با ملخ و هر حشره ای باید به یک تعداد در واحد سطح برسند تا با آنها مبارزه کنیم اما ملخ در استان به این واحد نرسیده اند. احساس نارضایتی روانی در شهر وجود دارد و بر این اساس سمپاشی زیادی انجام گرفت و کنترل تا حدودی به خوبی رخ داد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی ملخ های موجود را برای بهداشت و سلامتی مضر ندانست و یادآور شد که در مبارزه با حشرات باید متوجه باشیم که به حشرات مفید و همچنین محیط زیست خدشه وارد نشود و عملیات جلوگیری از ورود ملخ ها به شهر را انجام داده ایم.
وی درباره شایعات خطرناک بودن ماهی تیلاپیا که پرورش آنها قم آغاز شده است، گفت: ماهی تیلاپیا خطری ندارد و در صورتی خطرآفرین است که وارد رودخانه و دریا شود اما برای قم که رودخانه و دریا ندارد هیچ خطری برای محیط زیست ایجاد نخواهد کرد.
پورمیدانی وضع گندم استان را مطلوب خواند و تأکید کرد: قم استان گندم خیز به شمار نمی آید اما بیش از 120 تن گندم مصرف دارد. کیفیت گندم در قم بسیار بالاست و تمهیداتی اندیشیده ایم تا گندم از استان خارج نشود. بیش از 9 هزار تن گندم خریداری کردیم و به این خرید ادامه خواهیم داد.
وی وضعیت مواد غذایی در قم را مناسب عنوان کرد و افزود: در جنگ اقتصادی شاهد این هستیم که دشمن در زمینه های مختلف با ما می جنگند و در زمینه مواد غذایی نیز وارد عمل شده اند اما ما این وضع را مدیریت کرده ایم. ارز مورد نیاز برای مواد تأمین شده و به عنوان مثال قیمت مرغ و تخم مرغ زیر قیمت مصوب است. مشکل کنونی را جو روانی تشکیل می دهد که رسانه ها باید در این زمینه وارد عمل شده و این جو را که خواسته دشمن است، مدیریت کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی حضور در گلزار شهدا، نشست خبری با خبرنگاران، بهره برداری از 33 پروژه تولیدی در سطح استان با اعتبار 600 میلیارد ریال با ایجاد اشتغال 247 نفر، دیدار با خانواده های معظم شهدا، مشارکت در طرح رقابت در نماز جمعه، اهدای خون توسط کارمندان، دیدار با بهره وران در مناطق مختلف، دیدار با خانواده های ایثارگر، ورزش صبحگاهی کارکنان، تجدید بیعت با آرمان های امام را از برنامه های هفته جهاد کشاورزی توصیف کرد.
نظر شما